Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak to je síla, myslím, že bych s rodinou nebyla zadobře, jak se znám, tak by to pěkně zaskřípalo, protože na takové tupce jsem alergická))
@Anonymní píše:
Podobný názor jako svituska má můj tchánkočku (protože přeci patří k baráku, navíc cíleně kočku a ne kocoura, aby byly koťata) si pořídil, nekrmí (max. jednou za čas koupí v Penny marketu konzervu, jinak si přeci kočky naloví, když mají hlad), kastrace je sprosté slovo (asi je jasné, co dělá s koťaty, když je neudá nebo se mu nelíbí, že by si je nechal
), odčervovací tablety a natož očkování jsou vyhozené peníze, když jsou to „jen kočky“. Párkrát do týdne nalije do misky mléko, aby měl pocit, že se o dobře stará, a vysvětlování, proč jim to škodí, je zbytečné.. protože přeci kočkám to chutná, tak jí nemůže škodit..
![]()
![]()
Koček je mi líto, sami jsme měli kočky dvě (nejprv čistě domácí, potom polovenkovní), tak jsme si ještě kotě přibrali, když ho neudal a kocourek se mu nelíbil… Argumentuje tím, že takhle to po generace a generace fungovalo, a že moderní doba si myslí, že kočka povýšila na úroveň výš, tak jeho ty výmysly stejně nezajímají…
Naposled mě naštval tím, když si muži stěžoval, jak se chtěl koťat zbavit tím, že je rozveze někam po okolí a někde vyloží, a stejně mu po pár dnech přišly zpátky
Zakladatelko, krmíme stejnými granulemi, přidáváme k nim občas kus masa nebo něco na chuť, např. kapsičku nebo tyčinku, ale hlavní jsou ty granule (taky bys dítě nekrmila pouze sladkostmi, které mu sice moc chutnají, ale z výžovového hlediska je to hnus). A jak tu zaznělo, kočka je lovec a chytáním myší/ptáků/ještěrek atd. se baví, rozhodně to není hlavní součást jejího jídeníčku, i když je občas sežere.(prosím o zachování anonymity, neb by se tu mohl někdo poznat, např. švagrová, která se nazývá milovnicí koček, ale i tak s tchánem vybírá, která koťata zkusit někde udat a která rovnou zabít, což s úsměvem nazvala „hraním si na Boha“)
Ale my si kočky nepořizujeme, prostě se u nás vždycky nějaká objeví, takže jí máme zastřelit když ji teda nekrmíme?… A o zbavování se koček jsem nic nepsala…
@svituska Tak buď se o ni starám, nebo netvrdím, že je moje.
Já bych teda rozhodně venkovní kočku krmila, ona taky může mít blbej den nebo bolavou tlapku a přece nebude o hladu. Mám za to, že kočky loví myší ze sportu, že bude lovit i nasycená.
@Pipet No tak tedy nekrmíme kočku, která neni naše, ale je u nás na chalupě…
@siamka7 píše:
Já mám kočky,, v podstatě dvě,,jednu svoji doma siamskou/chovali jsme je 35 let/ a jednu venkovní co ji nechali nějací sousedi ob ulici/debili/napospas osudu a odstěhovali se bez ní!!!v zimě, vychrtlý na kost s obrovským absecem v lopatce/někdo ho postřelil vzuchovkou/
![]()
jsem se ho ujala! udělala jsem u tajně s tatkou boudu se dřeva, dovnitř kožich, a lítací dvířka, nasadila antibiotika a dávala pořádně nažrat, hlavně surové maso, tunáka, kapsičky, granule, polívku domací! a tajně proto, že bydlím u tchyně která kočky nenávidí! budka je skovaná ve velké tuji vevnitř
![]()
![]()
![]()
mám ho už 3 roky
snažím se dopřát všem kočkám to nejlepší. myši si neuloví, páč nemá žádné zuby
![]()
Někteří lidé jsou vážně zrůdy, když si pořídí živé zvíře, a pak ho vyhodí jako kdyby to byl kousek rezavého železa. Je vidět, že máš velké srdce, když si jí takhle ujmula. My jsme takto také zachránili kočku, kterou někdo vyhodil s krabicí ven. Našli jsme jí nový domov, jelikož jsme byli v té době v bytě s dětmi, kteří mají alergii na kočky, tak proto musí moje být venku, ale radši bych jí měla vevnitř. Má pouze přístup do sklepa
Chtěla jsem se ještě zeptat na názor, jaké máte zkušenosti s kočíčími konzervami Animonda https://profizoo.cz/…-smes-400g-1
Někde jsem četla, ža na nasycení by kočka potřebovala 12 myší na den. Našim kočkám dávám ráno každé půlku kapsičky, večer každé celou. mají pořád nasypané granule a chodí ven, někdy nejdou, ale každopádně se večer vrací. Myši loví víc vykastrovaný kocour a i přes to, že je po ranní kapsičce, některou sežere. Nevím, jak si to rozlišuje-sežrat nebo přinést páníčkům na schody.
Zkusím oživit tuto diskuzi, třeba mi poradíte. Bydlíme na vesnici, pořídili jsme si 2 koťata - kocourky, narodili se v létě, takže jsou to pořád koťata. Přinesli jsme si je na podzim a protože jeden byl vnitřní - což jsem nechtěla, ale zjistila až přitom, když už byl přivezen k nám a druhý zase plně venkovní, udělala jsem to tak, že přes den byly venku a noc je beru do technické místnosti, kde mají pelíšek. Ten mají samozřejmě i venku - myšleno v garáži, kde se ale teda netopí. Myslím, že jsou spokojené, nejsou nemocné. Najíst dostávají 2× denně konzervu, granule pořád + voda, někdy jim dám vývar nebo zatím teda vařené maso. Myši loví, ale velmi málo. V té technické místnosti, je ale po nich docela čurbes, když jsem je tam vzala, věděla jsem, že je to jen dočasně, než vyrostou a než se oteplí, takže to ještě vydržím…
Ale teď konečně k dotazu. Za měsíc jedeme na týden pryč a já nevím jak to s nimi provést. Nemůžu po někom chtít, aby dvakrát denně chodil k nám a ráno je pouštěl ven a večer zase schovával dovnitř. Jednou denně nasypat granule a dát konzervu ano, ale s tím pouštěním ven a čištěním WC, to bych asi měla problém. Myslíte, že když kocourkům tak za 14 dní zkusím „říct“, že už budou muset zůstat venku, že to vezmou?
@LL já bych si zařídila aby je někdo krmil jde jen o týden, jak to jinak chcete udělat, najednou budou bez jídla a domova???
Nečetla jsem předchozí příspěvky, ale jak je tu u nás (nejen u našeho baráku, ale celkově v naší vsi) - kočkám se dávají granule (my dáváme ProPlan) a konzervy (my ty od Felixe). Taky jsme si je nepořizovaly, prostě se stáhly k našemu domu, tak zase se na ně úplně nevybodnu, a že loví myši? Ano, loví, ale fakt málokdy je sežerou. Plus jim dáváme do misky domácí kozí mléko s vodou, to milují a kozí je přeci jen vhodnější než kravské. Jinak všechny tři jsou kastrované (dvě kočky a jeden kocour), to byla jedna z prvních věcí, co jsem udělala ještě s pořádným očkováním a odčervením, a většinu lidí ze vsi jsem ke kastraci taky přesvědčila. Teda, oni ne že by nechtěli, ale spíš se jim to nechtělo zařizovat
Tak jsem vždycky po domluvě jejich kočky odchytala (což někdy byla fakt sranda, některý jsou fakt polodivoký), nacpala do přepravek, zavezla na veterinu a pak je zase vykastrovaný přivezla. A spokojenost na všech stranách ![]()
@renda81 Jééé néé, to néé. Budou mít ten svůj pelíšek v garáži, ve kterém jsou teď přes den, akorát by jim odpadlo to noční spaní v technické místnosti a museli by to chudáci zvládnout venku. Každý už jednou venku přes noc byl, když se na noc nevrátili domů. A krmit je budou vždy 1× denně, když zrovna bude ten dotyčný mít čas. Kdybych kocourkům nechala ten režim co mají doposud musel by někdo ráno mezi 7-8,30h přijít vypustit je z technické ven a pak večer zase mezi 19-20h přijít a schovat je dovnitř. A samozřejmě jim v té technické denně čistit WC. To mají i v garáži, ale moc do něj nechodí, spíš chodí někde ven, takže kdybych jim tam dala 2 čisté WC vedle sebe na týden a ten dotyčný by to 1× během toho týdne vyčistil, tak by to asi šlo.
