Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Asistent veterináře je veterinární technik - střední zemědělská
Střední mám veterinární, když jsem byla u vet, tak bral jako sestry právě holky s veterinou SŠ nebo zdrávkou
Jinak kombinovaně se dají zvířecí obory studovat na ČZU
A jinak s tím uplatněním je to takové všelijaké a peníze nula prd. Je to spíš pro nadšence a vzdělání v oboru je jen takový bonus, u zvířat dělá spousta lidí bez vzdělání v oboru. Když samozřejmě nepočítám pozice, kde to přikazuje zákon.
Na Veterinární univerzitě je nějaký takový obor - Welfare, ale nevím, jestli existuje i kombinovaná forma.. Bohužel, i když vystuduješ Bc. nebo pak Mgr., bude to veterináři zavrhované - a to studium na VFU opravdu není zadarmo. Být tebou, věnuji se tomu spíš ve volném čase jako dobrovolník. Občas je to smutný, až zoufalý pohled a ne každý to snese.
Střední veterinární škola. Ale u veterinářů často pracují jako asistentky i holky bez tohohle vzdělání. Jako všeobecná sestra by ses určitě uplatnila i na veterině. Ale, co znám holky co tuhle práci dělají, nemají moc peněz. Někteří veterináři ani sestru nemají. Mám kamarádku, co dělá i na veterinární klinice, práce se jí moc líbí, ale peníze nic moc…
Všem přeji hezký den:)
Prosím, kdyby někdo o tomhle tématu něco věděl, budu vděčná za veškeré informace. Jsem praktická sestra ale minula jsem se oborem. Nyní bych chtěla pomáhat především zvířatům, ráda bych se zařadila do nějaké organizace nebo kamkoliv, kde se pomáhá týraným nebo opuštěným zvířatům, no prostě bych byla se zvířaty ráda v kontaktu. Hledala jsem na netu, ale upřímně se v tom celkem plácám. Nevíte, jaké vzdělání je potřeba, abych se do takové organizace dostala? Také jsem chtěla poprosit, jestli někdo nevíte o nějaké takové organizaci či práci. Dobrovolnictví je úžasná věc, ale z něčeho musím v budoucnu i žít. Četla jsme si například o oboru Veterinářství, ale vůbec nevím, co si pod tím oborem představit. Je to středoškolský obor a já už maturu mám, ale nevím, kde se dá nějaký obor zabývající se zvířaty studovat na výšce. Nechci studovat přímo „veterináře“, spíš jeho asistenta, nebo prostě vystudovat něco, co se zabývá zvířaty a následně nemá problém najít uplatnění.
Moc děkuji všem za pomoc, vážím si toho.