Vlakem k moři?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2204
30.5.13 09:29

Ahoj :mavam: super diskuze! já bych taky ráda jela vlakem, lepší než autobus :palec: zajímalo by mě, kde ty vlaky hledáte???
a kolik to tak vyjde cenově? těch 7200 je tam a zpět pro dva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
30.5.13 09:37
@Emto7 píše:
Ahoj :mavam: super diskuze! já bych taky ráda jela vlakem, lepší než autobus :palec: zajímalo by mě, kde ty vlaky hledáte???
a kolik to tak vyjde cenově? těch 7200 je tam a zpět pro dva?

Jak uz tu nekdo zminoval, zkus te CD TRAVEL ;).U nas v parci jsou obornici co vzdycky vsechno vyridi a ja se uz jen vezu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
30.5.13 09:41

Hledám to na www.cd.cz a tam vlakem po Evropě :) psala jsem i paní kdy a kam a odepsala mi tuhle cenu pro dva tam i zpět. ale v sezone že jezdi tyhle vlaky lůžkový jen út a pá :)
a hlavně mi napsala, že jsou to třílůžkový vlaky a když jsme jen dva, dostaneme tam někoho třetího cizího :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
30.5.13 09:46

@gorina děkuji, podívám se :)
@Zirafka11 tak to je teda pěkně pitomé :lol: hlavně, aby třeba nerozdělili tu dvojici že, pak budu spát někde sama s cizimi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8569
30.5.13 09:50

@Zirafka11 tak to bude opravdu „adrenalin“.. teď už jen vybrat jestli chcete ženskou nebo chlapa a budete mít opravdu zážitky z dovolené k nezaplacení :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
30.5.13 09:54
@sweet78 píše:
@Zirafka11 tak to bude opravdu „adrenalin“.. teď už jen vybrat jestli chcete ženskou nebo chlapa a budete mít opravdu zážitky z dovolené k nezaplacení :mrgreen: ;)
:D to je blbej vtip :D jestli tam budeme mít někoho třetího, chlap nepojede :D to si sem téměř stoprocentně jistá :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
30.5.13 09:59

:lol: me dali chlapa ke dvou duchodkynim a ten si vubec nestezoval. Povlikly mu ustlaly no mel se fajn :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
30.5.13 10:01
@gorina píše: :lol: me dali chlapa ke dvou duchodkynim a ten si vubec nestezoval. Povlikly mu ustlaly no mel se fajn :mrgreen:.

Ježiš :D :D No…jako, přijde mi to tim vlakem fajn :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
30.5.13 10:57

Holky mě nejde vůbec najít cena cestovného jinak, než abych o to furt nepsala tý žensky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19692
30.5.13 11:17

@Zirafka11 no jak jsem na to mrkla, tak asi jinak to nepujde. Nejlepsi mas zajit pokud mas moznost do mezinarodni pokladny na nadrazi. Myslim, ze ty holky tam jsou dost na urovni aspon u nas. A do Chorvatska a Cerne hory se cestuje dost casto, tak to budou mit v malicku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
30.5.13 11:34

Jojo zajdu, sjedeme tam busem s malou :) Akorát po diskuzi s mužem…pojedeme vlakem do Londýna :D S třema přestupama - V Kolíně, Bruselu a Paříži :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1163
30.5.13 11:36

Jéééé, já už vidim, že bud nevystopuíme, nebo vystoupíme jinde někde :D :D Ale jako bla by to pecka.. :D Jako Sheldon z Teorie :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
30.5.13 23:39
@gorina píše: :lol: me dali chlapa ke dvou duchodkynim a ten si vubec nestezoval. Povlikly mu ustlaly no mel se fajn :mrgreen:.

to mě rozesmálo :mrgreen: :mrgreen: to vás jako pár rozdělili? no já bych takovou dlouho cestu asi nepřežila s cizím chlapem bez manžela :roll: :lol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
31.5.13 12:53

Já jsem také bývalé železničářské dítě. Jezdili jsme do Varny. Rodiče, bráchové a já. Měli jsme vždy lehátka. Nám dětem se to líbilo moc, jak rodičům nevím, ale patří jim dík, jinak bychom se k moři nedostali. Jelo se většinou noc, den, noc a dopoledne jsme tam byli. Dokonce jsme si i vařili na lihovém vařiči, teda rychlovky, pytlíková polévka, opéct luenchonmeat atd. Potom bylo dobrodružství sehnat lehátka zpět. To si tak matně pamatuji, že jeden z rodičů vždycky musel vystát několikahodinovou frontu. Ale tím nás nezatěžovali a my děti jsme si užívaly. Jezdili jsme tam skoro na tři týdny. Jenom si přesně dodnes pamatuji, že, i když se to nesmělo, do vagonu se nám vždycky nacpalo kvantum Poláků, samozřejmě lehátka neměli, okupovali chodbička a ještě byli tak drzí, že jestli by si nemohli k nám sednout. Průvodčí je měli snahu vyhazovat, oni se vždy rozložili po chodbičkách atd. Tak to bylo dva roky, potom se to už naštěstí změnilo a vyvedli je třeba bulharští policajti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyrill
1.6.13 07:40

Je zajímavé kolik lidí má z lůžkových vozů zkušenosti, které jsou v rozporu s předpisy. Jenom pro krátké vysvětlení lůžka jsou na rozdíl od lehátek zásadně dělena na mužské a ženské a jejich „koedjukované“ použití je podmíněno zakoupením celého kupé. Já jsem nikdy moc nejezdil v lůžku T3, vždy jsem dával přednost lůžku Double. Nicméně i mně se jednou přihodilo, že jsem cestoval s smíšeným párem „kolenovrtů“, kteří chtěli zjevně cestovat spolu v jednom kupé, ale nechtěli si zaplatit Double. Koupili si tedy lůžkové lístky do mužského kupé, bohužel zrovna do toho, kde jsem první lůžko již měl já. Slyšel jsem i o sofistikovanější teorii. Pokud chce mít smíšený pár „kolenovrtů“ celé kupé pro sebe, tak si prý má koupit naopak ženské kupé, protože samostatně cestující žena je málo pravděpodobná. Osobně bych to nedoporučoval, protože zatímco muž se obvykle snaží být gentlemanem a strpí přítomnost cizí ženy, tak mezi ženami jsou sem tam i takové, které se budou velice asertivně domáhat svých práv.

Když sem již píši, tak připojím pár věcných informací. Cena jízdného se dá zjistit na http://www.jizdenka.cz/ a ceny lůžkových lístků např. na http://www.cd.cz/…dneho/-4073/ . Takže někde výše zmíněná cena 7.200 se asi týká jízdného pro 2 z Práglu (se slevou CS), ale bez lůžek, tj. +1.600 v T3 nebo +2.400 v Double. Ze Štatlu by se to pořídilo za 7.800 včetně lůžek Double (resp. 7.000 s lůžkami T3).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix