Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nemáte někdo recept na borůvkový koláč z palačinkového těsta pečený klasicky v troubě? Před časem jsem jej viděla v Prostřeno, ale než jsem si ho stihla vytisknout, uplynulo dlouho a nemůžu ho na těch jejich stránkách najít. Potřebuju se zbavit loňských borůvek a udělat místo na letošní a tohle mi přišel fajn recept. ![]()
Já dělám doma palačinkový těsto ani né tuhý ani né řidký a poházím to jahodama,nebo jakýmkoli ovocem a dám do trouby,myslíš něco takového?
To bude nějaké Clafoutis, ne? Nejčastěji se dělá s třešněma či višněma.
Každopádně z borůvek můžeš udělat spoustu věcí - bublaninu, metynku, muffins, knedlíky… nebo uvařit „žahour“ k lívancům. ![]()
Liduš88 píše:
Já dělám doma palačinkový těsto ani né tuhý ani né řidký a poházím to jahodama,nebo jakýmkoli ovocem a dám do trouby,myslíš něco takového?
JJ něco takového. A na kolik to pečeš? Taky mně napadlo klasický těsto a ne řídký ani hustý, ale bojím se abych to nespálila.
Mahora píše:
To bude nějaké Clafoutis, ne? Nejčastěji se dělá s třešněma či višněma.
Každopádně z borůvek můžeš udělat spoustu věcí - bublaninu, metynku, muffins, knedlíky… nebo uvařit „žahour“ k lívancům.
JJ já znám spoustu těchhle receptů, ale chtěla bych něco rychlého (a to palačinky jsou, kor když se to peče v troubě) a donést to do MC na poslední setkání ke kafču. ![]()
Já to na tom Prostřenu našla,jmenuje se to kouzlo lesa
Ingredience:7 lžic hladké a 7lžic Pol.Mouky 0,75l mléka
3 vejce
2 litry borůvek
cukr
Vanilkový cukr
Moučkový cukr
skořice
olej
máslo
Vše kromě borůvek smícháme a pečeme na 200 stupňů asi 50 minut,než začneš péct pokladeš borůvkami a skořicí.Nakonec posypeš moučkovým cukrem na konec.
Já to dělám podle oka doma,skoro z 1l mléka
No clafoutis je vlastně takové palačinkové těsto - takže rychlovka:
ovoce
Metlou smícháš vejce, cukr, mléko, sůl a mouku.
Vymažeš kulatou formu, a vliješ těsto - borůvky zamícháš buď do těsta, nebo navrch.
Nahoru můžeš dát ještě kousky másla.
Upečeš v předehřáté troubě do zlatova.
Jí se nejlépe vlažné, pocukrované moučkovým cukrem.
Liduš88 píše:
Já to na tom Prostřenu našla,jmenuje se to kouzlo lesaIngredience:7 lžic hladké a 7lžic Pol.Mouky 0,75l mléka
3 vejce
2 litry borůvek
cukr
Vanilkový cukr
Moučkový cukr
skořice
olej
másloVše kromě borůvek smícháme a pečeme na 200 stupňů asi 50 minut,než začneš péct pokladeš borůvkami a skořicí.Nakonec posypeš moučkovým cukrem na konec.
Já to dělám podle oka doma,skoro z 1l mléka
SUPER!!!! já to hledala jako „borůvkový“.
Děkujuuuu
já se lekla, že už jsou letošní borůvky ![]()
miluju borůvky a nechci je propásnout ![]()