Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Až na ten počítač a komunikaco je vše v pohodě? Vždytˇse skoro nevidíte a když jo tak od tebe spěchá, mluvit s tebou nechce, na léto s tebou nic neplánuje…Kde vidíš to ostatní v pohodě? Má nejraději kamarády, mobil a pc, kde jsi ty?
Co s chlapem, se kterým se nedá komunikovat a navíc si se mnou povídat ani nechce?
navrhla bych mu na víkend nějaký výlet, třeba jen se projít na nějaký hrad nebo jet na kolo… Já bych nevydržela na někoho přes týden čekat a pak se nudit a bát se promluvit.
@Anonymní píše:
Zdravím, s přítelem budeme spolu za chvíli 3 roky a máme spíše vztah na dálku. Vidíme se o víkendech, když to vyjde (někdy až po 14 dnech, výjimečně po 3 týdnech). Dá se říct, že od začátku jsme měli problém s komunikací, moc jsme toho oba nenamluvili a spíše koukali filmy a seriály. Začala jsem si všímat ale, že se to zhoršuje. On vidí mobil, počítač a jeho kamarády, s kterýma provolá celé dny a má je nejraději. Nechávala jsem to být, promluvili jsme si o všem a že začneme něco podnikat, zlepšíme to a najdeme i společné zájmy. Uběhly 4 měsíce a je to ještě horší než bylo. Když má ke mně dojet, přijede co nejpozději a když odjíždí, tak co nejdřív a pak jen běží k počítači. Celé dny s nimi volá a už ani nenapíše a já přestala mít chuť mu psát a pořád ho „otravovat“. Když jsem chtěla i já ho někdy slyšet, tak řekl, že nedokáže mluvit s jedním člověkem a neví co by říkal..nebo když jsem mu říkala, že mi nepíše, tak jen, že mi nemá co říct…ale pak vidím, jak s nimi je spokojený, je má prostě nejraději a vím, že to může zním jako žárlení, ale není to tak, já ho vždy respektovala i to, jaké má záliby. Začnu nějaké téma a rázem ho utne, aby se nemusel bavit a nebo se zasměje. Nevím co si o tom myslet, ale pomalu mě to začalo užírat a mívám z toho úzkosti. Teď na léto plánuje s kamarádama vše možné a se mnou nechce nic. Má to nějaká z vás podobné? Nechci hned myslet na rozchod, až na ten počítač a komunikaci je zbytek v pohodě…
Nemám a popravdě bych takový výkendový vztah nechtěla. Záleží na tobě, jak moc s ním toužíš být, že to překousneš. Záliby by mít měl, ale dřepění u PC celý den považuju za závislost.
Zakladatelko,
je třeba si přiznat jednu věc - váš vztah je mrtvý. Jedině tím, že si to přiznáte, můžete bojovat o jeho obnovení. Pokud budete chtít.
A chtít musí obě strany.
On je asi opravdu zvyklý takhle žít. Ale musí si uvědomit, že vztah, vážný vztah, prostě znamená životní změnu. A kvůli té je třeba občas vystoupit ze zóny osobního komfortu. A musí se sám rozhodnout, zda je to to, co chce.
A pokud nechce, nebuď z toho smutná. Určitě najdeš někoho, pro koho bude čas s tebou radostí a štěstím a bude chtít dobu s tebou prodloužit, ne zkrátit…
No spíše co se týká té stránky rodiny…on má rád naši rodinu, já jeho, všichni se známe a vždy je to ok. Když dojede nikdy neřekne ty špatné věci nahlas a říkám si, proč pořád to musím řešit já..ale vím, co tím bylo myšleno.
Asi jsi mimořádně nudná, když je i počítač zábavnější. Začni na sobě pracovat, jinak se to nezlepší.
Vidím to tak, že tě má jen na kukání a abys mi občas uvařila. Možná to prostě jen líp neumí.
Za ty tři roky jsi mohla s někým jiným vybudovat opravdový vztah. Tohle, co to máš s tím mužem, není vztah, to si k tobě akorát občas na víkend přijede smočit a flákat se ![]()
Tak počítač ja samozřejmě vzdy zábavnější nez jakákoliv zenska. To neovlivnis. Ok, hodinku se potit s zenou a pak hura zpet za zabavou..
No ja bych se na nej teda vykaslala… promluvit si s nim ocividne nepomohlo. Skoda travit cas s nekym kdo ho nechce travit s tebou. Mohla by jsi byt s nekym jinym o mnoho stastnejsi
kluk ma behat za holkou. Nikdy ne holka za klukem. Pokud beha holka za klukem je to cele spatne. Neponizuj se.
Taky sibych myslim, ze prijede jen kdyz potrebuje vyprazdnit pytel
promin, ale lip bych to nenapsala. Zacni si vazit sama sebe. Dala bych mu celou tuhle diskuzi precist ![]()
Ty chces vztah, on byt s kamarady, to je normalni. Bud budes jeste par let fnukat, ze se ti to tak nelibi, nebo se od nej odpoutas a zacnes delat to, co by te bavilo. Casem treba budes cestovat a sportovat s nekym jinym. Ja bych teda mladi nechtela prosedet s chlapem u televize. Radsi bych drapla spacak a jela s kamoskama na vylet.
Zdravím, s přítelem budeme spolu za chvíli 3 roky a máme spíše vztah na dálku. Vidíme se o víkendech, když to vyjde (někdy až po 14 dnech, výjimečně po 3 týdnech). Dá se říct, že od začátku jsme měli problém s komunikací, moc jsme toho oba nenamluvili a spíše koukali filmy a seriály. Začala jsem si všímat ale, že se to zhoršuje. On vidí mobil, počítač a jeho kamarády, s kterýma provolá celé dny a má je nejraději. Nechávala jsem to být, promluvili jsme si o všem a že začneme něco podnikat, zlepšíme to a najdeme i společné zájmy. Uběhly 4 měsíce a je to ještě horší než bylo. Když má ke mně dojet, přijede co nejpozději a když odjíždí, tak co nejdřív a pak jen běží k počítači. Celé dny s nimi volá a už ani nenapíše a já přestala mít chuť mu psát a pořád ho „otravovat“. Když jsem chtěla i já ho někdy slyšet, tak řekl, že nedokáže mluvit s jedním člověkem a neví co by říkal..nebo když jsem mu říkala, že mi nepíše, tak jen, že mi nemá co říct…ale pak vidím, jak s nimi je spokojený, je má prostě nejraději a vím, že to může zním jako žárlení, ale není to tak, já ho vždy respektovala i to, jaké má záliby. Začnu nějaké téma a rázem ho utne, aby se nemusel bavit a nebo se zasměje. Nevím co si o tom myslet, ale pomalu mě to začalo užírat a mívám z toho úzkosti. Teď na léto plánuje s kamarádama vše možné a se mnou nechce nic. Má to nějaká z vás podobné? Nechci hned myslet na rozchod, až na ten počítač a komunikaci je zbytek v pohodě…