Víc dostal sourozenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32603
10.7.24 18:17
@Anonymní píše: Více

A proč to na něj teda nenapíšou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.24 18:20

Oni většinou ty rodiče si říkají to co jim vyhovuje. U nás je jen tchyně, ale manželovi vždy napíše co pro ní je dobrý. My to řešíme právě teď. Tchyně mu napíše třeba: ty svému bratrovi závidíš, že zdědil starý barák, starý barák to není, jen musí třeba vyměnit střechu vše ostatní opravili tchyně a tchán ještě za života. My taky máme dům po mých rodičích, a co chceme tak taky musíme opravit, a nikdo nám na to nedá musíme ze svého, ale to už je pro ní něco jiného. Její syn je chudáček dostal starý barák, nové auto a teď tchyně na manžela útočí, proč se nevzal 1/8 pozemku po otcovi, tak on je za toho zlého, ale paradox je že ani bratr se nevzdal, ale jen mému muži je to vyčítáno. Nebo manželovi napíše, že tam nedojede za svoji mamkou. No zase lež, my k nim jezdíme 1× za 2 měsíce, manžel sám za mamkou nejezdí protože začne prudit atd. Tchyně byla u nás i se švagrem naposledy před 5 lety.

• Citovat
  • Upravit
Qwerty987
10.7.24 18:37
@Mariane.B píše: Více

To máš těžký, máme známé, on z Opavy, ona z Českých Budejovic, poznali se v Praze na VŠ, vzali se a mají děti a oba prostě blízko u rodičů bydlet nemohou, když jsou z druhé strany republiky :nevim: někdy to není tak černobílé

• Citovat
  • Upravit
Qwerty987
10.7.24 19:15
@KovaJana píše: Více

No ale to by pak znamenalo, že když já jsem umělec a chci žít v centru Paříže a chodit po výstavách a galeriích a mám dítě introverta tihnouciho k přírodě a klidu, tak ho odsoudim k celoživotní nespokojenosti, když on by byl šťastnější v horách na statku treba (záměrně to hrotim ten priklad), tohle je podle vás ta mateřská láska? :think: není to spíše o tom, že ho dokážu milovat i přesto, že chce být horolezec a tím pádem asi mu CR nebude stačit a bude zit ve Švýcarsku, ale bude se mnou v kontaktu, přijede na Vánoce atd :think:

• Citovat
  • Upravit
22262
10.7.24 19:18
@Monchichik píše: Více

:mrgreen: oni tim příslibem chteji mit člověka v hrsti. O to jde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22262
10.7.24 19:20

Tchynina matka slibila rodny dum tem, co ji doopatruji (deti davno dostaly kazdy pozemek, tohle byl jakoze „bonus“, posledni majetek). Staraly se o ni jeji dve dcery. A ona to potají prepsala na oblibeneho syna.

Tchyne na to vzpomina s krivdou. Ale sama jedna jako jeji matka. Podmiňuje si poslusnost dedictvim atd. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22262
10.7.24 19:26
@Qwerty987 píše: Více

Nemusi byt ani horolezec. Staci vystudovat vysokou skolu a uz uplatneni v mnoha koutech nasi republiky nenajde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2983
10.7.24 19:27

Proč? Jako rodič Pařížan mu snad nebráníš žít na statku? Ani to neznamená větší nebo menší lásku a vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
10.7.24 19:29
@Monchichik píše: Více
:kytka:
To je hezký názor, mit jedno dite radši, to se prostě stává, ale přece vztah k dětem není jen o lásce, ale i odpovědnosti :nevim: by mě zajímalo, jestli ty matky, co to tak nevnimaji a jako příklad dám, že mají syna a dceru a k dceři mají lepší vztah, tak jestli ji jako diteti kupovali treba kvalitnější jídlo nebo lepší oblečení jen proto, že k ni měli blíž, prootze od mala jako holka pomáhala v kuchyni než třeba k synovi, který místo toho raději hrál fotbal :think:
  • Citovat
  • Upravit
Qwerty987
10.7.24 19:32

No pises, že individualismus poškozuje vztahy a grunt se má dědit, to je za mě bránění tomu, že to dítě chce žít třeba jinde než na gruntu nebo jiným- individuálním způsobem života (to byl ten příměr město versus statek) a já budu šťastná, že je šťastné :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Qwerty987
10.7.24 19:35

Ale máš pravdu čtu znovu, že tam rozlisujes lásku a dědictví, že bys mu nedala nic, peootze se odstěhoval, ale ráda ho máš pořád, to je za mě asi trochu snesitelnejsi názor :lol: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2983
10.7.24 19:52

No já jsem snad nenapsala, že jsem zastánce toho, že má dědit prvorozený. Jen že to tak fungovalo a mohlo to být motivem.
Osobně se mi líbí přesgenerační dědění, tedy v první fázi zajištění základu dětem, a zbytek rovnoměrně pro vnoučata, což při odlišném počtu vnoučat od různých dětí vytváří sice nerovnost mezi dětmi, ale podporuje rovnost mezi vnoučaty. A ano, je to drobení majetku, ale v současné době, kdy málokdo je ochoten fungovat jako zajištění širší rodiny, tedy odpovědně spravovat rodinný majetek ve prospěch všech, je to asi lepší řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.24 22:27

Jenže jak podělit dědictví, když děti je hodně a majetek pouze jeden?

Do budoucna situace u nás.
Jsme tři sourozenci a rodiče mají pouze jeden rodinný dům dvougenerační, který byl postaven prarodiči.. Takže prodej nepřichází v úvahu a já osobně bych ho ani prodat nechtěla.
Jsem jeden ze sourozenců. Dalšímu sourozenci vyhovuje žít v městě, další sourozenec žije už jinde.

Já bych dům brala, ale vyplatit sourozence, když budu dávat peníze do rekonstrukce… na to nejspíš mít nebudu…

• Citovat
  • Upravit
362
10.7.24 22:37

Jo, to mi taky přijde fascinující, že třeba kupovat jednomu dítěti v dětství dražší věci než druhému se tu považuje za neúnosné, zatímco podporovat odlišně dospělé děti na základě poměrně dost pofidérních důvodů je považováno za normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
362
10.7.24 22:40
@Anonymní píše: Více

Chtít shrábnout dvougenerační rodinný dům bez vypořádání se se sourozenci je za mě naprosto nehorázné. Majetek se vždy dá prodat a peníze spravedlivě rozdělit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová