Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, doba přece jen pokročila a některé operace jsou obvyklejší a dostupnější a jsou větší zkušenosti. Mám vetchozrakost, teď mám 2 dioptrie na blízko a pomalu cítím, že budu muset jít zase k očaři pro silnější brýle. Začíná mě to obtěžovat, protože bez brýlí už začínám být ztracená. Proto bych se asi pomalu rozhodla pro operaci. Máte prosím někdo zkušenost přímo s tímto? Já jsem trochu něco četla, jednak se mi líbí, že se píše, že lidé po operaci vidí tak dobře, jako nikdy neviděli. Co mě přijde divné je, že se operace zřejmě provádí pouze na jednom oku (na tom vhodnějším). A taky mám obavu, co to udělá za pár let, když s tím nejsou asi zatím velké zkušenosti. Myslím také, že je více způsobů a také různé typy čoček. Tak prosím o vaše názory, zkušenosti, domněnky, prostě sem s tím
a děkuji.
Mohu se zeptat zda jste to podstoupila? Pokud ano tak vaše zkušenost se zákrokem. Děkuji
@cimousek píše:
Mohu se zeptat zda jste to podstoupila? Pokud ano tak vaše zkušenost se zákrokem. Děkuji
Kdepak. Pročítala jsem diskuze, pohledej tady. A vyšlo mi z toho, že pokud se jedná jen o vetchozrakost, kterou lze lehce korigovat brýlemi, riziko převyšuje výhody.