Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pandicka píše:Lend.u píše:jj financni stranku taky probirame, ale rekla bych, ze ta je az na druhem miste…spise v tom vidime sanci do budoucna, samozrejme za kterou clovek zaplati tim, ze by partner prisel o denodenni kontakt s prckem…je to fakt tezke, prave jsme z toho oba dost zmateni a snazime se uvazit vsechna pro a proti
pandicka: hlavne si zpocitej finance…spocitej si to co vydela, a odecti od toho co utrati v te praci…nekde se stavovat musi. Oni vetsinou pri takovych pracich hradi ubytovani, ale obedy si musi kupovat chlapi sami nebo si musi varit. I kdyz maji diety…jako ze neco navic na to jidlo k vyplate tak ja at pocitam jak pocitam…21000 co vydela, - 5000 co ma mesicne na stravu je 16000, - najem co plati za auto 300 mesicne - 200 co mu vzdycky nabalim…proste jsme na nejakych 15000. Nerikam ze je to malo…ale muze to vydelat i tady a byt kazdy den s namamy jsme to driv nevideli protoze nam tenhle zpusob zivota vyhovoval…ja jsem mela svuj program a on byl v praci a meli jsme se az moc dobre…bohuzel toho „nekdo“ vyuzival jenze to jsme si vsimli pozdeji, to sem ale nepatri. No ale tedka s mimcem, proste je to zmena…
No ja sama vim jake to je…taky porad premyslime. Smlouva prece jenom trva do konce roku a muze se do te doby hodne zmenit. Zatim jsme teda za to aby sel pracovat tady, i kdyz za min, ale hlavne aby byl s rodinou. Jenze na druhou stranu kdovi co do te doby bude…
Moje mamina porad rika ze byt v dnestni dobe mlady je tezke a deti jsou spis luxus, ktery si muze malokdo dovolit. Vetsina lidi musi bud zit skromneji, a nebo bez toho rodinneho zivota. Myslim ze je to pravda… ![]()
Ahojky zlatíčko, píšu ti tady do diskuze, ať to nemícháme…
Marťas má práci, při které musí jezdit na 2 měsíce pryč, ale v pátky přijíždí domů. Není to tak stále, ale jak dostane zakázku někde daleko v Čechách, tak hold musí…
Dokud jsem pracovala a neměli jsme děti, tak se to dalo překousnout, dokonce se na sebe víc těšíte a jste si vzácnější…ale stejně…tak nějak ty dny, týdny a měsíce rychle plynou, když se těšíš jen na ty víkendy. A musím říct, že ti ty týdny bez něj příjdou děsné a stereo.
Teď čekáme miminko a Marťa všechny zakázky mimo odmítá, sám by neunesl to, že ho vlastní dítě nezná a nenechal by si uniknout první slůvka, krůčky, smích, zážitky, prostě vše, co se týká jeho dcerušky…Nehledě na to, že když budeš na všechno sama a bylo by ti smutno, popřípadě by přišla nějaká depka, začla bys mu sama říkat, ať toho nechá a vrátí se domů. Třeba by přišly i hádky, kdo ví…
Pokud bychom na tom byly finančně zle a byla by to jediná možnost, tak je to něco jiného, člověk to stejně dělá hlavně pro to dítě…
Ale pokud nutně nemusí, rozhodně bych do toho nešla…
ja nechci vypadat jako ze si stezuji na dnesni dobu, ale nekdy mi to tak skutecne prijde…driv mel kazdy praci jistou, clovek se nemusel obavat co bude za rok, ve tri hodiny tradaaaa k pichackam a domu s cistou hlavou, nebo se postavit do fronty na banany
ale tezke to mame vscihni, nejenom mlade rodinky s detickami ![]()
take ti preji, aby to vsechno dobre dopadlo ![]()
bedruna7 píše:
Ahojky zlatíčko, píšu ti tady do diskuze, ať to nemícháme…
Marťas má práci, při které musí jezdit na 2 měsíce pryč, ale v pátky přijíždí domů. Není to tak stále, ale jak dostane zakázku někde daleko v Čechách, tak hold musí…
Dokud jsem pracovala a neměli jsme děti, tak se to dalo překousnout, dokonce se na sebe víc těšíte a jste si vzácnější…ale stejně…tak nějak ty dny, týdny a měsíce rychle plynou, když se těšíš jen na ty víkendy. A musím říct, že ti ty týdny bez něj příjdou děsné a stereo.
Teď čekáme miminko a Marťa všechny zakázky mimo odmítá, sám by neunesl to, že ho vlastní dítě nezná a nenechal by si uniknout první slůvka, krůčky, smích, zážitky, prostě vše, co se týká jeho dcerušky…Nehledě na to, že když budeš na všechno sama a bylo by ti smutno, popřípadě by přišla nějaká depka, začla bys mu sama říkat, ať toho nechá a vrátí se domů. Třeba by přišly i hádky, kdo ví…
Pokud bychom na tom byly finančně zle a byla by to jediná možnost, tak je to něco jiného, člověk to stejně dělá hlavně pro to dítě…
Ale pokud nutně nemusí, rozhodně bych do toho nešla…
dekuju bedrunko
![]()
Jedni známí to takto pár let měli.
Ze začátku trvalo, než si zvykli. Ale nakonec se to ustálilo.
Jenže si oba zvykli na ten režim až příliš.
Chlap byl zvyklý, že má přes týden po práci volno na cokoli. Žena si zvykla, že rozhoduje a dělá plány a nikdo jí do toho nekecá a když pak byl chlap přes týden doma, tak se do roka rozvedli. Před tím spolu byli 6 let a společný život zvládali bez problémů.
uvědomte si,že život je tak strašně krááátký a kdykoliv se nedejbože může něco stát.Čas plyne strašně rychle a sdětma to ani neříkám.Určitě bxch nebyla pro.Manža takhle pracoval a byly to muka.Pak makal i od rána do večera-dcerka ho viděla tak hodinku denně a to kolikrát ani ne a pak velká rána,kdy boural a tak jsme celý život přehodnotili,že má práci do čtyř,aby mohl s náma trávit víc času,ale samo za míň peněz.Je pravda,že si nemůžeme dovolit dovču 2× za rok,ale žijeme.
děkuju ještě jednou všem za vaše zkušenosti a reakce
![]()
přítel se sám rozhodl, že nechce být víkendový tatínek a že si chce miminka uživát každý den a mě pomáhat se vším okolo něj
před chvilkou mi to volal
ze je dost šikovný na to, aby si super práci našel i v našem bydlišti a nebude muset za to platit tak velkou daň, tak nám držte palce ![]()
ahoj bedrunko, dekuju
![]()
vecer si vas doctu a napisu, musim se s vama o necem poradit.....