Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky.Vychází nám,že máme trošku větší miminko,ale prý je to velkou hlavičkou.Máme rozdíl až 3 týdny. Poslední měření BPD 35+1, HC 35+6, AC 32+3, FL 32+3, celková 32+5 a já jsem teď 32+6,váha 2106 g.
Máte někdo zkušenosti s větší hlavičkou?Moc děkuji za rady a přeju krásný den.
Jáměla v 31. týdnu to samé. BPD o necelé 4 týdny víc, HC jen o týden víc. Pak to MUDr změřil znova BPD a bylo už jen o 3tt víc. Pro jistotu mě poslal k Apolináři na kontrolu, kde došli plus minus ke stejným výsledkům, prý je to OK - vyjeli mi asi 1O grafů, že je to stále na v mezích normy. Hlavní prý je, že je struktura mozku normální a nejsou rozšířené mozkové komory. Někde jsem četla, že velké hlavy maj spíš kluci. Nejdřív jsem se tím taky trápila, ale už je to lepší. Ve dvacátým mě zas vykolejily krátké nohy (o 15 dní míň), v 31. už byly OK.
Taky jsme tak byli, syn mel hlavu cca o 2-3tydny napred, zustalo mu to az doposud, momentalni obvod hlavy snad asi 52cm.
![]()
Jedine, co byl horor, bylo tu hlavu pri porodu vytlacit ven.
Doufam, ze tentokrat bude hlava odpovidat zbytku tela
![]()
Já tedy nějaké podrobné měření nezaznamenala (asi mi dr. chtěli ušetřit nervy), ale ve 31tt, takže v nějakém 30+4tuším měla malá 1911g tím jejich odhadem. Tak to je podobný jako vy, ne? Já bych to až tak moc vážně nebrala to jejich měření, mně řekli den před porodem, že má cca 3 kg a měla 3,74
, rodila jsem měsíc před termínem. Tak ať je vše v pořádku a netrap se tím.
Ahoj,určitě se tím nenervuj,Vendelínek má a měl už v břiše,taky větší hlavu,teť ji má skoro stejně velkou jako Alenka,rozdíl pár cm,má ji krásně kulaťoučkou a prostě hold má hlavu jak pan starosta ![]()
stazka píše:
Taky jsme tak byli, syn mel hlavu cca o 2-3tydny napred, zustalo mu to az doposud, momentalni obvod hlavy snad asi 52cm.![]()
Jedine, co byl horor, bylo tu hlavu pri porodu vytlacit ven.Doufam, ze tentokrat bude hlava odpovidat zbytku tela
![]()
O ják já ti s velkou hlavou a těžkým tlačením rozumím. Syn má ted 2 roky a 1 měsíc a obvod hlavy má 54cm. Taky doufám, že případné druhé, bude o něčem jiném.