Vepřové ve vlastní šťávě

7277
14.7.13 22:51

vepřové ve vlastní šťávě

Chystáme se na dovolenou a já uvažuji, že si vyrobím vepřové ve vlastní šťávě. Při časové tísni si nějakou koupím. Ale zajímalo by mě, jak ji potom využít. Co všechno z toho děláte. Super je prý na chleba nebo ohřát k bramborám, ale co dál. Co máte vyzkoušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
14.7.13 22:53

Přítel to hodí na pánev, rozmíchá do toho vajíčka, okoření a podává s těstovinami. Je to mňamka :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
14.7.13 22:55

Já kupuji jedině to německé z Lidlu, když už. A když chci uvařit rychlovku, tak nic nezkazím rizotem. Můžeš i plněné papriky nebo třeba zapečené plněné žampiony mě napadají. Těch druhů jídel by se dalo vymyslet si myslím dost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.7.13 22:57

Dělávali jsme to s rizotem, pak osmažit na pánvi s cibulí a se špagetama.

• Citovat
  • Upravit
bamba
14.7.13 23:11

Dám na cibulku, uvařím naky smíchám a to je mňamka, k tomu zelený salát.

• Citovat
  • Upravit
5473
14.7.13 23:15

Kdysi jsem z toho dělávala rizoto, bylo to dobré a rychlé, jen hodit na pánev, nějakou zeleninku, nakonec přimíchat uvařenou rýži.

Pokud budeš kupovat, dej hlavně pozor, abys kupovala „Vepřové maso ve vlastní šťávě“ a ne „Vepřové ve vlastní šťávě“, když v názvu není to slovo maso, tak skoro není ani v té konzervě. Pozná se i podle ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
14.7.13 23:25

@šamotka Občas z toho dělám rizoto nebo zapečené těstoviny. Taky pomazánka není špatná - nastrouhá se do toho uvařená brambora, pak máslo, cibulka, hořčice, pepř, kmín, pažitka. Jestli jíte taveňáky, můžou se tam přidat taky, aby se to líp roztíralo, ale nemusí být ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
14.7.13 23:26
@Bobca píše:
Já kupuji jedině to německé z Lidlu, když už. A když chci uvařit rychlovku, tak nic nezkazím rizotem. Můžeš i plněné papriky nebo třeba zapečené plněné žampiony mě napadají. Těch druhů jídel by se dalo vymyslet si myslím dost :-)

V Lidlu ho ještě prodávají? Kupovala jsem občas ve žluté (béžové???) konzervě, ale nedávno to přebalili a to už je z Polska, takže nekupuju, jiné jsem tam neviděla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
15.7.13 11:37

Holky, díky za tipy. Dneska jedu do lídlu, tak se tam mrknu. A když nebudou mít, vyberu jiné, ale určo vepřové maso, ne pouze vepřové. To bych vůbec nevěděla, že to takhle šidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
15.7.13 22:27

JJ kupuji ho v Lidlu, ale koukám, aby bylo pouze německé a koukám na procentuální množství masa. Tuším, že ta konzerva je taková vyšší a čtvercová :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
11.1.15 10:47

Jak děláte doma vepřové ve vlastní šťávě? Zavařujete syrové nebo předem tepelně upravené? S cibulí nebo bez? Nasolené, opepřené nebo úplně na přírodno? Jak dlouho zavařovat? Ráda bych dosáhla „konzervové“ konzistence, tzn rozpadavé maso vhodné později na rizoto. Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí