Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chci se prosím zeptat jaké by mohli být vhodné polotovary pro dítě, když se cestuje? Pojedeme tlupa ženských s dětmi a nejdřív se říkalo, že se bude vařit na střídačku, jenže ženy se šprajcly, že nechtějí sporák ani vidět (nedivím se). Ale teď teda přemýšlím jak to pořešit, protože zase nechci prcka držet týden na hospodské stravě. Mimochodem jsou mu dva roky a jí naprosto všechno, ale domácí stravu, hranolky, či jiné nesmysly rozhodně nejí. Něco uvařím doma, tak na dva dny, ale ono to nevydrží dlouho, že. Tak mě napadlo jestli třeba ty kupované těstoviny by se mu hodily dát. Tak jestli máte zkušenosti z dovolených, tak mi prosím napište tipa. Díky a hezký den všem! ![]()
@LuciLu tak nakup příkrmy, prodávají se i pro velké děti, Jestli myslíš takový ty pytlíky jak se to zaleje vodou, tak jednou za čas, možná
ale týden určitě ne, to už je lepší strava z hospody. Dva roky už není žádné mimino, osobně bych si s tím nelámalu hlavu a dala mi jídlo tam ![]()
Asi záleží na Tobě, já bych žádné tyhle polotovary nedávala, je to plné Eček
Když už, tak třeba koupit hotovou sýrovou omáčku, uvařit těstoviny
spíš bych vždycky skočila na oběd a večeři do restaurace…
Ty mu děláš i domácí těstoviny? si myslím, že na běžno se z polotovarů nehodí nic, na přechodně krátkkou dobu např. ovocné knedlíky? palačinky? knedle s uzeným masem a zelím. A co zmražená ryba? vynechala bych rybí prsty, tynemají s rybou nic společnýho, vynechala bych karbanátky, čevabčiči, kuřecí nugetky a řízečky apod.
Naši měli rádi těstoviny s „něčím“ od HIPPu. Už to je ale pár let, tak nemám přehled o aktuální nabídce. Doma jsme vařili a na dovolené baštili tohle.
V hospodě nemusí mít hranolky, vždycky udělají i něco „neškodnýho“ jednoduchýho pro dítě.. pokud teda nebudete mít po ruce jen nějakej bufáč:-)
Případně na těstoviny se hodí i nějaká ta sklenička pro batolata, trochu dochutit pokud je zvyklej už na slané a hotovo.
Příspěvek upraven 30.07.13 v 07:34
@LuciLu bud prikrmy pro velke deti a nebo ta hospoda, ne? Vzdyt mu nemusis objednavat hranolky ![]()
Joinak teda, z hospody určo lepší, ale bacha, někde hodně solí
Hami nebo Hipp vyrábí takové ty vaničky, jen jestli se z toho nají, není to nějak extra velká porce.
A jinak bych řekla, že by v klidu přežil i tu restaurační stravu, já to s prvním takhle taky řešila a teď občas ty hranolky dostanou, na nic si nezvykají, pak mi normálně zas jedí domácí stravu, nesolenou zeleninu na páře atd
Aby ses pak nedivila, že dítě nebude chtít tebou draze nakoupené batolecí jídla a bude chtít to samé, co mají ostatní ![]()
No ty zalévací pytlíky bych nedala. Uvařila bych těstoviny a nakrájela do nich šunku..pro naše děti oblíbené jídlo (jedí vše suché) a nebo pak koupila ty menu-krabičky pro větší děti (dělá snad hipp pro děti do 3 let). Ale i v hospodě se dá vybrat něco pro děti - brambor s přírodním plátkem, rizoto,…
Mám stejně staré dítě a když někam jedeme, tak jí normálně vše co my ostatní.
I v té hospodě se dá koupit jídlo jako špagety, vařený brambor z masem, rýže z nějakým masem, nemusí mít hranolky, určite by se tam našlo něco co může jíst, vývary
.
@LuciLu a co zavařit si něco do skleniček, řeším to tak vždy, pak to jen dodělám (otázka 10 minut)a dovařím přílohu ![]()
Díky moc všem! Já myslela ty těstoviny např. Dobrý hostinec od Maggi, ne čínský polívky. Dívala jsem se na složení a éčka (aspoň nějaký ty hodně škodlivý), tam až nějak nejsou. Ale nenapadlo mě, že se dělají i vaničky pro větší děti. On je právě docela žrout, tak aby mu to stačilo. Mrknu na to.
Já právě když vidím tu nabídku v restauracích „pro děti“, tak je to dost smutný, všechno smažený a ještě se diví, že je na tom něco špatně ![]()
Tak jedu nakupovat, díky! ![]()
@LuciLu
než dávat ty polotovary instantní maggi atd. to si raději zajděte do restaurace na menu
@LuciLu
tak nevybírej z jídel označená „dětská jídla“, je fakt že někde to jsou jen poloviční smaženiny. Vyber něco šetrnýho z běžnýho jídeláku. Nebo nakombinuj přílohy. Někde už se to lepší, teď jsme byli na výletě a mezi dětskýma jídlama byly těstoviny s rajčatovou omáčkou (z rajčat a s bazalkou) zasypané parmezánem. Jsem si to dala taky ![]()