Vím datum početi, jak dlouho (ne)přenášet??

149
6.11.17 16:24

Vim datum poceti,jak dlouho (ne)prenaset??

Ahoj maminky, prosim o Vas nazor. Jsem jiz 41tt. Vim presny datum poceti, ten se shodoval i s terminem z ultrazvuku. A muj dotaz zni, jak dlouho nechat prenaset. V porodnici mi rekli, ze nechavaji deset dni…ale mi to prijde dlouho, kdyz vim kdy se zadarilo.
Jake mate zkusenosti…nazory? Moc diky za odpovedi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
6.11.17 16:29

Vyvolavali mi porod přesne 42+0, taky jsem věděla datum početí. Deset dni je standard. Třeba to prijde samo, není o co stát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
6.11.17 16:31

@Monik1 me pozvali na vyvolani 41+0 s tim, zejsem kazdy den dochazela na ozvy, ale nakonec me nahnali na cisare 40+5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.11.17 16:33

Taky jsem vedela termin poceti naprosto jiste, ale ono to nikoho nezajimalo. Prenasela jsem dokonce 11dni, ten 12ty jsem mela nastoupit na vyvolavani (nastesti se mala nakonec rozhoupala sama).Taky se ve mne bilo, zda lekare poprosit o vcasnejsi vyvolani, nebo naopak pockat.No a mala se narodila ze zelene vody a na placente nekolik infarktu. Nastesti byla 100% zdrava, ale bylo to teda ufff.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
6.11.17 16:34

Radši tomu nechej volný průběh je to lepší pro oba. 2× jsem přenášela, poprvé porod vyvolávali ( hrůza 3 dny bolestí a pak akutní sekce) a podruhé se čekalo a porod začal přirozeně a i když to taky zkončilo sekcí bylo to rozhodně o 100%lepší.
Zkus pohyb, pak vanu a pak ještě horký termofon na bedra. Dej vědět jak to pokračuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
6.11.17 16:50

Holky diky, jste zlate. Ja trochu asi plasim…a asi potrebuju slyset, ze i kdyz vime kdy bylo mimi pocato, tak ze se nic nestane, kdyz tam bude dyl.
Takze rada ctu, ze se to deje a je to v poradku.
I kdyz z ty kaleny vody mam obavy 8o
No snad to prijde samo… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
6.11.17 16:52

@Mia08 to teplo na bebra vyzkousim…ty me totiz boli uz treti den. Dekuji za radu :potlesk:
Dam vedet…doufam, ze brzy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
6.11.17 17:03

Ja rodila akutni sekci ve 42+1 taktez jsem vedela datum poceti. Plodovka byla v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
6.11.17 17:10

@Monik1 já to taky věděla, jenže čas tvoření nemusí znamenat čas stvoření, k oplodnění určitě došlo později, při ovulaci, takže vše sedělo, i podle MS, i podle UTZ. Malý se rozhodl přijít na svět 11dní po termínu (takže jsem nepodlehla vyvolávání 10dní po termínu) a známky přenošenosti nejevil žádné, plodovka byla taky čirá, ale bylo těžké věřit, nikdy před tím jsem tak „dlouho“ trpělivá být nemusela a vůbec jsem na něco takového
nebyla připravena, no, co budu psát, byl to určitě ten nejdelší týden. Byl to můj čtvrtý porod a malý si pobyl v bříšku o 5-6 dní déle než ségry, parádnice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
6.11.17 17:16

Me vyvolavali 42+0 a pohoda. Porod sice dlouhy, ale placenta i voda v poradku a dite taky. Drzim palce :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.11.17 17:18

Tak ono hlavně 10 dní ještě není přenášení, fyziologický těhotenství trvá 38-42 týdnů. do těch 42+0 bych to nechala, pokud nejsou problémy. a to, kdy byl sex, to nemusí být datum oplodnění. my to u třetího měli sex v noci 27/28.4, ale datum oplodnění vajíčka byl 1.5. až, tím jsem si docela jistá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.17 18:10

Tak já přenašet nechci a porod si vydupu at mi ho vyvolají. U nás v rodině se několik dětí narodilo po termínu, ( maminky přenašeli ) že se nic neděje když budou maminky chvilku přenašet. Jedno dítě je postižene, druhé zemřelo a tři dětí měli velké problémy po porodu le zvladli to. Takže u mě v životě nikdy nepřenašet.

Anonym přeci jen citlivé rodinné udaje

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí