Věříte na sny a pověry?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
150
14.6.10 20:04

Věříte na sny a pověry?

Ahoj, opět mám téma k přemýšlení… Před chvílí u nás byla tchýně, přišla celá nervózní a řekla mi, že se u nás v rodině stane nějaká tragédie. Prý jí její druhý syn, který je momentálně v Itálii, posílal SMS, jestli je doma všechno v pořádku, že se mu zdál sen o tom, jak někdo v rodině vážně onemocněl (v tom snu nebylo jasné, kdo). A tchánovi se před pár dny zdál sen o kalné vodě, což prý znamená nemoc nebo neštěstí. Já se výklady snů nezabývám, ale tchýně tomu věří a navíc to všechno podává takovým způsobem, že mi jde mráz po zádech.
Když jsem byla těhotná, zdálo se jí, že se nám narodila druhá dcera a manžel nedlouho potom spadl na stavbě ze střechy a zabil se. To bylo něco na mě a na mou těhotenskou psychiku! Několik nocí jsem nespala a měla šílený strach, že se manželovi něco stane. Naštěstí se nám narodil syn…
Už jsem tchýni říkala, ať si své sny raději nechá pro sebe, protože mě tím akorát rozhodí, ale bylo to zbytečné. Navíc nevím, jestli tomu mám vůbec věřit, nikdy jsem se pověrami, významem snů a podobnými věcmi neřídila, ale manžel dře od rána do večera na stavbě nebo je v práci, skoro neodpočívá a nedá si říct, že by měl zvolnit tempo. A já si říkám, jestli to třeba nemá být varování??? Jsem z toho zase docela mimo, bojím se o děti, o muže, ve velmi krátké době mi zemřela půlka rodiny a já jsem se z toho dodnes nevzpamatovala. Holt narušená psychika dělá své a já i když nechci, nemůžu se zbavit strachu a divných pocitů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22163
14.6.10 20:12

já tomu moc nevěřím! ale jsou lidi, kterým to vychází.. např. má babička.. když viděla ve snu někoho zemřelého.. přišla nějaká pohroma! ale u nikoho jiného to nefunguje.. a snář jsem taky nikdy nesháněla.. nevím pokud se ještě nic nevyplnilo.. tak bych se netrápila !je to opravdu jen stres.. pusť to jednou stranou do ucha a druhou ven! řekni si.. kraviny!
a určitě sama víš.. jaké hrůzné sny se zdají v těhotenství.. o hororových porodech.. komplikacích! a vůbec! a nesplní se taky.. takže bych to fakt pustila z hlavy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
14.6.10 20:12

Ahoj Valaško, já na to také tak trochu věřím, ale raději to moc nesleduji, co který sen znamená, abych si zbytečně něco nevsugerovala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
14.6.10 20:17

Ja tomu neverim. O kalne vode se mi zdalo taky a nikdy se nic nestalo. Stejne tak se mi zdalo o hovnech a zadna vyhra se taky nekonala… Kolikrat jsem si i listovala ve snari, ale nikdy se nic nevyplnilo. Tchan se mohl predtim divat na zpravy o zaplavach, tam bylo kalne vody az az, to me neprijde vubec zvlastni. No a o nemocech se muze zdat taky hned, si nekde neco prectes, neco uslysis a je to v hlave. Vetsinou jsem prisla na to, proc se mi o necem zdalo. Bud v klidu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
14.6.10 20:20
Macík74 píše:
já tomu moc nevěřím! ale jsou lidi, kterým to vychází.. např. má babička.. když viděla ve snu někoho zemřelého.. přišla nějaká pohroma! ale u nikoho jiného to nefunguje.. a snář jsem taky nikdy nesháněla.. nevím pokud se ještě nic nevyplnilo.. tak bych se netrápila !je to opravdu jen stres.. pusť to jednou stranou do ucha a druhou ven! řekni si.. kraviny!
a určitě sama víš.. jaké hrůzné sny se zdají v těhotenství.. o hororových porodech.. komplikacích! a vůbec! a nesplní se taky.. takže bych to fakt pustila z hlavy..

