Vlaštovky na novém domě - špína

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13415
26.5.10 12:31

My to večer zase strhneme a něco tam nalepim. Moc děkuju za všechny rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
26.5.10 12:33

Veru: Ty dravci se tuším dají i normálně nakreslit doma :-) Jen si najdi siluety na netu a nakresli.

A nebo toho strašáka zkus, jinak myslím, že by pomohla i ta fólie, protože ony to staví na porovitých materiálech a folie je hladká, navíc když je průsvitná, tak není tak protivná pro oči. Snad něco zabere.

Dřív lítaly vlašťovky a jiřičky ke kravínům, měly tam i potravu, teď těch kravínů tolik není, tak se holt stěhují na paneláky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
26.5.10 12:40

Odstraňovat vlastovkám hnízda se nesmí, jsou chráněný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
26.5.10 12:40

Fly, tak já když jim nakreslim dravce, tak se mi vlaštovky vysmějou :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
26.5.10 12:41
Luckie píše:
Odstraňovat vlastovkám hnízda se nesmí, jsou chráněný!

Tak já ti je pošlu k vám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
26.5.10 12:43

:lol: dobře. Já jen že je to prostě trestnej čin, no možná přestupek. Já bych je tam nechala. ANebo teda těma CD nebo dravcema odradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
26.5.10 12:51

posli je k naaam :-) jee jak my jsme vzdy cekali a chodili po spickach abychom je nevyplasili a stejne ho nikdy nedostaveli :-( a tady jsem snad vlastovku jeste nevidela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
26.5.10 12:51

Luckie - nikdy bych neschodila už hotové hnízdo. Tohle je zatím jen základ a špína.

Jinak teď jsem narazila na : https://www.emimino.cz/…edeni-40330/

Uživatel Jura napsal: Ještě drobnost: když přiletěly vlaštovky, začali mně do pokoje lézt roztoči o velikosti přes 1 milimetr – vlaštovky jsou jejich přenášeči. Takže jsem se časem (proti svému pacifistickému přesvědčení) naučil shazovat budovaná hnízda a bránit jim v hnízdění ve výklenku okna. Hned bylo trochu víc klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
26.5.10 12:52

Nikiki, koukám z jakého města jsi a to se jim asi tak daleko nebude chtít… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
26.5.10 13:58

Nevidím důvod mezi rozestavěným a hotovým hnízdem. Kamarádka taky proti nim bojuje a pořád hnízdo staví. Zkus opravdu nalepit na fasádu samolepku dravce, měli jsme to kdysi na škole a pomáhalo to. Akorát tam to bylo x ptákům, aby nenaráželi do skel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
26.5.10 22:34

Máme v oknech CDčka a je klid :wink: :wink: Na satruně zavěšený a přišpendlený nebo přilepneý :wink: Takhle se jich zbavíš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
27.5.10 08:08

My tam teda nakonec natáhli fólii a od rána ani jedna nepřiletěla a nepokusila se stavět.

Moc všem děkuji za rady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuotka
11.6.10 13:06
Pisklatko píše:
Ahoj,

u nás na sídlišti se to řeší nalepením cédéčka (tou blejskanou stranou ven) do inkriminovaného rohu nebo střapcem alobalu, mikrotenovýho sáčku. Vlaštovky se toho bojí. Po zahnízdění vlaštovek jinde někdo sundavá, někdo nechává napořád.

Tak ať se to povede.

P.

Tak to bych nerekla.. Mne stavej i na CD :(

• Citovat
  • Upravit
18305
11.6.10 20:33

A co tak jim postavit „vlaštovník“? Pro holuby se staví holubník, tak pro ně by se mohlo něco na dřevěném nebo betonovém trámu, co má kouty k oblepení bahnem a hnízdění…

Jinak vlaštovky roznášejí ve svém peří parazity, čmelíky. Jsou to roztoči, velcí asi 1 milimetr. Jak vám vlezou do peřiny nebo prošívané deky, tak se jich budete zbavovat velice těžko. Vím, o čem mluvím… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.12 11:56

Ahoj, tak oživuji tuto diskuzy, včera si na naší nové fasádě, začaly budovat vlaštovky hnízdo. Co s tím? Jak na ně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný