Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já nakonec zavěsila na kus provázku igelitku z teska a jak tam plápolá ve větru tak přestaly lítat!
TAk my máme s vlaštovkami obrovský problém už druhý rok (máme bílou fasádu a ta je přitahuje fest). Nepomohlo nám vůbec nic (igelity, CDčka, Alobal). Když začnou nalítávat, tak jim je v místech, kde nám to opravdu vadí průběžně sundaváme (např. nad vchodovými dveřmi). Na baráku máme tento rok čtyři osídlená hnízda a už se zase dopředu děsím toho bordelu - ale člověk nic nenadělá. Holt jsme chtěli žít v přírodě, tak jí tu máme se vším všudy.
Po roce se k vám připojuju na diskuzi a vůbec nechápu o čem tady melete…O nových blbejch fasádách. Já mám taky novou fasádu a vlaštovky pod krovem.Jsem ráda, že vrací a vyvádějí svoje mladé. Vlaštovek je čím dál míň, a jedním z důvodů proč to tak je, je právě úbytek míst vhodných k hnízdění. Lidi nebuďte blbci!!
Zdravím, my máme fasádu pár měsíců - bohužel už jiřičky dělají nálety.
Dala jsem tam nastříhané mikro sáčky a prd platný, stavjějí i na nich.
Nakonec jme přidali na bavlnku malého plyšáčka
no doufejme že už k nám létat nebudou ![]()
Proboha, nechte je žít, vy jste ale sobci
Nám sem vlaštovky létají každej rok a co? Taky máme 3 roky novou fasádu, manžel to po nich vždycky umeje, letos si postavily hnízda v garáži, máme zesrané celé auto a co??? Vyjedeme, umyjeme kapotu a střechu a jede se. Nenapadlo by nás je vyhánět. My je vídáme rádi. A vedeme k tomu i děti, syn je miluje, každé ráno je jde hned pozorovat. A mimochodem, ničení jejich hnízd je trestné!
Ono vcelku nejde ani o to, že vlaštovky ničí fasády. Daleko horší je to, že ve svém peří přenášejí cizopasné roztoče - čmelíky. A pokud necháváte hnízdo v rohu okenní špalety a vlaštovky k vám létají několik let, tak je pouze otázka času, kdy ti čmelíci nalezou k vám do bytu. A třeba z peřin anebo matrací je prakticky nedostanete.
Pokud vlaštovky zahnízdí na garážích nebo pod římsou tovární haly, kostela apod. tak O. K., tam by to snad ničemu vadit nemělo…
Prosím tě, to můžou mít i slepice, holubi a pod. Nikdy jsem o invazi čmelíků od vlaštovek neslyšela ![]()
Pokud jsi ještě nic neslyšela o těch čmelíkách… stačí si projít internet, ten přeci máš. jinek každý nemá tolik času uklízet bordel po ptácích, i když jsou užitečný, nebo chceš k nám chodit to uklízet ty???
![]()
Dají se instalovat zábrany:
http://www.jakes.cz/…ickam-v8.htm
PS: já se snažím vlaštovky přilákat do stodoly instalací prkénka na trám, bohužel pro jiřičky u nás není místo, které by jim vyhovovalo
Vlastovky a jiricky priletavaji na barak mych rodicu kazdy rok. Jiricky maji prkenka pod stropem v chlive, vlastovky maji na hnizda k dispozici celou plochu pod strechou. Zadne cmeliky jsem u nas teda nezazila
kazdy rok se na ty ptacky tesime, loni probehla i zachranna prace, kdy bylo malych jiricek na hnizdo az moc a vypadaly z nej…
Ted bydlim ve meste v bytovce a na pletive pod oknem nam pravidelne vyvadi mladata holubi. Ty teda tak rada nemam, pac jich tu je az dost a me parapety a muskaty pod jejich nalety doslova trpi, ale vyhazovat jim vajicka nebo hubit mladata fakt nehodlam. Dokonce jsem jim na to pletivo musela pridelat plastovou sitku, co se dava do drezu, aby se neotloukl, ponevadz jim 2× za sebou uz vylihle mlade tim pletivem propadlo na rimsu, ktera je proti holubum cela opletivovana a uhynulo
na jednu stranu na ty ptaky nadavam, ze mam posr*ne cele auto, ale kdyz mam pak z prvni ruky celou dobu, jak se nejdriv holubice s holubem stridaji o sezeni na vejcich, pak se vylihne malinka chlupata zrudicka, ze ktere postupne vyrusta holoubek
proste priroda vyhrava nad podelanym autem ![]()
Tak asi tak vlaštovky jsou chráněné!!! to že mají parazity je p…na na entou. to může říci jen totální neznalc!!! vyvrací to i odborná literatura!!! stržení i starého hnízda se trestá!! jednou jsem koukala z okna na chlapa jak schvaluje hnízdo, jelikož mám kontakty na lidí z ŽP chlapa lítal po soudech a dostal pokutu 50 tisíc. vlaštovky odjakživa lidem pomáhaly. více bordelu a špíny vyprodukuje člověk. kdo strhává hnízda fuj na Vás!!! a teď mě můžete zaměňovat…
@mmuerka píše:
Vlastovky a jiricky priletavaji na barak mych rodicu kazdy rok. Jiricky maji prkenka pod stropem v chlive, vlastovky maji na hnizda k dispozici celou plochu pod strechou. Zadne cmeliky jsem u nas teda nezazilakazdy rok se na ty ptacky tesime, loni probehla i zachranna prace, kdy bylo malych jiricek na hnizdo az moc a vypadaly z nej…
Ted bydlim ve meste v bytovce a na pletive pod oknem nam pravidelne vyvadi mladata holubi. Ty teda tak rada nemam, pac jich tu je az dost a me parapety a muskaty pod jejich nalety doslova trpi, ale vyhazovat jim vajicka nebo hubit mladata fakt nehodlam. Dokonce jsem jim na to pletivo musela pridelat plastovou sitku, co se dava do drezu, aby se neotloukl, ponevadz jim 2× za sebou uz vylihle mlade tim pletivem propadlo na rimsu, ktera je proti holubum cela opletivovana a uhynulona jednu stranu na ty ptaky nadavam, ze mam posr*ne cele auto, ale kdyz mam pak z prvni ruky celou dobu, jak se nejdriv holubice s holubem stridaji o sezeni na vejcich, pak se vylihne malinka chlupata zrudicka, ze ktere postupne vyrusta holoubek
proste priroda vyhrava nad podelanym autem
@kamillka2 píše:
Tak asi tak vlaštovky jsou chráněné!!! to že mají parazity je p…na na entou. to může říci jen totální neznalc!!! vyvrací to i odborná literatura!!! stržení i starého hnízda se trestá!! jednou jsem koukala z okna na chlapa jak schvaluje hnízdo, jelikož mám kontakty na lidí z ŽP chlapa lítal po soudech a dostal pokutu 50 tisíc. vlaštovky odjakživa lidem pomáhaly. více bordelu a špíny vyprodukuje člověk. kdo strhává hnízda fuj na Vás!!! a teď mě můžete zaměňovat…
Mám úplně stejný problém. Na panelák nám létají rok co rok, loni ještě zabral igeliťák nalepený v rohu. Letos už ani igeliťák ani alobal. Nic, stavěli dokonce přes ten igelit
A tak pořád dokola sundaváme něž stihnou cokoli postavit, trvá to týden a zatím jsou neúnavné.