Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@janakroftova píše:
Ahoj,
Chtěla jsem se zeptat, jestli mám krmit kočku kočičími kapsičkami, ikdyž si denně uloví min.3myši. Jinak je krmena granulemi Taste of the Wilde
to jsou otázky, jasně že ji dávej jíst ![]()
Já bych kapsičkami, či konzervou krmila jen výjimečně. Především kvalitní granule a kočka bude spokojená. Máme takhle dva venkovní kocoury (oba nalezenci). Jo a jsou očkovaní, odčervení a odblešení. Kastrovaný je jen ten starší, ten mladší má ještě čas, půjde na jaře. A myši nám neustále nosí na schody. Fuj, takhle po ránu po tmě, to je lahůdka.
Kočička je samozřejmě také odblešená, naočkovaná, a každý 4 měsíce ji odčervujeme. Budu ji tedy krmit kapsičkami 3* týdne. Mohl byste mi nějaký doporučit, dosud dostávala royal canin
@janakroftova píše:
Kočička je samozřejmě také odblešená, naočkovaná, a každý 4 měsíce ji odčervujeme. Budu ji tedy krmit kapsičkami 3* týdne. Mohl byste mi nějaký doporučit, dosud dostávala royal canin
Dej jí raději kus masa, ty kapsičky jsou fakt nic moc.
Máme venkovní, je jí 5m. a dostává denně 1 kapsičku, misku granulí a kousek tvrdého sýra. Až jí bude 6m., tak množství jídla zvýšíme. Denně uloví tak 3-4 myši, ale ne všechny sežere. Jinak nám veterinář říkal, že když žere takhle hodně myší, že je potřeba myslet na pravidelné odčervování, ale naše kočka tedy přichází do styku s malým dítětem.
@janakroftova RC jsou fajn..a granule má kvalitní, takže kapsičky jsou opravdu jen na chuť. Je hezké, že bereš péči o „venkovní“ kočku zodpovědně. Mnozí by si z tebe mohli vzít příklad, že? @svituska..
@svituska píše:
Pokud máte kočku venku, tak bych nekrmila, uloví si, co potřebuje a na žrádlo se stáhnou akorát ostatní kočky..
Takový blábol už jsem dlouho neslyšela, a o chovám kočky dvacet let. Myši kočka neloví z hladu, ale proto, že je to dravec a lovec a baví ji to, naopak kvalitně krmená kočka uloví myší více, než zesláblá, unavená a podvyživená.
@Marthalex píše:
Takový blábol už jsem dlouho neslyšela, a o chovám kočky dvacet let. Myši kočka neloví z hladu, ale proto, že je to dravec a lovec a baví ji to, naopak kvalitně krmená kočka uloví myší více, než zesláblá, unavená a podvyživená.
@donaga píše:
Máme „polovenkovní“ kočku, tzn. má volný výběh ven, ale kdykoli může domů. Krmíme jí kapsičkami, granulemi, i syrové maso občas má a i přesto, že je krmená pravidelně, tak myši a ptáky venku stále loví a i je sežere. A neplánuji, že bych jí krmit doma přestala
Já mám kočky,, v podstatě dvě,,
jednu svoji doma siamskou/chovali jsme je 35 let/ a jednu venkovní co ji nechali nějací sousedi ob ulici/debili/napospas osudu a odstěhovali se bez ní!!!v zimě, vychrtlý na kost s obrovským absecem v lopatce/někdo ho postřelil vzuchovkou/
jsem se ho ujala! udělala jsem u tajně s tatkou boudu se dřeva, dovnitř kožich, a lítací dvířka, nasadila antibiotika a dávala pořádně nažrat, hlavně surové maso, tunáka, kapsičky, granule, polívku domací! a tajně proto, že bydlím u tchyně která kočky nenávidí! budka je skovaná ve velké tuji vevnitř
mám ho už 3 roky
snažím se dopřát všem kočkám to nejlepší. myši si neuloví, páč nemá žádné zuby
![]()
Mockrát Vám děkuji, místo kapsiček, tedy zvolím syrové maso, protože I venkovní kočička si zaslouží kvalitu
@janakroftova píše:
Mockrát Vám děkuji, místo kapsiček, tedy zvolím syrové maso, protože I venkovní kočička si zaslouží kvalitu
@donaga píše:
Nevím, mě to přijde normální, že když si pořídím zvíře, tak za něj mám i odpovědnost. Ale dělám to ráda, kočky jsou fajn a péči kterou jim dáme dokáží plně i oplácet… kočičky milené
mě to příjde taky normální, akorát že těch normálních lidí je už dnes strašně málo,,spíš samé bestie,, ![]()
Podobný názor jako svituska má můj tchán
kočku (protože přeci patří k baráku, navíc cíleně kočku a ne kocoura, aby byly koťata) si pořídil, nekrmí (max. jednou za čas koupí v Penny marketu konzervu, jinak si přeci kočky naloví, když mají hlad), kastrace je sprosté slovo (asi je jasné, co dělá s koťaty, když je neudá nebo se mu nelíbí, že by si je nechal
), odčervovací tablety a natož očkování jsou vyhozené peníze, když jsou to „jen kočky“. Párkrát do týdne nalije do misky mléko, aby měl pocit, že se o dobře stará, a vysvětlování, proč jim to škodí, je zbytečné.. protože přeci kočkám to chutná, tak jí nemůže škodit..
![]()
Koček je mi líto, sami jsme měli kočky dvě (nejprv čistě domácí, potom polovenkovní), tak jsme si ještě kotě přibrali, když ho neudal a kocourek se mu nelíbil… Argumentuje tím, že takhle to po generace a generace fungovalo, a že moderní doba si myslí, že kočka povýšila na úroveň výš, tak jeho ty výmysly stejně nezajímají…
Naposled mě naštval tím, když si muži stěžoval, jak se chtěl koťat zbavit tím, že je rozveze někam po okolí a někde vyloží, a stejně mu po pár dnech přišly zpátky
(prosím o zachování anonymity, neb by se tu mohl někdo poznat, např. švagrová, která se nazývá milovnicí koček, ale i tak s tchánem vybírá, která koťata zkusit někde udat a která rovnou zabít, což s úsměvem nazvala „hraním si na Boha“)
Zakladatelko, krmíme stejnými granulemi, přidáváme k nim občas kus masa nebo něco na chuť, např. kapsičku nebo tyčinku, ale hlavní jsou ty granule (taky bys dítě nekrmila pouze sladkostmi, které mu sice moc chutnají, ale z výžovového hlediska je to hnus). A jak tu zaznělo, kočka je lovec a chytáním myší/ptáků/ještěrek atd. se baví, rozhodně to není hlavní součást jejího jídeníčku, i když je občas sežere.
Tak to je síla, myslím, že bych s rodinou nebyla zadobře, jak se znám, tak by to pěkně zaskřípalo, protože na takové tupce jsem alergická))