Vlčák a mimi

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
84
19.5.12 16:01

je to ještě mlaďas, puberťák až bude starší tak se trošek zklidní. Ovčouni bývaj děsný torpéda, neposedný a divoký, obzvláště v tomhle pubertálním období. Určitě bych je od sbe neodělovala, pes by mohl na prcka začít žárlit, přijít si že je odstrkovanej a mohl by tam vzniknout problém, že by si s ním chtěl „vyřizovat účty“. Hodně bych na ně dávala pozor a psa hlídala, abych mohla kdykoliv okamžtě zakročit a psa nějakým způsobem krotit. Pokud máš nějaké obavy, když prcek lozí po zemi a pes je poblíž, tak bych to řešila třeba vodítkem, který by hafan za sebou tahal, prostě takovou couračku. Když bude rozdivočený, to vodítko chytneš snáž, než psa samotnýho. Obzvlášť pokud poslouchá tak nějak na půl a nemůžeš ho usměrnit žádným povelem, který by zvládal na slovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
8.8.12 16:00

Tak píšu co pejsek a miminko, byla jsem s malou u rodičů a jejich 2letá boxerka Eba byla super, když malá spala venku v kočáru, vůbec si ho nevšímala, jen když se Adélka probudila a kňourala tak šla kouknout ke kočáru, měla jsem ho oslintanej ze všech stran, a když jsem kojila venku tak si ke mně stoupla a očuchala mimi a vrtěla osacem :),akorát mamka když má malou tak Eba trochu žárlí, ale dá se odvolat a to je užasné, byla u nás sestřenice s ročním synem a te se k ní pomalu přibližoval pak si k ní klekl ale nešahal na ní a ona normálně osunula hlavu dozadu skoro jako by se ho bála a pak když na ní nešahal tak se rozvalila na bok a čekala kdy už jí konečně pohladí :) prostě zážitek pro nás úpně mě svoji reakcí překvapila, snad to tak bude i mojé dcerkou :) až poleze :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
8.8.12 16:13

Zakladatelko, vlčák (ať už tím myslíš cokoliv :mrgreen:) je v jednom a půl roce ještě pubertální štěně a podle toho se chová. Zkouší, kde jsou hranice a kde je jeho místo. Jestli s ním maminka pracuje, vychovává ho a cvičí, tak snad ví, jak si ho nenechat přerůst přes hlavu. Na vynucování pozornosti nereagujte, o tom, co a kdy se bude dělat rozhodují lidé, ne pes, ale oddělovat ho od dítěte, k tomu nevidím důvod. Tím byste situaci spíš jen zhoršili. Nechte je postupně seznámit a zvyknout si na sebe pod dohledem, korigujte psa, aby nepřekračoval hranice, které stanovíte - ale po dobrém! teprve mu ukazujete, kde ty hranice jsou, takže netrestat, a učte ho, že když by mu v kontaktu s dítětem bylo nepříjemně (třeba když ho dítě začne kopat nebo se příliš hlasitě projevovat) má odejít a případně hledat ochranu u paničky, ne situaci řešit sám. A časem, jak dítě poroste, přidejte i výchovu na jeho straně - aby věděl, jak na psa správně sahat, co mu naopak nedělat a jak se v jeho blízkosti chovat a pohybovat, aby si kousanec něčím „nevykoledoval“ (třeba tím, že psovi způsobí nepřiměřenou bolest, sáhne mu na žrádlo a podobně). Správně socializovaný pes moc dobře ví, že ten malý človíček je mládě a nechá si od něj líbit opravdu hodně, aniž by ublížil, stejně jako od štěněte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
8.8.12 16:17
@Vendy31 píše:
Ahoj holky, potrebuju poradit… Mam 9ti mesicni dite a rodice 1.5 rocniho vlčáka, který sice určitě nemá zlé umysly, ale zbrkly je dost a moc neposloucha. Mamka ho cvici, jak muze a uz je to o hodne lepsi, ale ze by poslouchal na slovo, to se rict neda. Hlavne skace na prichozi, vrazi do veci a kdyz chce pozornost, tak skrabe a kouse (neboli to, jen tak jemne stiskne). Nam se to s manzelem samozrejme nelibi a zrovna dnes jsem se s mamkou chytla, protoze je chci v podstate oddelovat - napr. kdyz se nas Adamek plazi po zemi, tak chci, aby mamka dala psa nekam jinam.
Mamka naopak rika, ze prehanim a ze by si na sebe meli zvyknout. Mrzi me, kdyz se kvuli tomu hadame, ale nechci nic riskovat.
Takze moc prosim o radu: jak moc bych mela byt opatrna? Striktne oddelovat, nebo nechat trosku kontaktu? Samozrejme bysme je nikdy nenechali samotne, to je jasny. Ale mamka si treba mysli, ze je ok, kdyz drzi Adamka na kline a pes ho lize a ja mam strach, kdyz k nemu jde hubou.
Diky za rady!!!
PS: Hygienu neresim, jen to bezpeci

psi bývají na děti opatrní. zkusila bych a pokud nebude z dítěte vyplašený, tak bych hlídala, ale nemusela striktně oddělovat. pokud ale bude pes nervní (jako naše čuba :roll: )tak rozhodně oddělit halvně kvůli psovi, aby měl klid a nezareagoval obranně tj kousnutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
10.8.12 21:10

Mě by zajímalo zda se jedná o vlčáka, nebo ovčáka. Zdá se to být jedno, ale v povahách je gigantický rozdíl. Já bych psa - jakéhokoliv k takhle malému děcku do bezprostředního kontaktu nepustila a německého ovčáka už vůbec ne. Ovčák je pes, který nejde pro kousnutí daleko. Rozhodně tím nechci říct, že jsou ovčouni agresivní, ale jsou to psi, kteří vyhrocenou situaci daleko spíše řeší kousnutím, než plemena která řeší spíše stáhnutím se, konejšením, či útokem. Podle mě k sobě psi a děti prostě nepatří a basta. Je to k dobru obou psa i dítěte.
Hlavně byste si měli uvědomit, že je úplně jedno jak moc je nebo není pes socializovaný a jestli má úmysl ublížit. I sebehodnější pes může kousnout pokud pro něho nastane taková shoda okolností, která ho k tomu donutí.
Pes a dítě k sobě prostě nepatří. Dítě je malé, nerozumné, nemotorné a zvědavé, pes je zvíře a jeho reakce pramení z jeho přirozených instinktů - proto je na nás dospělých, mít rozum a dostatečně ohlídat aby nedošlo k žádné nehodě, protože když už se náhodou něco stane, vždycky to odnese právě to dítě a pes. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
11.8.12 08:58

Ahoj holky, omlouvam se za nepresnost, je to nemecky ovcak. Moc diky za nazory. Uz je to docela dlouho, co jsem tuto deiskuzi zalozila, a porad jeste si nejsem uplne jista. Prozatim je uplne neoddelujeme, ale hlidame. Asta k malymu v podstate nesmi, napriklad uz ho mam nekdy na zemi a hraju si s nim, kdyz ona lezi v koute, ale nesmi k nam jit. Pak ji vzdycky chvalim. Kdyz je v ohradce, tak ji to dovolime a to ho bud ignoruje, nebo ma tendenci ho oliznout. Prijde mi hodna, ale moc nadsena z toho nejsem. Adamek ted zacina chodit, tak uvidim, jak to bude dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí