Vlaštovky na novém domě - špína

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5938
9.7.13 14:39

Tady je to nase holoubatko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
9.7.13 19:58
@mmuerka píše:
Tady je to nase holoubatko :srdce:

Jéžíš, ten je ošklivej. :oops: :mrgreen: :mrgreen: Ty „naše“ už maj v hnízdu taky mladé. Teď nám létají na terasu chytat mouchy :dance: :dance: :dance:, vždycky jich okolo houpačky byla spousta a teď ani jedna. Já je miluju :mrgreen: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
9.7.13 23:35

@araw vzdyt to rikam, zrudicka :) ale z osklivyho kacatka byla nakonec nadherna labut… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.15 16:27

Vážení zabýváme se a máme certifikaci na použití čisticích prostředků české výroby FN1 Fn2 a FN3
Tyto prostředky jako katalyzátor světla mají schopnost samočištění fasád a různých svislých povrchů s garanci 10 let.
Pokud se Vám jedná o tento problém vše mužeme zkonzultovat s Vámi a s pracovníky akademii věd, kteří se na tomto prjektu podíleli
s pozdravem manager firmy Král Petr
tel. ***

Příspěvek upraven administrátorem 26.6.2015 10:12 - osobní údaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
9.6.18 20:15

zabránění hnízdění na fasádě

Hnízdo pokud v něm nic nehnízdí můžete zlikvidovat a ne jak tady čvachtají někteří typu neúnavná pisatelka a závislačka, takové sousedky musí být pro normální lidi "poklad "!. Abych nemusel pořád bojovat z ptáky a neničili mě fasádu, nainstaloval jsem do horních rohů oken protiptačí zábrany. Jedná se o silikonové transparentní pásky ze kterých trčí nerezové trny a tyto pásky se dají střihat a napojovat a jednoduše nalepíte transparentním silikonem na fasádu, pásky a silikon jsou průhledné a trny tenké, takže to ani nehyzdí fasádu a není moc vyditelné a zábrany nejsou drahé. Jinak chápu lidi, kteří si nechtějí nechat ničit drahou fasádu na kterou většina lidí hned jen tak nenašetří nebo si na ni půjčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.6.18 08:23

Vlaštovka a jiřička, rorýs jsou druhy závislé na lidském obydlí. Je velmi smutné, že právě zde, na emiminu, kde většina má, čeká nebo chce vlastní potomstvo se diskutuje jak zabránit jinému druhu mít to své! Populace těchto druhů strmě klesá. Obdivuji každého kdo pomáhá a snaží se vymyslet právě i na novou fasádu vychytávky které nejen těmto druhům pomohou (do hrobu si fasádu nikdo nevezme a mezi kazisvěty bych se nikdy nechtěla řadit). Pod hnízdo lze přidělat plošku která zachytá výkaly. Je toho plný internet. Vždy lze vymyslet něco pro ochranu přírody a ne naopak pro její odhánění a ničení. Co bych za to dala když by právě tyto druhy vybrali náš dům k hnízdění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
28.6.18 08:29

@jece To samý lze říct o štenicích. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
28.6.18 08:29

My máme aspoň ty rorýse na půdě. Ale vlaštovky už vůbec nikde nevídám… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
31.5.19 18:45

No co Vám na to napsat? :think: :think: snad jen to, že i když hnízdo necháte dostavět, tak Vám ručím za to, že nebudete mít na parapetu ani jedno hovínko od vlaštovky---protože se jedná o jiřičky :mrgreen: :mrgreen: :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80062
31.5.19 18:51

@Veruš1 vidíš a já vlaštovky přemlouvám, ať se u nás nastěhují. A ony to berou dost doslova. Každý rok se nám cpou do obýváku, což tedy bohužel. Tak si letos začaly dělat hnízdo v chodbě, ale moc šancí tomu nedávám. Lepí to k otevřené krabici. Ale na fasádu bych je chtěla. Vlaštovka je pták štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
16.6.21 19:56

Oživuji diskuzi

Dobrý den, u syna v pokojíčku jsme na okně našli hnízdo asi jsem nevšímavá, ale nevšimla jsem si ho dříve. Shazovat teď určitě nebudeme, ale chci se zeptat, jestli nemá někdo představu kdy mláďata odlétají, abych věděla jak dlouho cca neřešit? Mimochodem, syn má z toho hnízda obrovskou radost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
16.6.21 19:57

Přidávám ještě fotku 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3084
17.5.22 19:19

Ahoj obnovuju diskuzi, bohužel jiřičky nebo vlaštovky (nevím) si zase chtějí udělat nad mými okny bejvák. Našla jsem, že existuje nějaký ultrazvukový plašič ptáků. Měla by to být nějaká krabička, co vydává zvuky, co jsou jim nepříjemné. Máte nějaké zkušenosti. Jde mi o to, jestli je to blbost, nebo to opravdu funguje. Máme tu i holuby, bohužel sousedi tu mají krmítka na balkonech, takže jim doslova podstrkují pod zobák, tak pokud by sem přestali lítat i holuby, tak bych se vůbec nezlobila.

Předtím jsem tam měla hřebík s igeliták, ale igeliták se urval a při mém strachu z výšek se mi prostě znova nechce lézt tady po oknech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
17.5.22 19:31
@Quinn7 píše:
Ahoj obnovuju diskuzi, bohužel jiřičky nebo vlaštovky (nevím) si zase chtějí udělat nad mými okny bejvák. Našla jsem, že existuje nějaký ultrazvukový plašič ptáků. Měla by to být nějaká krabička, co vydává zvuky, co jsou jim nepříjemné. Máte nějaké zkušenosti. Jde mi o to, jestli je to blbost, nebo to opravdu funguje. Máme tu i holuby, bohužel sousedi tu mají krmítka na balkonech, takže jim doslova podstrkují pod zobák, tak pokud by sem přestali lítat i holuby, tak bych se vůbec nezlobila.Předtím jsem tam měla hřebík s igeliták, ale igeliták se urval a při mém strachu z výšek se mi prostě znova nechce lézt tady po oknech.

S plašičem ptáků zkušenost nemám, ani bych ho nepoužila. Rozvěsit cédéčka tak, aby se lehce točila a házela prasátka. Nebo na okno nalepit siluety dravců. Nebo se prodávají různé lišty, které zabraňují ptákům dosednout, třeba na zábradlí. Tak třeba kdyby se použili na místo, kde si chtějí ptáci stavět hnízdo, tak by to taky pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
17.5.22 19:45

Na Intru nám dávali do oken nastrihane pytle a prindane spendlikem. Fungovalo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný