Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@NellinkaNella píše:
Ahojky chtela bych se zeptat mame v planu měnit poskytovatele internetu a mame to napojené na anténu takže měsíčně nic neplatime, ale nevime jestli ještě nekdo dělá připojení na antenu nebo uz se jen platí měsíčně? Samozřejmě to problem neni jen se ptám zda to vubec ještě jde. Děkuji vam za odpovědi a preji krásné úterý
Ona je anténa a anténa. Asi by to chtělo upřesnit, nebo nejlépe kontaktovat stávajícího poskytovatele, aby ti k tomu řekl nějaké bližší specifikace.
Mají to přípojené do „zdi“ na 98% LAN konektorem. A ta krabička vypadá jako anténní. Ale že by se za to nic neplatilo, to asi ne. Jen ta platba možná bude vypadat trochu tajemně. Anebo je ďura k sósedovi…
A je jistě možné, že mají nahoře nějaké Ubiquiti, ale stejně by to asi dolů teklo pomocí CAT5-6 LAN.
Jó, kdyby se takhle vědělo, jestli je to sídliště, RD, ovčín, to už bychom
mohli dumat víc.
@NellinkaNella píše:
nevime jestli ještě nekdo dělá připojení na antenu nebo uz se jen platí měsíčně?
Tvůj dotaz je zmatečný.
Existuje připojení bezdrátové (v různých frekvenčních pásmech), metalické (drátové) a optickým kabelem. Platí se zpravidla měsíčně, protože zdarma ani kuře nehrabe. Na co se vlastně ptáš - to je zahaleno tajemstvím.
Jejky, že by tam měli „sami od sebe“ nějaký bezdrát, na to jsem ani nepomyslel. Anténa může být i nějaká varianta GSM/ 5G a podobně. Tak se možnosti rozšiřují. Třeba bydlí někde, kde někdo používá Mikrotik.
@Ivan PPZ píše:
Jejky, že by tam měli „sami od sebe“ nějaký bezdrát, na to jsem ani nepomyslel.
Já jsem připojený bezdrátově přes pojítko od Starnetu. Těch poskytovatelů je víc (Airwaynet, kdysi CZFreeNet). Dříve byly bezdrátové komunitní „členské“ sítě celkem běžné: za stovku měsíčně velmi pomalé spojení s velkou latencí. Už přešly na komerční bázi, nebo zanikly.
Jen pořád netušíme na co se to chtěla zeptat zakladatelka…
CzFreeNet jsem spolušířil tady u nás. Směrovky, plechovky, Andrewy. Nakonec to skončilo jako ÚjezdNet na Casablance a pojítka (naposledy u mě) na 5GHz. Solidní, NIX ping přes wifinu a wifinu doma 5-8, což jde.
Pořád bych napojení na anténu identifikoval „něco jako anténa pro TV“, tedy optimálně nějaký optický bazmek po paneláku a doma modem/ router. Stejně bych v nějaké části domácí trasy tušil alespoň kosek LAN. U nás Terminátor má asi 3 m. LAN.
Ahojky chtela bych se zeptat mame v planu měnit poskytovatele internetu a mame to napojené na anténu takže měsíčně nic neplatime, ale nevime jestli ještě nekdo dělá připojení na antenu nebo uz se jen platí měsíčně? Samozřejmě to problem neni jen se ptám zda to vubec ještě jde. Děkuji vam za odpovědi a preji krásné úterý