Těhotná a pracuji

6.11.17 08:18

Těhotná a pracuji

Dobrý den chtěla bych poradit mam fyzicky náročnou praci v německu a otehotnela jsem je mi velmi nevolno také uz je mi 42 let a půjdu k lékaři požádat o neschopnost smlouvu mam na rok a pracuji momentálně 4 měsíc…vyhodí me z práce…nebo jak to mam vyřešit? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30966
6.11.17 08:25

@morahelena Toto je specificky problem, v Nemecku to muze byt jinak nez u nas. Snad se Ti ozve nekdo, kdo tuto situaci v Nemecku resil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
6.11.17 08:26

V tvém věku bys měla vědět co je pro tebe víc dítě nebo peníze!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
6.11.17 08:28

@Mia08 To je zbytecne agresivni rada, zakladatelce je pouze nevolno, tim dite nijak neohrozuje, tudiz vubec neresi otazku zda dite nebo penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
6.11.17 08:33

Morahelena: A čeho bys chtěla od zaměstnavatele dosáhnout, ideálně?
Mateřskou ti on platit nebude, místo ti držet nebude. Nebo se bojíš zda bude platit při neschopence? To jistě ano.
Prostě ti pracovní poměr uplyne.

Příspěvek upraven 06.11.17 v 08:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
6.11.17 08:34

@Cuddy fyzicky náročná práce a těhotenství ve 42 letech? To není dobrá kombinace. Ležela jsem v nemocnici se dvěma 40 letýma těhulkami co čekaly 1.dítě a taky furt řešily práci, přitom dítě chtěly, tak to v tom věku nechápu… Kdyby to řešila mladá žena tak pochopím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
6.11.17 08:39

@Mia08 Ono zalezi, co je to za praci. Prace nevhodna v tehotenstvi je v CR presne definovana v zp ci jinych vyhlaskach, presto zde na emiminu je za nevhodnou povazovana snad kazda prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
6.11.17 08:40

@morahelena to bys měla vědět ty jaké máš v práci podmínky pro neschopenku popř jestli ti zaměstnavatel nemůže dát lehčí práci. Taky ji zjistí jak máš placené sociální pojištění v ČR jestli budeš mít nárok na mateřskou nebo jen řidičák. Nevím co víc poradit, ani nepíšeš kolikáté je to dítě a co partner/manžel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
6.11.17 08:44

@Cuddy no jo ono to zakladatelka moc nespecifikovala, pokud chce poradit tak se snad rozepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.17 08:49

Ja čekám uz 4 miminko a vlastně jsem ještě do dubna na mateřské..pracovat jsem zacala již po druhem roce na mateřské…další těhotenství jsem neplanovala; ale mam první dvě děti velké a toho posledniho prcka dva a pul roku k nemu by byl sourozenec ideální…manžel dítě chce a moc se těší…ja řeším i materiální stránku…když tedy pujdu marodit byla bych rada s nějakým příjmem… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
6.11.17 09:10

@morahelena takže máš do dubna rodičák jako příjem a po porodu budeš mít hned další, pokud nebudeš mít mateřskou, a podle nových změn můžeš mít řidičák 7600 bez dokazování příjmu. Navíc zkus požádat o přídavky a pokud manžel v práci uplatní daňový bonus na 4 děti to je cca 6-7 tis navíc, z toho už se snad vyjít dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
6.11.17 09:18

A nemůžeš jít na neschopenku jen dokud tě nepřejedou nevolnosti? mělas je minulé těhotenství pořád, většina má jen v prvním trimestru…Třeba by se šlo se zaměstnavatelem domluvit na měsíční neschopence, a pak se do práce normálně vrátit…Já úplně pochopení pro nemocenskou po celé těhotenství nějak nemám…Zaměstnavatel má (aspoň v ČR) povinnost převést těhotnou na vhodnou práci, takže pochybuju, že tě nechá tahat nějaké těžké balíky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.11.17 09:19

@Mia08
Jedno dítě je již 22 let a uz ma i své mimco…tak respektive se da mluvit o třech dětech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
6.11.17 09:24

@morahelena tak o jednu starost míň ???? navíc si můžete vzájemně hlídat, když jste to finančně doma doposud zvládali tak to půjde i dál. Navíc příští rok se mění sociální dávky snad k lepšímu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.11.17 09:30
@morahelena píše:
Dobrý den chtěla bych poradit mam fyzicky náročnou praci v německu a otehotnela jsem je mi velmi nevolno také uz je mi 42 let a půjdu k lékaři požádat o neschopnost smlouvu mam na rok a pracuji momentálně 4 měsíc…vyhodí me z práce…nebo jak to mam vyřešit? :)

Pokud je tvoje práce fakt nevhodná, tak můžeš uplatnit tohle http://www.eltern.de/…rschaft.html

Ale český přístup, že každá práce je pro těhotnou nevhodná, v Německu nefunguje. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí