Vitamíny v těhu

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
329
17.1.06 11:29

Vitamíny v těhu

Můžete mi prosím poradit,které vitamíny brát v těhotenství?Hledala jsem to v diskuzích,ale nic jsem nenašla :( ..Zatím jen beru kysel.listovou,a až jí doberu chtěla jsem brát přímo vitamíny pro těhulky?Já vím,že některá z Vás po nějakých vitamínech přibírala…a jelikož k tomu mám trošku sklony,tak tomu nechci pomáhat :wink: vím že je to individuální,ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2107
17.1.06 11:42

Ahoj,

naozaj to je individualne … skus si kupit najskor iba male balenie (30 ks na jeden mesiac) a uvidis, ako ich budes znasat … Inak, na vyber mas toho hodne : Materna, Femibion, Calibrum Baby Plan/Mama, GS Mamavit … Mne osobne vobec nesedelo Calibrum (este ako snazilke, priberala som po nom sialene 8O), ale poznam take, co s nim su spokojne …, teraz mam Mamavit a v pohode, ale aj tak ho uz skoro neberiem a aj predtym som ho brala malo … doktor mi odporucal brat to s rezervou a dat si ho len sem tam … podstatne je hlavne zdravo jest, to ti ziadny umely vitamin nenahradi … A ta kyselina listova je dolezita, tu mi predpisuje doteraz …

Tak tolko moje skusenosti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
17.1.06 12:13

Podle mého gynekologa ty vitamíny nejsou úplně nutné, je důležité mít pestrou a vyváženou stravu. Když budeš jíst ovoce a zeleninu a dál se zdravě stravovat (ryby, bílé maso, apod.) žádné vitamíny, podle mě, ani nepotřebuješ. Tělo dostane ve stravě vše potřebné. Ivča_K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.1.06 12:34

Jannis: mně prodal přímo můj doktor vitamínky pro těhulky, myslím, že se to jmenuje GRAVITAL (ale nejsem si jistá, musela bych se doma podívat) - na obrázku je paní s bříškem, ve kterém bije srdíčko :D Prý to stačí jíst obden. Důležitá je prý pestrá strava, hodně ovoce, zeleniny (hlavně špenát, brokolice - obsahují kys. listovou)… já mám teď furt chuť na zelený olivy…
 Nikita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
17.1.06 13:01

Ahojky,
tak můj doktor mi vitamíny skoro zakázal…At prej koukám normálně jíst a dbát tedy na přísun vitamínů…čili dost ovoce a zeleniny. Já zobala první tři měsíce kys. listovou a pak mi to nedalo a protože nejím např. ryby, tak jsem koupila jedno balení po 30ti tabletách vitamínů Mamavit…Ale na názvu příliš nezáleží, protože jsou vesněs stejného složení.
A balení mi vydželo celý zbytek těhotenství…čili tak max. dvě tabletky týdně.
Doktor mě varoval před obřím miminkem a v mém okolí se mi to nejednou potvrdilo. Určitě se líp rodí menší mimi, povídal, tak si ty vitamíny rozmyslete!!!
Ale je to zase jen věc názoru…Já za sebe říkám…vitamíny nene.
Ahojky a spokojené těhotenství Kačula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
17.1.06 13:49

No holky, ja myslim, ze taky zalezi, jak ktera tehulka ji. Pokud vam je ctyri mesice blbe a musite si vybirat, co jist (po cem vam blbe neni), nesnesete maso, zeleninu apod., tak si myslim, ze bez vitaminu by to neslo. Navic si myslim, ze pak nejsou ani problemy s vlasy, zuby, pleti apod..
Takze je to na kazde, jak se rozhodne a hlavne, jak na tom fyzicky je, myslim, ze v I. trimestru je dobre brat kazdy den napr. Calibrum Babyplan, od II. trimestru si vybrat nejake vitaminy, treba Femibion a brat ho tak obden.
Ale psaly i holky, ktere braly vitaminy pravidelne a narodilo se jim uplne normalni dite, zadny obrik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
17.1.06 14:00

Ahoj,
ja jsem napriklad uzivala Prenatal, ale potom mi bylo receno, at obcas vynechavam, protoze muzu mit velke mimino a to se spatne rodi.
To rekl doktor, tak jsem tomu verila.
Ale opravdu bych jedla spise rozmanitou stravu a vitamin-vyjimecne.
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
17.1.06 15:03

Ahoj, já jedla před těhu a v 1. trmestru Calibrum Babyplan pravidelně každý den a byla jsem spokojená. Pak jsem si koupila Calibrum Mami, ale to už jsem jedla jenom občas, tak dvakrát za týden. Miminko jsem měla docela malé - 2,90 kg a 49 cm.
Peťulda a Míša 6 a půl měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.1.06 15:09

Ahoj,
mě taky veškeré vitamíny předepsala dr..Hned od začátku jsem brala kys.listovou(do 30tt.) a železo(FERONAT RETARD-prý ho budu brát i po porodu).Oba vitamíny se dají předepsat i v jedné tabletě a berou se 1×denně.
Od 4m. mi přidala Magnezium Lactiti,kvůli uvolnění děložních svalů a křečím do nohou(3×1 denně,od 32tt. 2×1)

Já si koupila Calibrum,pro svůj vlastní dobrý pocit.Podle dr.stačí brát jednou za 2-3 dny.

Jím normální stravu jako před těhu,jen méně sladim a dopřávám si víc ovoce a jogurtů.
Je to zajímavé,myslim si,že moc extra zdravě nejim,ale před těhu se mi štěpily nehty,lámaly vlasy a teď nádhera.Na hlavě mám háro,k holiči na stříhání musím chodit 1× za 2 měsíce,nehtíky stříhat každý týden.

• Citovat
  • Upravit
1311
17.1.06 15:54

Ahojky,

tak já brala 3 měsíce před a stále beru Femibion obden, nemyslím si, že by vitaminy nějak zá:,–(ně ovlivňovaly velikost miminka.
Za dob našich maminek se žádné vitaminy nebraly, a přesto jsem vážila 3,70 kg, sestra 3,90 kg a bráška 4,50 kg.
Takže ve vitaminech to není, prostě příroda si to zařídí jak chce.

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
17.1.06 17:10

Ahoj holky!
Já papkám Gravital, doktorka povídala, že stačí obden. Ale moje švagrová (plně jí v tom věřím, je zdravotnice) mě před všema možnýma vitamínama varovala, jsou z nich opravdu velký plody. Obden je prý až až. Klidně stačí dvakrát-třikrát týdně, a to balení (60 tablet) mi vystačí pomalu na celý těhu. A pětikilový dítě bych opravdu rodit nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
17.1.06 17:23

Vitamíny v těhu

Já jsem brala kyselinu listovou a Maternu, ale jen tak do 15 měsíce. A tu Maternu jen 1-2× týdně. Na začátku těhu jsem ležela v nemocnici a tam mi hned jedna výřečná sestra a zároveň PA varovala před „umělýma“ vitamínama, jsou pak velcí mimísci. Má se jíst vyvážená strava, ovoce, zelenina…Stejně mě to nedalo, bála jsem se, aby mělo mimi dost vitamínů. No a teď čekám na den D, termín máme 31.1.2006, ale podle dr. to bude dřív, tak snad to nebude žádný cvaldík)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
17.1.06 18:47

Ahoj, ja brala krom kyseliny listove-prvni 3m, Maternu(multivitamin)3×/tydne, zelezo 2×/tydne ale to az v druhe polovine tehu. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
17.1.06 19:09

Vitamíny v těhu

Ahoj, při mém loňském pobytu v nemocnici doktoři zakazovali brát těhulkám Maternu, že prý obsahuje příliš vitamínů B a mimísci pak moc přibírají. Já beru Calibrum mami- jen 2-3×týdně, ale v prvním trimestru jsem brala Calibrum babyplan každý den-kvůli kyselině listové.
Jsem v 17.tt-zatím jsem nepřibrala, ač mám k tomu velký sklon..... Zdravé miminka Vám přeje Lenquita+prcek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
18.1.06 11:02

moc děkuju za odpovědi,určitě je nechci brát každý den až do konce těhu,jsem taky zastáncem pestré straby,ale jdem mi spíše o první 3měsíce,jelikož mi není moc dobře,co se týká jídla,tak ho v poslední dny do sebe dostanu minimálně(nevolnost).
mějte se hezky,pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky