Vím o trestném činu na dítěti

Anonymní
11.4.23 21:23

Vím o trestném činu na dítěti

Dobrý večer.
Jelikož se ke mě dnes dostala informace, se kterou po pravdě de nevím, jak správně naložit, zkusím se obrátit o radu tady.
Moje dcera má kamarádku (9 let), která u nás tráví hodne času. Holčička je moc hodná, milá, pořád se snaží pomáhat, slušná. I když pochází z trošku zvláštní rodiny. Nechci hned psát ze sociálně slabé, protože jsem taky s dětmi sama. Holčička má více starších sourozenců. Hodně si se mnou povídá. A dneska se ke mě od ní dostala informace, že ji její starší bratr znásilnil. Byl údajně opilý a jelikož má už pár průšvihu na svědomí, tak se holčička boji o tom říct mamince, aby její bratr nemusel jít do pasťáku. Cituji přesně její slova. Holčička to tedy řekla i před mýma dětma, takže to vím já i moje děti. Dříve se už svěřila i s tím, že ji starší sourozenci nadávají a občas zbiji. Sama jsem maminka dvou dětí a jsem z této informace v šoku. Nevím, jak s tím naložit. Dnešní doba je taková, že si má nejspíš každý hledět svého ale jestli se toto opravdu stalo nebo se děje, nejde mě to jen tak přehlížet. Holčička je mě líto, opravdu je moc hodná a za dobu, co ji znám, ji pomale beru i jako součást rodiny. Jsem z toho vyklepana, smutná. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25126
11.4.23 21:27

Nepřemýšlela jsi, sejít se s její matkou? Řešila bych to primárně s ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10888
11.4.23 21:28

Proč se tu ptáš?! Nemáš mozek? Oznámit to matce a poté ihned Policii. Ať jde do pasťáku, zmr. d jeden! Fuj, incest a ještě s tak malou holkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
11.4.23 21:35

Jestli je to fakt pravda, tak bych zašla na policii, buď sama, nebo i s holčičkou, jestli u tebe bývá víc času.
Na kamarádství bych zrovna ohled nebrala, kdo ví, jak se k tomu kámoška postaví.
Pokud je to pravda, zachrániš tu holku, ale o kámošku možná přijdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
11.4.23 21:36

Já jsem v šoku z vaší reakce :? Tak předně bych to řešila s matkou a rozhodně bych to nekryla 8o je to zločin, ta holka si to ponese celý život, a vy ji necháte jít klidně domů k násilníkovi a píšete do diskuze na eMimino?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.23 21:37

Její maminka je „trošku“ jiná, zvláštní. Děti spíš nechává žít svým životem. Holčička je na svůj věk rozumové už spíš v pubertě, hodně řeší kluky apod. Proto mě napadla i myšlenka, jestli si to třeba i nevymyslela. Ale pořád si říkám, proč by to dělala? Zatím jediné, co mě napadlo, tak obrátit se na jejich paní učitelku. Přece jen tu rodinu lépe zná. Popřípadě i školní psycholog. Holčička má z maminky spíše strach. Nerada bych, aby na ni maminka hned třeba vystartovala, že si to vymyslela apod. A ano, rozum mám. Jen se snažím najít řešení, které by co nejméně ještě k tomu všemu ublížilo té holcicce. I po tom, když mi to řekla, nebyla nijak zakriknuta a dal s mou dcerou řešila, že se jí líbí jeden kluk apod.

• Citovat
  • Upravit
76782
11.4.23 21:37
@Anonymní píše:
Dobrý večer.
Jelikož se ke mě dnes dostala informace, se kterou po pravdě de nevím, jak správně naložit, zkusím se obrátit o radu tady.
Moje dcera má kamarádku (9 let), která u nás tráví hodne času. Holčička je moc hodná, milá, pořád se snaží pomáhat, slušná. I když pochází z trošku zvláštní rodiny. Nechci hned psát ze sociálně slabé, protože jsem taky s dětmi sama. Holčička má více starších sourozenců. Hodně si se mnou povídá. A dneska se ke mě od ní dostala informace, že ji její starší bratr znásilnil. Byl údajně opilý a jelikož má už pár průšvihu na svědomí, tak se holčička boji o tom říct mamince, aby její bratr nemusel jít do pasťáku. Cituji přesně její slova. Holčička to tedy řekla i před mýma dětma, takže to vím já i moje děti. Dříve se už svěřila i s tím, že ji starší sourozenci nadávají a občas zbiji. Sama jsem maminka dvou dětí a jsem z této informace v šoku. Nevím, jak s tím naložit. Dnešní doba je taková, že si má nejspíš každý hledět svého ale jestli se toto opravdu stalo nebo se děje, nejde mě to jen tak přehlížet. Holčička je mě líto, opravdu je moc hodná a za dobu, co ji znám, ji pomale beru i jako součást rodiny. Jsem z toho vyklepana, smutná. :(

pokud netrolíš, tak okamžitě nahlásit Policii - na co čekáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.23 21:38

Tohle je hrozně ožehavá situace. Je možný, že by si to vymyslela? Devítiletý děti už o sexu mají nějakou představu z televize, internetu… a zároveň potřebu být zajímaví. Holčičku ani situaci ale neznám, nicméně to není nic, co byste si měla nechat pro sebe. Každopádně bych to řekla matce holčičky a hodně bych se zajímala o to, jak to bude řešit. I kdyby to nebyla pravda, bylo by fajn probrat s odborníkem proč to řekla a jestli chápe, jaké důsledky mohlo takové obvinění mít. Pokud to pravda je, bratr nebratr, musí se to řešit s policií, taková událost jí může zničit život. Řešit se to musí v každém případě.

• Citovat
  • Upravit
76782
11.4.23 21:39
@Anonymní píše:
Její maminka je „trošku“ jiná, zvláštní. Děti spíš nechává žít svým životem. Holčička je na svůj věk rozumové už spíš v pubertě, hodně řeší kluky apod. Proto mě napadla i myšlenka, jestli si to třeba i nevymyslela. Ale pořád si říkám, proč by to dělala? Zatím jediné, co mě napadlo, tak obrátit se na jejich paní učitelku. Přece jen tu rodinu lépe zná. Popřípadě i školní psycholog. Holčička má z maminky spíše strach. Nerada bych, aby na ni maminka hned třeba vystartovala, že si to vymyslela apod. A ano, rozum mám. Jen se snažím najít řešení, které by co nejméně ještě k tomu všemu ublížilo té holcicce. I po tom, když mi to řekla, nebyla nijak zakriknuta a dal s mou dcerou řešila, že se jí líbí jeden kluk apod.

proč s maminkou, proč s učitelkou - znovu píšu, pokud sis to celé nevymyslela, tak okamžitě nahlásit na Policii - pokud je to pravda, tak to čuně to bude přece opakovat, právě proto ti to nevěřím, protože nic neřešíš a místo řešení vypisuješ na emimino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
11.4.23 21:39

Hele, to už ale není na tobě, zjišťovat, jestli si to nevymyslela. To je na policii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76782
11.4.23 21:41
@Anonymní píše:
Její maminka je „trošku“ jiná, zvláštní. Děti spíš nechává žít svým životem. Holčička je na svůj věk rozumové už spíš v pubertě, hodně řeší kluky apod. Proto mě napadla i myšlenka, jestli si to třeba i nevymyslela. Ale pořád si říkám, proč by to dělala? Zatím jediné, co mě napadlo, tak obrátit se na jejich paní učitelku. Přece jen tu rodinu lépe zná. Popřípadě i školní psycholog. Holčička má z maminky spíše strach. Nerada bych, aby na ni maminka hned třeba vystartovala, že si to vymyslela apod. A ano, rozum mám. Jen se snažím najít řešení, které by co nejméně ještě k tomu všemu ublížilo té holcicce. I po tom, když mi to řekla, nebyla nijak zakriknuta a dal s mou dcerou řešila, že se jí líbí jeden kluk apod.

neřeš jaká je maminka, to je naprosto irelevantní, stal se trestný čin, který se zřejmě bude opakovat, pokud nikdo nezasáhne,
jestli nejsi troll, tak konej, co je tvoje občanská a morální povinnost a nevypisuj zbytečný balast na emimino,
ale zřejmě jsi troll a baví tě to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
11.4.23 21:42

Já bych zavolala na Linku bezpečí tu rodičovskou a poradila se, sou tam od toho. Docela i chápu, že jsi v šoku a potřebuješ trochu ošetřit i svoje emoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76782
11.4.23 21:43
@Mbeya píše:
Já jsem v šoku z vaší reakce :? Tak předně bych to řešila s matkou a rozhodně bych to nekryla 8o je to zločin, ta holka si to ponese celý život, a vy ji necháte jít klidně domů k násilníkovi a píšete do diskuze na eMimino?
že - doufám že je to jenom nechutný troll, že žádná matka by nenechala tohle bez povšimnutí a místo okamžitého řešení by nevypisovala na web
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.23 21:44

Pokud to chceš řešit s učitelkou, tak pokud to holka potvrdí, učitelka bude mít ohlašovací povinnost. To už to můžeš rovnou ohlásit sama.

• Citovat
  • Upravit
10888
11.4.23 21:44
@Anonymní píše:
Škola by to okamžitě nahlásila Policii. Ty nejsi soudce ani psycholog, od toho je tu policie, která vše udělá za tebe a správně! Ty máš dokonce povinnost ohlásit jakýkoliv trestný čin, či přestupek, byť nemusí být k závěru pravdivý. Zřejmě je celá rodina sociálně slabá, s nízkým IQ.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová