Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Přijde mi, že tahle situace je obvyklejší než spravedlivé rozdělení. Tohle fakt nepochopím, jak to těm rodičům může přijít v pořádku. A i těm sourozencům…
Já si z toho vzala to, že moje děti dostanou úplně stejně za všech okolností. Bych se musela ze sebe pozvracet, kdybych takto do… sourozenecké vztahy. No a nejlepší je, že vše, co se tak mohutně rozdává je odkaz předků… Nic k tomu dárce nepřidal svou pílí… By mě zajímalo, jak by se na to dívali prarodiče muže… Měli ho rádi.
Jo, to mám jako ty, dostanou stejně za všech okolností…rodiče mu to nějak vysvětlili nebo mlčí a dělají že se nic neděje a je to vlastně v pohodě?
Přijde mi, že tohle nespravedlivé dělení převažuje. Jsem na tom taky tak. A celkem mi pomáhá vědět, že v tom nejsem sama ![]()
Od konfrontace o spravedlnosti se nejprve urazili (co že si to dovolil), poté přišel takový email ze kterého se mi udělalo opravdu fyzicky špatně. Pak ho pomluvili u rodiny a teď dělají že nic. Jako vyrovnání za vše mu bylo nabídnuto 100000.manzel znovu zopakoval že peníze nechce, nikdy mu o ně nešlo, jen by chtěl dodržet původní dohodu… Od té doby na nás hledí skrz prsty a probíhá tzv. společenská konverzace o ničem. Člověku se nechce řešit nějaké soukromí, důvěra je v háji. Sto tisíc mi za tohle peklicko nestojí.
Nejsem si jistá, že bychom se vůbec vídali…jestli byl ten email tak hnusný, tak bychom spolu asi skončili.
Myslím, že to navenek chlap ustál jen kvůli našim dětem. Ale uvnitř je odepsal.
Oni to celý vůbec nepochopili. Mě by hrozně pomohlo si to nějak vyrikat… Ale chlap už o tom nechce ani slyšet. Je smířenej. O rodičích už nemá žádný iluze. Jedná v rámci slušnosti na takový bazální úrovni. Jak se do lesa volá…
Nestála bych ani o takové prarodiče pro své děti.
A co byla ta puvodni dohoda, jestli se muzu zeptat, prosim? Diky.
Měla to být nemovitost pro naše děti-ktere měla časem vzrůst hodnota. Představa že by jednou měli naše děti něco do začátku se manželovi líbila víc než podíl na rodném domě. Jenže se ukázalo že dárce věděl, že se tak nikdy nestane a myslel že se na to nepřijde.
Jakoze ze uz ta nemovitost slibena pro vase deti uz je prepsana na tretiho sourozence? A ted rodice nabizi druhemu sourozenci 100tis, aby se vzdal podilu na rodnem dome? Chapu to spravne?
Tak to měla dotyčná osoba přepsat na manžela hned, ne? Ale asi už to patří někomu jinému, že?
To my strašně připomíná nás. Jsme na tom úplně stejně.