Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
prosím o typy, jak naložit a na jak dlouho vepřové na gril, ještě nevím jestli plec, kýtu nebo krkovici. Děkuju moc
Ahoj,tak my nakládáme krkovici,smícháme koření co máme rádi do oleje a necháme to uležet nejlíp přes noc.A je to bašta ![]()
vepřové-nejlepší je krkovice,dáš tam směs kořeního,necháš přes noc v chladu a pak můžeš jít grilovat
![]()
kuřecí(mimo téma)-mám nejradš ikuřecí křidélka,též naložená ve směsi a ugrilované bašta též.
holky mě jde o to, že budu nakládat takovou malou porcičku na sobotu, asi 5kg masa
měl to nakládat známý, ale e do páteční půlnoci pryč, takže to musím naložit á ![]()
Tiež robím krkovicu. Najradšej: olej, celozrnná (kuličková) horčica, soľ, zlisovaný cesnak. Ak máme chuť, prilejem i nálev z feferoniek. Naložiť cez noc.
Deťom ale robím niečo jemnejšie, (väčšinou kuracie prsia) Olej, soľ, bylinky (bazalka, oregáno, čokoľvek)
já taky nakládák krkovici,nejvíc teda 3kg,nakrájím na silnější plátky,každej posolím,očesnekuju,pak okořením hotovou směsí kupovanou a naskládám do mísy a trochu zaleju olejem a nechám naložené třeba i 3 dny a nikdy si nikdo nestěžoval,masíčko křehké,šťavnaté,výborné......
Taky nakládáme krkovičku. Cibuli, grilovací koření a olej a nechat to v lednici přes noc… Je to ňamka!
Já mám radši kýtu, ale to záleží komu co chutná
Jenom doporučím naložit to opravdu na dýl, aspoň na dva dny, ať to maso pěkně natáhne ![]()
Za nás s manželem krkovička
A nechat přes noc v ledničce
A přísady záleží komu co chutná
mi dáváme olej,gril.koření a česnek, a malinko hořčice.
za nás taky krkovici
Plecko se málokdy sežene takové, aby z něj šly dobře plátky a kýta je zase moc suchá ![]()
nakrájím na plátky, dám koření (grilovací, gyros, česneková krkovička - prostě nějakou směs, co koupím a nebo jenom sůl, pepř, hořčici). Každý plátek nakořením, dám do misky, zaliju trochou oleje ![]()
Množství se neboj, nakládala jsem i větší ![]()
Tak u nas take vede krkovice nalozena v cesneku,zadna sul do laku ta az nakonec tesne pred grilovanim,jinak se to vysusi a pokud je maso cerstve nalozene v oleji tak vydrzi i tyden ovsem bez kosti.
krkovice dobrá, panenka ještě lepší…
nakládám pouze solí a pepřem, žádný kupovaný koření.
před grilováním potřít lehce olejem.
Samotná chuť masa je super, s dobrým domácám dresinkem je to nejlepší.
jeste jsou vyborny zebra na grilu, pozivam na ne sweetchilli omacku.
My tedy krkovice, pouzivam Rojikovo koreni, maji spoustu smesi, ale fakt super. Detem panenka nebo kureci stehna, a kdyz jsem pilna, tak delam z panenky spizy, taky super!