Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Písni své jméno na Vinted, ať vím, u koho nenakupovat ![]()
Pokud nakupuju na Vinted, počítám s tím, že mi to prodejce může poslat až a týden (pokud potřebuju dřív, tak ho slušně poprosím, ale není to jeho povinnost).
A pokud bych tam prodávala, tak bych holt počítala s tím, že mi to tam může pár dní viset. Je to zabezpečené, ty prachy dostaneš. Pokud je chceš hned, prodávej tam, kde nefunguje ochrana zákazníka a kupující ti pošle peníze rovnou na účet, jak prosté ![]()
Jo a nemám aplikaci, takže si to vyzvednu a pak mi v mailu pípne zpráva. V té první ani není odkaz, takže buď sama vlezu na web Vinted, přihlásím se, najdu vlákno prodeje, odkliknu… nebo čekám na další zprávu, kde už proklik je. Obvykle se tohle děje v okamžiku, kdy vedu dítě ze školky, stavíme se v obchodě, vleču nákup, už se těším domů, tam ze sebe sundám boty, myju si ruce, převlíkám se, pacifikuju děti, všichni mají hlad… jako sorry, že je odklikávání balíku asi tak priorita deset, když vím, že prodejkyně ty prachy stejně dostane i bez mé účasti ![]()
@Marika29 píše: Více
Vidíš a ode mě když někdo něco koupí, tak mi není blbé to poslat až za pár dní, protože počítám s tím, že je tam nějaká doba pro odeslání. Nikdy, nikdo neměl problém. A holt bydlím na vesnici a s dětmi se do města dostanu jednou za pár dní.
Vytvořením účtu a prodáváním předmětů souhlasíš s jejich podmínkami. Tak se nečerti. ![]()
A k čemu ti to odeslání do hodiny je, když se balíky sváží jednou za den?
@Marika29 Tak když ti to není jedno, tak prodávej jinde. Některým lidem je to evidentně jedno.
Jako netuším jaký je rozdíl jestli peníze dostaneš ihned po vyzvednutí a nebo 3. den. Pořád jsou to stejné peníze.
A prodávat do hodiny od koupě. To se asi dost nudíš doma. ![]()
Tak ze ho maji prece vis. Nezlob se, ale kdyby me nekdo zacal bombardovat zpravama sotva bych balik vyzvedla, tak si budu myslet svoje taky nic nenapisu.
To je ale tvuj problém a nikoliv kupujiciho, jednou jsou dané nějaké podminky a ty kupujici dodrží i temi 3 dny.
No hele, já se taky snažím nezdrzovat z pleziru, ale mám život a jiné povinnosti…do hodiny? Chápeš, že lidé chodí do práce, do školy, mají rodiny a vubec, resi jiné věci než Vinted? Dle jejich pravidel je odeslání tuším do 5 dnů a potvrzení jak někdo píše do 3, mě se teda taky zdálo do 5, ale už jsem chvíli nekupovala, si nepamatuji…tak jako s tím musíš počítat ![]()
Ach bože.. vidím že slušnost a férové jednání už se vytratilo.
No, díky bohu za lidi, co koupí, vyzvednou, odkliknou.
![]()
Slušnost a ferovost je dodrzovat podminky a ty rozhodně nikomu neprikazuji klikat hodinu po vyzvednutí.
O slušnosti a férovým jednání by neměl mluvit někdo, kdo napadá své zákazníky za to, že jednají v rámci obchodních podmínek se kterými jsi souhlasila. Slušnost a férové jednání je nechat zákazníka, aby si věci v klidu prohlédnul a vyzkoušel.
@Paní.Norrisová píše: Více
To já třeba nevěděla, potvrzuju, když si to rozbalím.
@Marika29 jako že to není férový nákup, když každý nesedí nonstop na vinted, aby ti tu stovku odklikl, když je tam ochrana, tak ty máš dost a taky u tebe nechci nakupovat
Snažím se odeslat co nejdříve, zrovna tak potvrdit převzetí.. Rychlé odeslání mého nákupu mě taky potěší, zrovna tak reakce při převzetí zboží, ale nijak zvlášť to neřeším. Když to jde, udělám ráda, když to úplně rychle nevyjde..
Pokud jsou peníze automaticky připsány 3 dny po převzetí, přijde mi to i tak ok, je to docela krátká lhůta a umím si představit xy situací, kdy to prostě člověku nevyjde. Takže klídek ![]()
@Taktinevím píše: Více
Je to napsané tuším i v tom chatu o potvrzení. Nějaká formulace ve smyslu, že když nebudeš reklamovat, co ti přišlo, tak automaticky obchod uzavřou. ![]()