Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych se zeptat, kolik mají vaši špunti běžnou normální teplotu? Můj 2 měsíce má pořád kolem 37.3, 37.4, 37,5 po odečtu v zadečku. Už asi 14 dnů.Myslíte, že to bude jeho normální běžná teplota, nebo jí má pořád zvýšenou?? Potřebuji očkovat a nevím, zda mám kvůli tomuto i nadále odkládat, jestli to není prostě jeho normální teplota.
Ahoj, to znamená, že ty naměříš kolem 38? To bych určitě řešila s doktokou.
![]()
37,5 u dvouměsíčního dítěte je zvýšená teplota. Rozhodně bych zatím neočkovala a řešila bych to s doktorkou.
@Zezulicka píše:
Chtěla bych se zeptat, kolik mají vaši špunti běžnou normální teplotu? Můj 2 měsíce má pořád kolem 37.3, 37.4, 37,5 po odečtu v zadečku. Už asi 14 dnů.Myslíte, že to bude jeho normální běžná teplota, nebo jí má pořád zvýšenou?? Potřebuji očkovat a nevím, zda mám kvůli tomuto i nadále odkládat, jestli to není prostě jeho normální teplota.
Jen technická - kolik odečítáš ? Půl stupeň? Pokud ano, pak se opravdu jedná o zvýšenou teplotu, měla by ses poradit s Dr. Miminko má stejnou teplotu jako dospělej za normální situace.
Řešila jsem stejný problém…normální teplota u miminek je 36,5-37,5 Naše malá měla pořád 37-37,3 jednou jsem naměřila 37,5 Já měřila v podpaží,takže jsem nic neodečítala.Doktorka to celou dobu neřešila(prej je to normální)a začala to řešit týden před očkováním
Takže jsme skončili v nemocnici na vyšetření…nabrali nám všemožné odběry-všechno bylo v pořádku…takže to shledali jako normální teplotku…malou nám dr.normálně naočkovala(už máme za sebou druhou dávku)a vše je o.k. ![]()
Robínek měl jako miminko 37,2 - 37,3 v podpaží a na čele, bez odečtu. Neřešila jsem.
naměřím 37.5. - takže před odečtem, má tedy 37.00 apod. popletla jsem to.. ![]()
Ahoj normalni teplota u miminka by mela byt 36,5-37,5 bez odectu… miminka maji telesnou teplotu o neco vyssi nez my…
Muj malej ma normalni teplotu do tech 37,5 bez odectu, ale pozde odpoledne k veceru telesna teplota kazdemu stoupa, takze ja malymu ve stejnou dobu kolem 5, 6 vecer namerila i 38 bez odectu, nic mu nebylo… jen byl vic obleceny a predtim sebou mlel na hraci dece coz mi nedoslo, takze chce sledovat i okolnosti za jakych teplotu meris, mimcu fakt staci o jednu vrstvu navic a hned mu to o par stupinku vyleti… a cim meris? digitalem? nejlepsi je rychlobezka teda aspon pro nas..
Doktorky bych se na to zeptala, ja se taky ptala je to lepsi ona uz ti povi…
Měřím digit. teploměrem, tak já se zeptám, ale stejně se dozvím jen že je to dobrý, naše dr. není moc komunikativní
![]()
Mě teda nikdy nenapadlo měřit prcka, když mu nic nebylo, ale jak píší ostatní, řekli nám, že u malého miminka je teplota do 37,5 normální (pochopila jsem po odečtu).
@Lucie46 taky k odpolední hodině měřím vždy víc až 38..když pak přeměřuji před spaním teplota je 37,3 po odečtu 36,8..taky máme teplotku vyssi stále..
@Zezulicka píše:
naměřím 37.5. - takže před odečtem, má tedy 37.00 apod. popletla jsem to..
Pak je to ale v pořádku - miminka můžou mít teplotu kolem 37.