Vitaminy Materna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
25.10.04 14:06

Ahoj holky,
já jsem brala celé těhotenství Mamavit, syn se narodil v 38. týdnu a vážil 3,5 kg. Měla bych ale dotaz. Malého plně kojím, jsou mu 4,5 měsíce a když si vezmu Mamavit teď, tak mi připadá, že má větry. Pořád se kroutí. Myslíte, že to může být z vitamínů?
Ahoj a díky za odpověď.
 Mirka

• Citovat
  • Upravit
Radina
25.10.04 14:38

Mamavit nevyhazuj a ani nikomu neposílej - můžeš ho obden brát i po porodu. Vždyť to jsou vitamíny! Já si ho budu kupovat teď při kojení na podzim. Nepadají pak tolik vlasy a na podzim je příjem vitamínů stejně potřebný.
Slyšela jsem, že Mamavit (je i levnější) je lepší než Materna právě z důvodu hmotnosti miminek - nemá tolik béčka. Já ho brala první 3 měsíce každý den a pak až do konce těh. obden a mimi mělo 3,40 kg.
Zdraví
 Denča

Denčo, já ho nemůžu užívat, protože se mi z něj i z Materny dělají velké boláky v dekoltu a na obličeji. Jsem alergická na všechny vitamínové preparáty a naivně jsem si myslela, že to v těhu bude jinak. Když mi napíšeš adresu, pošlu ti je. Dainty@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.10.04 21:39

Ahoj,
já jsem brala Maternu celé těhotenství (na doporučení našeho doktora) a dcera (plně donošená , nar. v 39. týdnu) měla 2,85 kg a 46 cm…
Tak jí klidně budu brát i příště :-)
 Linda

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
25.10.04 22:46

ahoj já se na to také ptala, moje pani doktorka mi řekla že se ji po materne rodili děti přes 4kg a tak doporučuje mamavit a málokteré přý ted 4kil dosáhne, moe holčička je narozená v termínu a měla 3240, zkus se tedy zeptat na mamavit :) zatím ahoj a štastné tehu…Bára

• Citovat
  • Upravit
473
26.10.04 00:19

Brala jsem Callibrum baby plane v prvním trimestru ( :! je vhodný i před otěhotněním pro snažilky) a pak Callibrum Mami, nic mi po něm nebylo, přibrala jsem 14 kg. Malý se narodil ve 37 týdnu a měl 2,85 kg kdyby byl donošený měl by něco přes tři kila, takže asi ideální. Doporučuju, já byla spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.11.04 22:33

:lol: U nas na Slovensku vychadza casopis Zdravie a jeden docent tam podrobne rozoberal tuto problematiku a kedze som v 4. mesiaci zaujal ma tento clanok vyjadroval sa proti pouzivaniu vitaminovych preparatov, lebo sa potom rodia velke deti a je to problem aj pre matku aj dieta. Moja gynekologicka mi predpisala Calibrum v prvych 3 mesiacoch, ktore obsahovalo kyselinu listovu, ktora mala pozitivny vplyv na vyvoj dietatka potom som mala uzivat Prenatal ale nerobil mi dobre a tak som ho vy:,–(ila snazim sa jest vela ovocia a na vitaminy sa nespolieham

• Citovat
  • Upravit
246
9.11.04 23:10

Ahoj ,

ja po cele tehotenstvi brala Mamavit..Kuba se narodil s terminu a vazil 3100 g
Nic mi po nem nebylo,zadny nevolnosti a tak… spis jsem mela dost energie.. Chodila jsem az do 8 mesice do prace ( ranni, odpoledni a nocni - pracovala jsem jako mistrova tak pohoda) Mamavit muzu vrele doporucit..

Pa Maty + Kuba 4,5 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
10.11.04 09:02

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
10.11.04 10:23

Ahoj,
taky se připojím k diskuzi o Materně. Brala jsem ji pravidelně a dcera měla 3,07 kg, takže nesouhlasím s tím, že má vliv na hmotnost dítěte. Spíš mi přijde hodně drahá. Ke konci těhotenství jsem si koupila Prenatal, který vyšel asi na 1/4 ceny Materny (stál asi 220 Kč a bere se jen 1/2tablety denně). Už mi ale došel a teď při kojení jsem si koupila Calibrum mami.

Jitka a Hanička (4m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1460
10.11.04 11:14

Ahoj holky!

Při prvním těhotenství jsem brala Mamavit, při druhém spíš Maternu a narodily se mě normální děti. Holčička byla o měsíc dřív a měla 2,65 kg (na měsíční kontrole 3,50 kg) chlapeček byl v termínu a měl 3,50 kg.

Někteří lékaři tvrdí, že to vliv má, jiní, že je to nesmysl. POdle mě se k tomu přidávají jiné faktory - dědičnost, stravovací návyky. Řekla bych, že ty vitamíny tomu mohou přispět, rozhodně však samy váhu miminka natolik neovlivní. Já jsem je brala jako prevenci 4 měsíce před otěhotněním a pak v těhotenství ob den. Snažila jsem se je doplnit vyváženou stravou.

Nemám zkušenosti s ostatními druhy těhotenských vitamínů, ráda si přečtu vaše zkušenosti.

Alice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
10.11.04 11:27

Ahoj, právě jsem v prvním trimestru a beru Callibrum baby plan a přemýšlela jsem, jestli mám od druhého trimestru pokračovat s Callibrem Mami nebo ne. Taky jsem slyšela že se po vitámínech pro maminky rodí velké děti. Myslíš teda, že Callibrum Mami je vpořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.11.04 12:26

MATERNA

Ahoj tehulky.
Ja som tiež začala maternou,ale po pár dňoch som odsledovla,že po nej zvraciam.Tak som prešla na mamavit a všetko je v pohode.Myslím že na velkosť bábetka to nemá vplyv,lebo teraz som v 7.mesiaci a za celé obdobie som pribrala len 4 kilá,takže bábetko asi nebude moc veľké a budem to užívať aj pri kojení.
Lucia+Natali 29tt

• Citovat
  • Upravit
2
10.11.04 19:34

Ahoj Holky,
taky jsem se dozvěděla o vitaminech Kalibrum - mají to rozdělené takhle: Kalibrum Babyplan na období plánování těhotenství a na první trimestr, Kalibrum mami na druhé dva trimestry a snad i kojení. Já jsem v 2. měsíci a jím ten Babyplan, bohužel jsem se o něm dozvěděla pozdě, když už jsem byla těhotná, jinak bych začala hned, když jsme se rozhodli pro miminko.Jsem rozhodnutá potom přejít na Mami, ale možná jen ob den, uvidím.Žádné vedlejší účinky nepozoruju, mám sice horší pleť, ale tu jsem měla vždycky, i když jsem na to brala HA, takže se tím netrápím a napjatě očekávám 4. měsíc, kdy se to údajně má zlepšit! Bylo by to poprve asi za 13 let! Mějte se Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
10.11.04 21:25

AHoj holky,
já v těhotenství nebrala ani pilulku žádného léku, natož tak vitamínů a narodil se mi syn ve 40týdnu , 4,34kg a 54cm! A to podotýkám, že ač jsem strašně mlsná, během těhotenství jsem neměla na sladké ani pomyšlení, jedla jsem jen „tuny“zeleniny a ovoce a přibrala jsem 21kg! Je fakt že po 6měsících jsem je shodila!..Ale myslím, si že je to opravdu na „přírodě“:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
11.11.04 14:24

Ahoj holky, taky se připojím k diskuzi.Brala jsem celé těhotenství Mamavit a dcera se mi narodila v 39+1 s váhou 2,6kg a 47 cm (Maternu jsem nechtěla brát, právě z důvodů o kterých tu píšete). Myslím, že zase až tak moc vitaminy velikost mimča ovlivňovat nemůžou a určitě mají svůj význam pokud je žena těhotná na podzim a během zimy (malá se mi narodila koncem ledna). Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí