Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Její maminka je „trošku“ jiná, zvláštní. Děti spíš nechává žít svým životem. Holčička je na svůj věk rozumové už spíš v pubertě, hodně řeší kluky apod. Proto mě napadla i myšlenka, jestli si to třeba i nevymyslela. Ale pořád si říkám, proč by to dělala? Zatím jediné, co mě napadlo, tak obrátit se na jejich paní učitelku. Přece jen tu rodinu lépe zná. Popřípadě i školní psycholog. Holčička má z maminky spíše strach. Nerada bych, aby na ni maminka hned třeba vystartovala, že si to vymyslela apod. A ano, rozum mám. Jen se snažím najít řešení, které by co nejméně ještě k tomu všemu ublížilo té holcicce. I po tom, když mi to řekla, nebyla nijak zakriknuta a dal s mou dcerou řešila, že se jí líbí jeden kluk apod.
a víš, že nenahlášení trestného činu je trestné?
víš o tom, nenahlášením se stáváš spolupachatelem
Ženy, prosím, můžeme diskutovat slušně? Ani mě to není příjemné, je mě skoro 40,mam dvě deti, které mi jdou pomale už taky do puberty a nejsem tu proto, abych nějak trollila nebo se nechala urážet. Šlo mě o radu, jak nejlépe postupovat. S maminkou kamarádky nejsme, vykame si. Nikdy jsme se nenavstivili. Moje dcera s holčičkou kamarádi od první třídy, chodí k nám na návštěvy, prespavacky, bereme ji na výlety. Tuto informaci mě dnes oznámila zničehonic. Pokud se bojí toto říct mamince, protože nechce, aby šel její bratr do pasťáku, pochybuji, že by to řekla jen tak na policii, pokud bych ji tam odvedla. Takže zatímco jsem tady napsala tento příspěvek, volala jsem paní učitelce (mladá, empaticka a hodná slečna) a celou situaci ji popsala. Byla stejně v šoku jak já. Domluvili jsme se, že se zkusí zítra nenápadně holčičky zeptat. Pokud by ji nic neřekla, zkusila by se ještě během zítřka stejný postup zopakovat se školní psycholožkou.
Pro pripad, ze nejsi troll.
Pokud to reknes jen matce, muze se stát, ze to bude zameteno pod koberec.
Holcicka je bita sourozenci, znásilněna bratrem, je vic bez pravdepodobne, ze se to bude opakovat. Bude mit zniceny zivot.
To, ze se ted projevuje zdanlive normalne, muze byt způsob, jak se vyrovnat s tim co se ji stalo.Pro sebe to popre.
Pokud nechceš, odmitas, jit primo na policii, tak urcite hned zitra za učitelkou a skolnim psychologem.
Tuto informaci jsem se dozvěděla v sedm večer v autě a pokud by mě to bylo jedno, tak to nechám být a neřeším. Ale jelikož mě to jedno není, snažila jsem se zjistit, jaký by byl i pro holčičku nejlepší postup nahlášení. Nějak si nedovedu představit ji v tu chvíli vzít hned na policii, aby to řekla tam. Holčička má i přesto maminku i bratry moc ráda a nevěřím, že by to na policii vybavila stejně, jak to řekla mě.
@lamicina píše:
Já bych zavolala na Linku bezpečí tu rodičovskou a poradila se, sou tam od toho. Docela i chápu, že jsi v šoku a potřebuješ trochu ošetřit i svoje emoce.
Presne, tam poradi!
Nebo nejaka ta linka bezpeci, neco, cokoliv! Ale urcite bych nebezela za jeji mamou, protoze mam takovej pocit, ze by udelala svoji dceri zle a ta holcicka uz by se pak mohla seknout a nerekla uz nic..protoze by ji mohlo byt vyhrozovano..
@Konnny píše:
Pro pripad, ze nejsi troll.
Pokud to reknes jen matce, muze se stát, ze to bude zameteno pod koberec.
Holcicka je bita sourozenci, znásilněna bratrem, je vic bez pravdepodobne, ze se to bude opakovat. Bude mit zniceny zivot.
To, ze se ted projevuje zdanlive normalne, muze byt způsob, jak se vyrovnat s tim co se ji stalo.Pro sebe to popre.
Pokud nechceš, odmitas, jit primo na policii, tak urcite hned zitra za učitelkou a skolnim psychologem.
Ano, přesně pro tento případ to nechci říkat její mamince. Opravdu je jiná. Nikoho nesoudím, nevidím do té rodiny. Rodiče rozvedení, otec hodně pije, maminka je doma. 5 děti, z toho jen ta jedna holčička - nejmladší. Během dvou let 6× stěhování, holčička propadla v první třídě, teď ji bohužel opět hrozí nedostatečná na vysvědčení. Starší sourozenci si žijí podle svého, očividně je na ně maminka krátká. Údajně ten nejstarší i kolikrát udeřil i maminku.
Opět zopakuji - nahlášeno ještě dnes paní učitelce, která to zkusi probrat s holčičkou, popr.hned zítra i školní psycholožka.
@Anonymní píše: Ženy, prosím, můžeme diskutovat slušně? Ani mě to není příjemné, je mě skoro 40,mam dvě deti, které mi jdou pomale už taky do puberty a nejsem tu proto, abych nějak trollila nebo se nechala urážet. Šlo mě o radu, jak nejlépe postupovat. S maminkou kamarádky nejsme, vykame si. Nikdy jsme se nenavstivili. Moje dcera s holčičkou kamarádi od první třídy, chodí k nám na návštěvy, prespavacky, bereme ji na výlety. Tuto informaci mě dnes oznámila zničehonic. Pokud se bojí toto říct mamince, protože nechce, aby šel její bratr do pasťáku, pochybuji, že by to řekla jen tak na policii, pokud bych ji tam odvedla. Takže zatímco jsem tady napsala tento příspěvek, volala jsem paní učitelce (mladá, empaticka a hodná slečna) a celou situaci ji popsala. Byla stejně v šoku jak já. Domluvili jsme se, že se zkusí zítra nenápadně holčičky zeptat. Pokud by ji nic neřekla, zkusila by se ještě během zítřka stejný postup zopakovat se školní psycholožkou.
Proč do toho zbytečně zatahuješ další lidi. Už vidím, jak to učitelka řekne další, za chvilku to ví celá sborovna a je jen otázkou času, než se to dostane mimo školu. Chudák holka, tyhle hnusný drby se šíří velmi rychle.
Měla si rovnou jít na policii a oznámit tam, co ti řekla. Může to i dopadnout tak, že matka zatlačí na dceru, aby vše popřela. Tohle se „oklikou“ fakt nedělá, na to jsou odborníci, ti poznají, co to dítě skutečně prožilo a co si třeba mohlo vymyslet. Myslíš, že školní psycholog má s tímto nějaké zkušenosti? Jdi na policii.
@Anonymní píše: Ženy, prosím, můžeme diskutovat slušně? Ani mě to není příjemné, je mě skoro 40,mam dvě deti, které mi jdou pomale už taky do puberty a nejsem tu proto, abych nějak trollila nebo se nechala urážet. Šlo mě o radu, jak nejlépe postupovat. S maminkou kamarádky nejsme, vykame si. Nikdy jsme se nenavstivili. Moje dcera s holčičkou kamarádi od první třídy, chodí k nám na návštěvy, prespavacky, bereme ji na výlety. Tuto informaci mě dnes oznámila zničehonic. Pokud se bojí toto říct mamince, protože nechce, aby šel její bratr do pasťáku, pochybuji, že by to řekla jen tak na policii, pokud bych ji tam odvedla. Takže zatímco jsem tady napsala tento příspěvek, volala jsem paní učitelce (mladá, empaticka a hodná slečna) a celou situaci ji popsala. Byla stejně v šoku jak já. Domluvili jsme se, že se zkusí zítra nenápadně holčičky zeptat. Pokud by ji nic neřekla, zkusila by se ještě během zítřka stejný postup zopakovat se školní psycholožkou.
To je dobre!
Chapu, ze jsi v soku, taky bych byla, a popravde by me taky nenapadlo jit za jeji matkou. Kdyby spolu mely pekny vztah, urcite by to mame rekla sama holcina. Takze je poznat, ze se ji to boji rict.
Je to extra citliva zalezitost.
Chudak beruska ![]()
@nuklear90 píše:
Proč do toho zbytečně zatahuješ další lidi. Už vidím, jak to učitelka řekne další, za chvilku to ví celá sborovna a je jen otázkou času, než se to dostane mimo školu. Chudák holka, tyhle hnusný drby se šíří velmi rychle.Měla si rovnou jít na policii a oznámit tam, co ti řekla. Může to i dopadnout tak, že matka zatlačí na dceru, aby vše popřela. Tohle se „oklikou“ fakt nedělá, na to jsou odborníci, ti poznají, co to dítě skutečně prožilo a co si třeba mohlo vymyslet. Myslíš, že školní psycholog má s tímto nějaké zkušenosti? Jdi na policii.
Proc do toho zasahuje další lidi? Proto s holčičkou půjdu radši klidně zítra za učitelkou nebo školní psycholožkou, kterou holčičkou ka zná, než ji sbalit v sedm večer a jít s ní na policii. Pokud toto nechce říct mamince, kterou očividně rada má, tak z policie bude vyklepana daleko víc. Aspoň tak bych to cítila u svých dětí.
Hned bych to řešila s její maminkou, pokud se s ní dá mluvit. Pokud ne, šla bych na policii… Toto není vůbec hezké..
@Anonymní píše:
Tuto informaci jsem se dozvěděla v sedm večer v autě a pokud by mě to bylo jedno, tak to nechám být a neřeším. Ale jelikož mě to jedno není, snažila jsem se zjistit, jaký by byl i pro holčičku nejlepší postup nahlášení. Nějak si nedovedu představit ji v tu chvíli vzít hned na policii, aby to řekla tam. Holčička má i přesto maminku i bratry moc ráda a nevěřím, že by to na policii vybavila stejně, jak to řekla mě.
není nutné holčičku tahat na Policii, ty bys to měla nahlásit - no už jsi do toho namotala školu, tak fajn, předala jsi štafetu
@Anonymní píše:
Ano, přesně pro tento případ to nechci říkat její mamince. Opravdu je jiná. Nikoho nesoudím, nevidím do té rodiny. Rodiče rozvedení, otec hodně pije, maminka je doma. 5 děti, z toho jen ta jedna holčička - nejmladší. Během dvou let 6× stěhování, holčička propadla v první třídě, teď ji bohužel opět hrozí nedostatečná na vysvědčení. Starší sourozenci si žijí podle svého, očividně je na ně maminka krátká. Údajně ten nejstarší i kolikrát udeřil i maminku.
Opět zopakuji - nahlášeno ještě dnes paní učitelce, která to zkusi probrat s holčičkou, popr.hned zítra i školní psycholožka.
K čemu tyhle detaily. Zbytečné. Ona se ti svěřila- dospělému člověku, kterému důvěřuje. Ty s tou informací naložíš tak, že ji hodíš na hrb někomu jinému. Je mi holčičky moc líto, opravdu na mě působíš jako jednodušší pavlačová drbna.
Zkusila bych nějakou linku bezpečí a poradila se jaký postup bude nejlepší pro holčičku a i její rodinu.
Ale rozhodně bych šla spíš na policii, nemá smysl mluvit s maminkou - podle toho co píšeš to spíš nebude řešit či nebude věřit, samozřejmě se mohu mýlit.
Hodně síly přeji. Napiš pak jak to vypadá ![]()
@stinga píše:
není nutné holčičku tahat na Policii, ty bys to měla nahlásit - no už jsi do toho namotala školu, tak fajn, předala jsi štafetu
Takže kdybych nejednala, je to špatně. Což samozřejmě souhlasím. A pokud jednám a dle svého uvážení a podle toho, jak holčičkou znám, snažím se aby to bylo i co nejcitliveji pro ni, je také špatně. Paní učitelku znám, znám II paní psycholožku a ani jedna není zapskla stara drbna. Sama mám dítě s poruchou a asistentkou ve třídě, takže vím, že se tam spousta tématu řeší citlivé. Nemám problém u toho být taky a potvrdit, co mě holčička řekla. Ale říct to hned za tepla její mamince nebo ji vzít teď večer na policii, by v tuto chvíli holčičce také moc nepřidalo.
@nuklear90 píše:že - pořád tu vypisuje nějaké naprosto nedůležité detaily ze života té rodiny, aby se udělala zajímavá a lepší, ale co měla dělat neudělala a převádí odpovědnost na jiné
K čemu tyhle detaily. Zbytečné. Ona se ti svěřila- dospělému člověku, kterému důvěřuje. Ty s tou informací naložíš tak, že ji hodíš na hrb někomu jinému. Je mi holčičky moc líto, opravdu na mě působíš jako jednodušší pavlačová drbna.