Vhodný polotovar pro dítě na cesty?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
30.7.13 08:25

Kdyžtak v restauraci doporučuju nevybírat dětská jídla, často jsou to jen smažené kuřecí nugetky, smažený sýr, špagety s kečupem a sýrem… já malé většinou dávám nějakou polívku, když si nemůžu vybrat :) nebo objednám přírodní kuřecí plátek a brambory…

jinak „skleničky“ pro větší děti, jsou určitě lepší než ten Dobrý hostinec, párkrát na vysoký jsem to jedla a teda žádná sláva, umělá chuť až hrůza…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
30.7.13 08:32

Já jsem tohle řešila taky u dvouletého kluka, když jsme jeli na hory, nakonec jsem nakoupila ty největší skleničky s příkrmy, co existujou, takové ty vysoké a k tomu mu uvařila trochu rýže nebo těstovin, smíchala.. míval to k obědu celý týden, večeři teda měl se mnou normální hospodskou… :D

• Citovat
  • Upravit
14856
30.7.13 08:38

Ja bych koupila spagety a nejakou omacku hotovou na ne - co kupujeme my, tak tam ecka nejsou - barilla nebo bertolli. Nebo kdyz ne, tak syr a pasirovana nebo krajena rajcata. Neco bych resila hospodskou stravou, neco se tam da.
tem zalejvanejm susenejm bych se vyhla, ale jednou dvakrat se da i tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
30.7.13 08:39

@LuciLu stejně bude chtít to co mají ostatní, akorát si přiděláváš starosti :D

• Citovat
  • Upravit
13837
30.7.13 08:41

Dávám skleničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.7.13 08:44

Taky to dělám tak, že vyberu z normálního lístku (třeba teď jsme měli lasagne, měla i 1,5letá) a dojím zbytky :mrgreen: Tam jsou ty jídla mnohem lepší. Akorát starší už většinou hlásí, že chce řízek :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
30.7.13 08:47

No hlavně mu nedávej čínský polívky a hostince, jak jsi psala že na tím uvažuješ, jednou jsem si hostinec dala a je to hnus a je to cítit těma přísadama, jako polívky z pytlíku, ty bych nesnědla ani já natož to dát prckovi, to mu radši dám něco v hospodě a řeknu ať to moc nesolí a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
30.7.13 08:48

@LuciLu v restauraci dělají i jiná jídla než smažené hranolky… nedělala bych si starosti navíc a klidně mu dopřála i tu „hospodskou stravu“… děláme to tak taky, maximálně bych si pro případ vyložené nouze koupila nějaké to srdíčko od Hippu, ta dětem chutnala… my jsme to praktikovali ale jen v případě, že jsme byli někde mimo civilizaci… jinak bych ho nechala jíst to, co ostatní… děti většinou chtějí hlavně to, co má soused… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.7.13 08:51

Oni určitě i v té restauraci výjdou vstříc, když něco řekneš, že nechceš.
My máme jednoho takového experta, teda expertku v rodině, ona nejí vůbec cibuli a její požadavek byl, dám si guláš, ale omáčku přecedit (aby tam nebyla vůbec cibule) knedlíky chci, ale na jiný talířek né do omáčky :lol: a vyhověli, takže když řekneš, že něco nechceš pro dítě, tak oni určitě se pokusí nějak vyjít vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
30.7.13 08:56

Tak já si myslím, že týden dvouleťák na hospodské stravě přežije. Ty si odpočineš od vaření a stejně bude chtít jíst jako vy. Není hospoda jako hospoda. K večeři můžeš dát jen chleba s něčím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
30.7.13 09:14

Já bych žádné hotovky nekupovala, ty těstoviny s různými omáčkami jsou k ničemu, je to akorát plné sacharidů ale bez kvalitních bílkovin, takže prcek bude mít akorát brzo hlad. Buď bych koupila nějaké ty příkrmy pro větší děti, nebo bych si zavařila svoji domácí stravu a nebo bych prostě šla do nějaké restaurace. Neznám restauraci, kde by neměli klasické vařené brambory nebo rýži a když nebudeš vybírat jen z dětských jídel, tak najdeš i něco dobrého nesmaženého ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
30.7.13 09:15

Kup si takový ty vaničky „malý gurmán“ a máš to vyřešený
je to teda docela drahý, ale zas víš, co jí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
30.7.13 16:30

Na výživu vcelku dbám, ale na dovolené na to peču. Jí s námi v hospdě, pokud to nebude kiosek v kempu, tak tam něco rozumného vybereš- pstruh nebo jiná ryba, těstoviny, maso s rýži nebo bramborem, mívaj rizoto, polévky. Asi to nebude žádný výživový zázrak, možná i semtam nějaké éčko nebo glutamát. Ale dítě s jinak zdravým jídelníčkem to v pohodě bez újmyy přežije, je to přeci dovolená. POkud teda na polotovaru trváš, tak bych volila něco ze zdravé výživy nebo DM ALnatura, tam éčka nejsou. ty klasické mi v porovnání s hospodskou stravou přijde vylej nalej.
Alnatura má omáčky na těstoviny, na rýži ve skle. K tomu jen uvaříš přílohu. Dál jsem tam viděla nějaké luštěninové eintopfy.Pak nějakou Alnatura polévku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí