Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, mám takový dotaz. Za měsíc budeme mít vítání občánků, je třeba něco na tento „rituál“ připravit, koupit? Platí se něco? A jak to vlastně probíhá? Jo, asi to má každý úřad jinak, ale tak podstata je stejná
. Doufám, že rodiče nemusejí mít nějaký proslov, nebo tak něco..? Míša
No, u nás to probíhá tak, že proslov (teda spíš takou pěknou vítací řeč:-)) má starosta, pak zpívají děti ze školky písničky a pak ti mimčo vyfotí v kolíbce a starosta pogratuluje k mimču. Mamině dá kytku a tátovi obálku s penízkama:-) Je to chvilka, u nás cca půl hodinky, a za tu dobu zvládnou přivítat asi 5 dětí:-)
U nás obdobně, maminka dostane karafiát a tatínek věcný dárek, bývá to plyšák nebo osuška pro mimi. Ale rozhodně je to celkem pěkný rituál a stojí to za to.
Děkuju za odpovědi, jsem ráda, že nemusím mít nějakou „řeč“, to bych nepřežila
.
petrusha: To mi povídej, to budu rudá už jen, když mi bude někdo dávat kytku (jestli se něco takového stane
). Ale docela se teším ![]()
Není to takdávno, probíhala podobná diskuse
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahojky holky! Prosím Vás, máme příští týden vítání občánků. A můj dotaz zní…Kolik Vás tam z rodiny bylo? Od nás chtějí jít rodiče přítele, jeho sestra, moje mamka, moje 2 sestry, neteř a taky kmotra s kamarádkou…:-).Já se trošku bojím, aby nás tam nebylo moc, aby jsme nebyli jako Hujerovi
Není to moc? Naše dcera nebude jediné miminko, které budou vítat a i oni tam budou mít určitě příbuzenstvo, tak aby jsme se tam vůbec vešli.
@ŠestýSmysl Nas tam bylo 6,ale treba od jinych paru, tam bylo vic lidi, zalezi jak je to tam velky…my byli v mistnosti, ktera bych dost velka, by se tam veslo jeste vic lidi ![]()
Z mojí dvojí zkušenosti můžu říct, že na vítání občánků jsem vždycky viděla jen rodiče a prarodiče dětí. Ovšem zvyklosti jsou v každé rodině jiné, někdo kašle na svoje vnouče a tyto akce ho nezajímají a někdo si zas potrpí na tom, aby rodina byla co nejvíc pohromadě a prožívala spolu i tyto chvíle. Pak je úplně v pořádku vzít si tam i pár lidí navíc ![]()
@ŠestýSmysl Podle mě to je moc. Nás to teprve čeká, ale nikoho tam nechci, jen já, manžel a prcek. ![]()
My jsme byli 3 s novýma občánkama a byl plnej menší sál
za nás jen mamka, babička, sestra a její přítel
U nás byli pokaždé prarodiče a prababičky z mé strany
Záleží na vás.