@LL pred necelymi dvema lety jsme se prestehovali na vesnici a mistni toulajici se kocky okamzite zjistily, ze prisel nejaky milovnik zvirat
takze krmim a tak nejak se staram o tlupu kocek, jednoho, ktery na tom byl zle, jsme prijali jako dalsiho clena rodiny, ten je domaci, ostatni venkovni. Takze ti rozumim ![]()
Na tvem miste bych se zaridila, jak situace dovoli. Pochopila jsem, ze nekdo je 1× denne muze nakrmit, takze pripravit tam granule a konzervy. To spani bez pritresku v kotelne ci co to je, zvladnou, zas takove mrazy nejsou. do te garaze budou moci i kdyz tam nebudete? To by bylo idealni, suche a relativne teple misto, ktere znaji, jim bude stacit. A na zachod si dojdou venku, aspon se to nauci. Neboj, to zvladnou, az tak male uz nejsou a porad maji svoje instinkty. Ale po tydnu uz te budou vyhlizet
![]()
@LL docetla jsem. Tak to bude v pohode, neboj. Ja mam ty ‚svoje‘ venkovni tez rozmazlene, 2× denne v mikrovlnce ohrate jidlo, pres den obcas smetanu ci tvaroh… ale kdyz tu nejsme, sousedi 1× denne nakrmi a hotovo. Je to vzdy ok. Chapu, ze nikdo je nebude poustet ven a dovnitr, ale ta garaz jim vazne staci. Ale ja osobne bycj je na to asi dopredu nepripravovala. Proste az odjedes, oni te neuvidi, neuciti, pochopi ze spaci mistnost nebude a pujdou na druhy pelisek do garaze.
Podobný názor jako svituska má můj tchán
kočku (protože přeci patří k baráku, navíc cíleně kočku a ne kocoura, aby byly koťata) si pořídil, nekrmí (max. jednou za čas koupí v Penny marketu konzervu, jinak si přeci kočky naloví, když mají hlad), kastrace je sprosté slovo (asi je jasné, co dělá s koťaty, když je neudá nebo se mu nelíbí, že by si je nechal
), odčervovací tablety a natož očkování jsou vyhozené peníze, když jsou to „jen kočky“. Párkrát do týdne nalije do misky mléko, aby měl pocit, že se o dobře stará, a vysvětlování, proč jim to škodí, je zbytečné.. protože přeci kočkám to chutná, tak jí nemůže škodit..

Koček je mi líto, sami jsme měli kočky dvě (nejprv čistě domácí, potom polovenkovní), tak jsme si ještě kotě přibrali, když ho neudal a kocourek se mu nelíbil… Argumentuje tím, že takhle to po generace a generace fungovalo, a že moderní doba si myslí, že kočka povýšila na úroveň výš, tak jeho ty výmysly stejně nezajímají…
Naposled mě naštval tím, když si muži stěžoval, jak se chtěl koťat zbavit tím, že je rozveze někam po okolí a někde vyloží, a stejně mu po pár dnech přišly zpátky
(prosím o zachování anonymity, neb by se tu mohl někdo poznat, např. švagrová, která se nazývá milovnicí koček, ale i tak s tchánem vybírá, která koťata zkusit někde udat a která rovnou zabít, což s úsměvem nazvala „hraním si na Boha“)
Zakladatelko, krmíme stejnými granulemi, přidáváme k nim občas kus masa nebo něco na chuť, např. kapsičku nebo tyčinku, ale hlavní jsou ty granule (taky bys dítě nekrmila pouze sladkostmi, které mu sice moc chutnají, ale z výžovového hlediska je to hnus). A jak tu zaznělo, kočka je lovec a chytáním myší/ptáků/ještěrek atd. se baví, rozhodně to není hlavní součást jejího jídeníčku, i když je občas sežere.