Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj. Nemáte někdo zkušenost s vinylem-linem?
Máme 7 rokem plovoucí podlahu, na to, že byla dráha jak… Tak katastrofa, když to srovnám s podlahami, které jsme měli a praktický byla, no name,.
Vystupuje se, rozjíždí… Pod ní máme miralon a beton. Ten není 100% rovný. Do budoucna bych chtěl dát lino ( lepší ) nebo vinyl lino. Ale
mám podmínku a proto se chci zeptat, zda s tím máte někdo zkušenosti. Chci ho dát na tu podlahu, protože dům nemá e podsklepen a celkově by to bylo méně práce ( žádná nivelacka, čekání na schnutí, příprava pro lino…) jen sundat listy opravit zdi po dírách, dovymalovat tam, dát lino a nové lišty…
Nějaké zkušenosti???.
PS: dlažbu Apod mi nenabizejze. Nechci. Nemáme podlahovou a cdlkcod ráda chodím na boso a v teple.
Tak ty na křivý podklad dáš plovoucí podlahu, která se ti kvůli tomu rozjíždí a nehodlas se poučit a udělat pod novou podlahu pořádný podklad jak má být a ještě to chceš hodit na tu křivou plovoucku. Tady jsou jakékoliv rady a zkušenosti zbytečný.
@Cenarius Rozjíždí se tam kde je to rovné a není žádný pohyb, jde o přístavku po majitelích z roku bůhví kdy…jde prakticky od jedno místo
Ale díky za radu.
Ale!!! A to mě se… Jsou místa kde není žádný pohyb se vystipuje- roh v prostředku prkna. vystipuje se i kde pohyb je…
Dlažba v kuchyni drží perfektně.
Můj dotaz zněl naprosto jinak: zda je na plovoucí dat vinyl…
Příspěvek upraven 25.12.22 v 08:17
Když to dáš na křivé, bude to na houby a na plovoučku je to úplný masakr. Jinak já mám vinyl i lino ráda, je to celkem příjemné na užívání a když člověk vybere něco praktického, tak je to fajn.
@liptom protože existuje fyzika a nerovnost na jednom místě ti může dělat díry klidně na druhým konci místnosti. Ale dobře, evidentně to víš líp, tak si tam dej vinyl a ten se ti rozjede úplně stejně. Navíc když jej budeš lepit, tak bude kopírovat přesně hrboly plovoucky.
@Sany80s znovu. ![]()
Nerovnost je na jednom místě kupodivu kde není obývák, jen chodba, přístavek který dělal někdo bůhví kdy… Dům je z roku 1920. Nepokládalo by se to v celku. Máme dost rohu v celém spodním patret, máme propojeny obyvak s kuchyní a do toho chodbu velkou a tam se asi dvě prkna rozjíždí. To celé z 80m2, i po oprave. Ale dělejte z toho ktstrofu
…
Pokud se vinyl lino musí dát na beton raak z toho odpouštím. To bysme tu zmrlii od země když není podsklepený a podlahovka. Takhle se plovoucko je to v cajku, ač na to že to byl zřejmě šunt
za vysoký prachy
Příspěvek upraven 25.12.22 v 08:24
@Cenarius žádné díry nemáme. Tvl ![]()
Jen se rozjedou dvě prkna. Je tam prostě větší mezera
než má původně být
Furt se ptam na něco jiného. Zda je na podlahu dat vinyl a nemusí jít přímo na beton.???…už z důvodu práce ale i teplá. To bych pak šla spíš zas do plovoucky typu, Quick systém.
Hmm tak jsem teď zjistila jednu věc i kdybych chtěla plovoucí nedám domj
mám na ni dosažené dveře do koupelny, na míru, včetně futer. Dřevěné, obloukové, lepené… Od truhláře. A žádná mezera mezi furry a podlahou není.
právě tam, v chodbě, se to asi metr od toho rozjíždí…
Manžel říká, že to bude na ho-no
Možná to chvíli podrží lepidlo, ale pak to začne jezdit. Jedině sundat a udělat pořádný pevný podklad, zbrousit atd.
@Michelle_M díky za info. Aspoň někdo. Tak že to půjde dolů a dám plovoucí podlahu nebo vinyl Quick systém. Sice mě to netěší, chtěla jsem lino. Ale holt nedá se nic dělat. Do velké rekonstrukce - nová podlaha, když mám vše nové včetně zdi, kuchyně A čerstvé vymalováno fakt nejdu Toho jsem si užila až až a mám popravdz uz mám averzi dělat něco velkého v domě, uklízet nekonečný bordel a fungovat zas jak Socka bez kuchyně, v bordelu, nábytek vystěhovány apod ![]()
Ale rozhodně už ne parador podlahy
![]()
No nejdřív plavoucku pak na to lino příště to bude koberec a nakonec na to vše dáte dlaždice ![]()
Takový sendvič bych nechtěl a ani nedoporučil nechci vidět co se pod tím bude líhnout za dobroty a za chvíli z toho budeš mít vlnobití ![]()
Udělej to jak se má nivelaci podlahy a pak můžeš začít řešit zbytek.
Jediné kdy bych to udělal je pokud chceš bydlení prodat ![]()
@liptom tak je to tvé bydlení ![]()
Když si něco uděláš na houby a budeš to každý rok předělávat mojí peněženku netrápí ![]()
@JiříkMazlík každý rok, tvl
ty máš fakt dost.
![]()
Bydlím 7 let a jen pro tvé info, dvakrát mi firma malovala
jinak vše je perfekt
@liptom no mám zajít na kontrolu. Určitě perfekt vše nebude ![]()
Jo mám dost jsem tak přežrany už od včera ![]()
A u 100 letého domů pochybuji že máš zrovna vše top ![]()