Já vím, snažím se vůbec si to nepřipouštět, ale právě švagr (ten co mu zdálo o nemoci), když jsem byla těhotná, měl sen, že ten den porodím a fakt se tak stalo. Navíc to přišlo nečekaně, ani já sama jsem neměla tušení, že za pár hodin bude malý na světě. A švagr to nemohl tušit tuplem, nevěděl, kdy mám termím atd. Navíc mi o tom řekl až po porodu, takže se mi to nerozběhlo tím, že bych přemýšlela o tom, že „dnes musím porodit“. Tak nevím. Nechci být za blázna, který se tady bezdůvodně třese strachem :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
14.6.10 20:32

Ahojky, tak já na sny věřím..taky se splní dle výkladu, ale musí se zdát přímo mě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
14.6.10 20:33

Tak já jsem taková že já hodně tomuhle věřím, už se mi právě několikrát stalo že ten sen byl pro mě varováním , kupříkladu jednou se mi zdálo že mám hada v poštovní schránce, což znamená nějakou špatnou zprávu nebo nebezpečí , no a asi za pár dní nám přišlo parte .
Možná shoda náhod, ale já tomu věřím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
14.6.10 20:50

Já tomu také nevěřila.Bohužel u nás se jedna předpověd splnila.Máme zničenej celej život a stejnak věřím tomu že zabránit tomu nejde že to je osud a ten se nedá změnit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
14.6.10 20:54

NĚVĚŘÍM.JE TO POUHÁ SHODA NÁHOD ŽE SE NĚCO STANE.POKUD SE MI ZDÁ HNUSNEJ SEN TAK JE TO JEN PODVĚDOMÍ STRACH.NIC VÍC.DÍKY BOHU. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
14.6.10 21:05

Ahojky

Docela se o to zajímám…
kalná Voda- stav a kvalita odpovídá vašemu duševnímu stavu(tchýně)

kalná vody- nepravdy,
kalná voda-Kdo nemá míru, znepříjemňuje si život.
kalná voda - varuje před nebezpečím a věští smutek a osamělostí…

Příspěvek upraven 14.06.10 v 21:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
14.6.10 21:10

Teď jsem o tom mluvila s manželem, i jeho totiž přišla tchýně varovat. A on se mi přiznal, že i jemu se na včerejšek zdál sen, ve kterém jeho bratr utopil naše auto ve vodě. Už toho začíná být nějak moc :-(
Sylvajs, děkuju za výklad!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
14.6.10 21:10

na neco verim a na neco ne,kdyby se mi zdal asi stale stejny sen opakova tak uz bych se zamyslela ale jak tady nekdo psal,zdalo se mi ozubech-nestesti,o vranach,o kalne vode,a nic a kdyz se mi zdalao o hovnech tak jsem si letela vsadit a stejne hovno :lol: takze si mysli ze myslenky jsou mocne ze podvedome na neco myslis a pak se ti to zda,me se zdalo drive o hadech-pomluvy,jenze u byvelaho pritele jsme mely hada takze proc se mi asi o nem zdalo ze??ted mame kocku a z¨da se mi nich,je to individualni ja spise verim na to ze kdyz clovek mysli na neco spatneho ze se mu treba muze stat ze si to privola,takze se snazim myslet pozitivne a to doporucuju vsem,nikoho nedokaze nastvat vice nez kdyz jsi v pohode a s usmevem na tvari :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
14.6.10 21:11

protoze kdyz si budes rikat a bat se ze se neco stane…atd ,tak to privolas,na to verim já!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
14.6.10 21:13

Mě když se zdá,že mě padají zuby tak budu nemocná…

http://www.provaz.cz/sny/pismeno.php?…

když Tě tchýně vyděsí tak se řádně zeptej a pak hledej…každá maličkost je důležitá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
14.6.10 21:15

taky se mi zdalo o zubech a nic se nestalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie