Vlakem k moři?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3477
29.11.10 00:41

taky přidám vzpopmínku - na cestu s našima do Bulharska - poprvé mi bylo nějakých 8, podruhé 12 - kupéčko bylo s lehátky, cesta dva dny a byla to paráda, nejlepší sledování světýlek z lehátka v noci - to si vybavuju dodnes …

před 4 roky jsme takhle cestovali s manželem v Thajsku a taky to bylo bezva - mám vlak ráda …

asi záleží, jaké jste nátury - ale pokud vám trocha nepohodlí nevadí a máte rádi dobrodružství …

ale pokud hledáš cestu, jak ušetřit, tak to asi nebude to pravé - jak psaly holky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
29.11.10 00:57

ahoj jezdili jsme zamlada a bezdetni na Hel vlakem z Katowic celkem fajn cesta :) s jak starymi detmi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
29.11.10 01:14

Ahoj, proc mas trauma z auta? Neco se Vam stalo? My jsme (bez deti, ale budem jezdit i s nimi) procestovali celou Italii, vcetne Sicilie autem krizem krazem. Mel jsem tam cast rodiny, tak jsme tam uz leta peceny vareny a s autem naprosta pohoda, nezavislost na cemkoli ostatnim, pauzy odpocinek, vylety, zmeny planu, svoboda :lol: Obzvlaste s detmi mi to, oproti vlaceni rodiny i s hromadou zavazadel, pripada dobre :lol: Tedy je fakt ze mame velke sedmimistne auto, i na spani bylo prostornejsi, nez kdejakej stan, ale verim, ze i v beznem aute, rekneme alespon kombiku, je to pohodlnejsi, nez vlak ci autobus :lol:

PS: Za jednu dovcu jsme davali i necelych 6.000 km a s klimatizaci (a pripadne i luzkovou upravou) to nemelo chybu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
29.11.10 06:39

Omluva za mylnou informaci ohledně Jadran Expressu. Jsem to nějak nezaregistrovala. :mrgreen:
Ještě ohledně pohodlí - pro mě třeba autobus je stokrát pohodlnější než sedadlo ve vlaku. Tam se pořádně nedá spát, navíc pokud jedete přeplněným vlakem, je tam kravál a bordel, jak mládež bivakuje v uličkách. :cert:
Ale věřím, že třeba lehátko už je o něčem jiném.
Hkac, pokud si vzpomínám, tak s námi jezdili na zájezdy i děti, ale větší, určitě školní. Menší ne.

Ale mít tu výhodu, co mají zaměstnanci ČD a dopravit se třeba jednou ročně na Sicílii skoro zadarmo, tak samozřejmě neremcám :mrgreen:

Jinak TaťkoF., já zakladatelčinu fobii z auta celkem chápu, já bych se taky s dětmi na delší cestu autem nevydala. Už jen si představím situaci, když mi děti řvou za zády, my jsme zabloudili a lovíme v mapě, kdeže to jsme. Jednu takovou cestu jsem absolvovala a tenkrát ještě bez děti - ale tříhodinové motání se v Lyonu, než jsme objevili tu pravou „výpadovku“, mi bohatě stačilo na to, abych se tomu vyhnula :mrgreen:
To není pro mě ideální dovolená :mrgreen: Odhlídnu-li od možnosti nehody.
Pokud na dovolenou s takhle malými dětmi, určitě bych letěla :palec:

• Citovat
  • Upravit
15674
29.11.10 09:50

Proč mám fobii z cestování autem, to nevím, tak nějak postupně se to stupňuje a ani nejde o děti (že by křičely nebo jinak rušily). Řidičák sice mám, párkrát jsem jela a vím, že už řídit rozhodně nechci. Nemám na to povahu, nevěřím si a jsem si JISTÁ, že ani roky praxe by tohle nezměnily. Ale jde mi o to, že mám panickou hrůzu i z jízdy autem jako spolujezdec - vepředu i vzadu.

Žádný extra hrozný zážitek naštěstí nemám (ťukťukťuk), ale jednou nám při jízdě upadlo kolo, skončili jsme v polopřevráceném autě v hlubokém příkopu a nikdy nezapomenu na tu hrůzu, jak jsem se bála pohnout, že se převrátíme na střechu. Nebo že auto začne hořet a bouchne - to je nejspíš následek sledování jistých seriálů v TV :D . Pár dní před naší svatbou se mi brácha vyboural v autě (auto na odpis, několik lidí včetně bráchy skončilo v nemocnici, naštěstí jsou všichi v pořádku) a od té doby se bojím ještě víc. Nemohl za to. Nemůžeme ovlivnit, jací řidiči kolem nás jezdí. Moje mamka to tak má taky, takže buď geny, nebo jsem to od ní odpozorovala (i když jako dítě jsem nic takového neregistrovala a jezdili jsme přes celou republiku za babičkou a dědou několik hodin autem a to, že se pokaždé příšerně bála, jsem se od ní dozvěděla až před pár lety).

Další můj problém jsou nemocná kolena, nevydržím dlouho sedět, pokud si nemůžu natáhnout nohy - kdo nezažil, neví, co to je za bolest. Ve vlaku se přeci jen můžu projít, dojít si na WC.

Autobusem takhle daleko jsem jezdila ve svých školních letech nespočetněkrát, šlo to, to mě kolena ještě takhle nebolela, neměla jsem děti ani strach z cestování na silnicích. Jediné, co mi na tom dost vadilo, bylo to, že jsem nemohla kdykoliv na WC a i když jsem využívala veškeré zastavení, tak kolikrát se mi prostě chtělo častěji. Ale mít starší děti, tak bych o této variantě možná taky uvažovala. Ovšem s batoletem fakt ne - už kvůli bezpečnosti, když by nemohla být upoutaná v autosedačce.

Myslím si, že nejsem náročná a vzhledem k mé fobii jezdíme vlakem poměrně dost (já určitě radši než autem).

Ale děkuju všem za postřehy a zkušenosti, ty často bývají k nezaplacení ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
29.11.10 09:52
madi píše:
Pokud na dovolenou s takhle malými dětmi, určitě bych letěla :palec:

Nemuset se ohlížet na finance, tak bych neváhala, i když létání se taky bojím (ale ne tolik, jako cestování autem). :wink:

Vidím to tak, že budu šetřit o pár let dýl a pak si to aspoň víc užije i ta mladší. Příští rok jsem viděla výhodu hlavně v tom, že mladší dcera bude do 2 let, tak by nás to vyšlo asi o dost levněji. I když jak to studuju víc, není to tak jisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
29.11.10 11:37

zajimalo me jaky je rozdil v cene letenek do Anglie a do Italie. Tohle jsem nasla http://wizzair.com/…rague/Milan/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dudu13
23.2.12 15:39

s miminkem k moři

dobrý den všem, loni jsem absolvovala dovolenou se svým 10ti měsíčním mimi a 2,5letou dcerou. CHtěla jsem je vzít k moři tak jsem vzala auto, bála jsem se že z letadla ani autobusu v případě breku a potřeby dítěte nevystoupíte. Sice jsem byly utahaní,ale měli jsme štěstí,jeli jsme na noc a děti spali až do 7mi ráno, zastavili jsme když už na obzoru bylo moře, nakrmili děcka,nechali je pobíhat okolo a další 3 hodiny do destince vydrželi.Bylo z toho krásných 14 dní v Chorvatsku na BAšce na ostrově Krk…doporučuji, čisté krásné moře, velká promenáda s obchůdky a kavárnami a 1001 km od baráku. Letos by jsme rádi zkusily Itálii. Také jsem zvažovala vlak,ale když tu čtu ty ceny tak radši opět budu řídit.takže maminky šťastnou cestu a hezkou dovolenou. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Dudu13
23.2.12 15:48

Taťkovi

Taťko koukám že jste stejně bláznivý cestovatelé jako my, já před 5ti lety jela celou itálii až do Regio Calabria a z těch 6 a něco tisíc km jsem sama uřídila 4,5tisíce. Ano měla jsem dost,ale bylo to úžasné, tehdá jsem měla Chrysler Voyager a i v té 2,5li jsem měla spotřebu 6,9nafty při plném obsazení auta. Už jej nemám, začali mu jaksi odcházet díly..tamto a tohleto,ale sloužil mi 3 roky perfektně, te´d se opět dívám díky svým 2ma dcerám po něčem větším aby měli pohodlí a aby jsme za jednu naftu či benzím mohli vzít i babičku s dědou. mohl by jste nám doporučit nějaké místo či ubytování které se vám n vašich cestách líbilo? moc předem děkuji. ;)

• Citovat
  • Upravit
41
11.3.12 11:29

nebyl někdo vlakem v Černé Hoře? Zpáteční jízdenka vyjde v třílůžkovém kupé pro 2 dospělé a dvě děti na 9.000,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Francisc Kyrill
6.8.12 15:20

Vlakem k moři

No, já když už jedu s rodinou k moři, tak jedině vlakem a nejsem FIPkař, takže vždy cestujeme za peníze :). Snažím se, aby i cesta byla intgegrální součástí dovolené a to se mi nejlépe daří právě při vlakovém transferu. Ovšem zachovávám pár principů: 1) pokud je to cenově jen trochu přijatelné, tak přes den na delší vzdálenosti raději v I. třídě; 2) v případě nočního vlaku volím pokud možno T2 (=double, tj. lůžkové kupé v uspořádání s 2-mi lůžky); 3) noc během transferu je lépe strávit v hotelu ve vhodném turisticky zajímavém místě po cestě. S použitím slev se dá dostat na přijatelné ceny, ovšem nelze to srovnávat s autobusem, ten je přirozeně nejlevnější. Srovnání je potřeba povádět s leteckým transferem. Nebo při srovnání s autem nelze zanedbávat část nákladů, jak se tomu často při amatérských finančních rozvahách děje, ale je potřeba počítat i s amortizací vozidla a se všemi variabilními náklady (provozní kapaliny, pneu, ND…). Pro ilustraci uvedu příklady našich vlakových transferů k moři: v roce 2010: ČR - Budapest - (noční vlak) - Bucuresti - Eforia Nord… od hranice ČR do Eforie sleva CityStar s Rail+; v roce 2012 ČR - Linz (nocleh) - Innsbruck - Bologna - Rimini… od hranice ČR do Lince sleva CityStar s Rail+, z Lince do Bologně sleva SparPrice (od ÖBB), z Bologně do Rimini NRT (dospělý Rail+, dítě 1/2).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.3.13 17:50

Jaká CK nabízí zájezd vlakem do Chorvatska,Itálie ??

Dobrý den, jak už z nadpisu vyplívá zajímá mne zda-li nějaká cestovní kancelář nabízí dovolenou v Chorvatsku, Itálii nebo i jinam do zahraničí vlakem. Přítel je zaměstnancem ČD já nikoli.Na vlastní pěst si netroufneme. Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
11117
24.3.13 17:52

Mam pocit, ze nejake takove zajezdy nabizely primo CD. ale jestli to jeste delaji netusim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
24.3.13 17:58

Neslyšela jsem o cestovca d vlakovou doparvou.

A co si přes ck zařídit jen ubytování třeba i se stravou a vlakové spojení a jízdenky si zařídit sami? To mi nepřijde nijak složité, navíc když je přítel zaměstnanec drah, mohl by se dostat třeba k levnějším lístkům, mít lepší přístup k informacím o akcích, kdy je nejvýhodnější koupit jízdenky atd.

• Citovat
  • Upravit
64921
24.3.13 18:02

My jsme kdysi byli vlakem v Chorvatsku, přes cestovku ČD, měli odkaz někde na stránkách, ale tehdy jezdil přímý vlak do Splitu, vezl i auta, jezdil jen přes léto. Jak je to teď nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí