Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Maminky,
mám dotaz kolikrát jsem četla, že nejlepší je mazat miminko po koupeli obyč slunečnicovým olejem, tak mě napadlo jeslti olivový (extra virgin) není lepší? Přece jen má více vitamínů.
Děkuji
ahojky to teda čtu prvně o tom slunečnicovém oleji, já bych si teda asi vybrala ten olivový když už, my od narození používáme mandlový od Hipp a neměnila bych.
Ale tenhle slunečnicový olej se prodává v lékárnách v takových těch klasických hnědých skleničkách… Extra virgin bude asi spíš do salátu.. ![]()
jj ten slunečnicový se prodává v lekérně, já mazání střírám, a taky ho občas používám, měly jsme ho i v porodnici
Ahojky Maminky,
Je lepší mazat po koupeli miminko olivovým olejem nebo slunečnicovým?
Já kupovala slunečnicový v lékárně, stojí pár korun a je super ![]()
V lékárně mi poradili spíš ten olivový, slévají to tam do lahviček velkých podle potřeby ![]()
Ptáš se čím mazat - moc jsem nemazala, a když už tak modrou indulonou.
Z tvého výběru bych šla po slunečnicovém, olivový mi tak nějak smrdí.
měla jsem slunečnícový a malýmu neseděl. přešli jsme na modrou indulonu a ta je výborná.
Měla jsem olivový z lékárny. Mazala jsem, protože Míša se asi 4 týdny po porodu strašně loupala. Když se doloupala, tak jsem hned přestala
.
Myslim, ze najlepsie je mimi nemazat nicim. Ja som malu nikdy nemazala a pokozku ma stale peknu ![]()
Taky ničím nemažu, před porodem jsem samo nakoupila spoustu kosmetických blbostí, dětský olej jsem nakonec používala jen když jsem prcka zbavovala seborey z vlásků (úspěšně) a mléko teď namažu s frekvencí cca 1× za měsíc nebo míň, a to jen z důvodu, že je mi líto ho vyhodit.
Takže taky hlasuju, pokud není důvod (suchá pokožka), není nutné mazat ničím.
Já měla doma teda oba (slunečnicový i olivový), ale byla jsem flink, takže jsem nakonec jednou za čas mazala Avirilem
.
ja mazala prvni 3 měsice jenom slunečnicovym z lekarny.
Sama mam suchou kuži musim po každe sprše mazat, jinak mě nepřijemně tahne. A byla velka pravdepodobnost, že ji dcera bude mit po mně.
Sádlem (pouze domácím)! U nás ho chtějí i do porodnice. Někde jsem četla, že rostlinný olej není pro tělo přirozený a narušuje struturu buněk
Sádlo vyhovuje, občas promastím
Ale nejlépe nemazat ničím.