Vláknina a akné?

25
22.2.23 07:50

Vláknina akné ?

Dobrý den, prosím vás chtěl bych se ještě tady ve skupině poptat myslíte si že by mohla vláknina co je ve stravě způsobovat akné? Dělá se mi hodně jen na čele 😞 hnusné jídla už jsem zkoušel vyřadit ale žádné změny a skincare už používám delší dobu ale furt si myslím že něco za to může 😞 0remyslel jsem i střeva bral jsem probiotika a taky nic ale furt neustále trpím s nadýmáním a hlavně zapachujícima větrama a nebo s takovými zaraženými plyny :( co se týče intoleranci potravin tak jsem byl a zkusil jsem vyřadit různé potraviny a nic 😞 tak se ptám na vlákninu jestli může dělat problém ve střevě h a způsobovat akné? Děkuji Pavlik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35818
22.2.23 08:03

Nadměrný množství vlákniny může způsobit najímání. Akné teda nevím, to myslím že spíš ne.
Nepíšeš kolik ti je roků. V určitém věku jsou hormonální změny a akné se může tvořit ať děláš co dělas.
Na jakou dlouho si ty potraviny vysazoval? Aspoň měsíc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
22.2.23 08:28

Někdo na to prostě trpí. :nevim: Vláknina střevům naopak prospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.2.23 08:50

@JancaS84 ano měsíc a i dýl hlavně ty na kterých jsem měl intoleranci 😞 je mi 25 let ale právě že mi vadí to že se mi to nejvíce dělá jen na čele tak si myslím že to bude něco ze střevama :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35818
22.2.23 09:29
@Pavlik01 píše:
@JancaS84 ano měsíc a i dýl hlavně ty na kterých jsem měl intoleranci 😞 je mi 25 let ale právě že mi vadí to že se mi to nejvíce dělá jen na čele tak si myslím že to bude něco ze střevama :,(

A na nějakých vyšetřeních jsi byl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.2.23 10:51

@JancaS84 myslíš třeba například na střeva? To jsem zatím nebyl :,( pravděpodobně jsem myslel že mi to může dělat zelenina protože před rokem jsem začal takovou nesmyslnou dietu jen maso+ zelenina sýrová a někdy málo brambor a batátů no a od té doby se mi úplně zbláznilo čelo ale když jsem začal jíst zas normálně tak je to o něco lepší ale furt se mi tak dělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
22.2.23 11:31

Může to být špatné složení mikroflóry, potravinová intolerance, cokoliv. Můžeš mít ve střevě přemnožené kvasinky, to pak dělá ty smrady. Kvasinky prorůstají mimo střevo a tělu se to nelíbí. Na to výborně pomáhá na dva tři dny endiaron, když ho seženeš, a nepít pak alkohol a nejíst sladké. Endiaron vybije ty největší patogeny a může se ti celkově ulevit. Nevím jestli jsi zkoušel vysadit mléčné produkty a laktozu. To často dělá podobné obtíže. Někomu toto způsobuje lepek. Doporučila bych na kožní a to čelo přeléčit ATB. Kdyby ti udělali stěry, jestli tam není streptokok, ten dělá hnusné boláky… nebo jaká bakterie tam nejvíc škodí, bylo by to fajn, že pak víš s čím bojuješ. Na streptokoka pak brát dlouhodobě lichořešnici nebo nějaké jiné byliny, protože se nedá z těla jen tak úplně vymýtit. Funguje Actibiotic sérum od Ericson. Vše od této řady je výborné na akné, ale dost drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.2.23 14:00

@Okta ty kvasinky mě nenapadli 🧐 nevíte které potraviny nejíst? Jako vím že občas si dám fermentovaný zelí nebo kvaskovy jablečný ocet ale to přidávat malou lžičku do salátů a podobně a na druhou jaké potraviny jíst? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
22.2.23 14:35

Protikvasinková dieta je bez cukru, alkoholu. Mají rády jednoduché cukry. Vadí jim třeba dijonská hořčice, česnek. Jablečný ocet a kysané zelí, kimči jsou pro trávení výborné.
U kvasinek je potíž, že jakmile prorostou organizmem, dlouho se jich zbavuješ. Takže vytrvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
22.2.23 15:07

@Okta dobře děkuju moc 😇 jednoduché cukry jestli máš na mysli sladkosti a čokoládu a tak.. tak to vůbec nejím 😕 a i ovoce jsem omezil maximálně jsi dám málo papáji a ananasu a malin a borůvek a toď vše 😕 a jsou i nějaká zelenina kterou se mám radši vyhýbat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí