Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
já mažu malého po koupeli měsíčkovým od Weledy. A místo vlhčených ubrousků na čištění používám právě slunečnicový olej a jsem maximálně spokojená. Poradila mi to jedna porodní asistentka. Ubrousky používám, jen když někam jdeme nebo když je pokakaný
Já mažu bio kokosovým olejem lisovaným za studena. Mažu jen po koupeli. Ten olej má univerzální použití. Je vhodný na masáže, do koupele, na vlasové zábaly, i do jídla a k tomu moc krásně voní…
Jinak kosmetiku nepoužívám, protože obsahuje škodlivé syntetické oleje,parabeny, sles, apod. ( a to dokonce i většina té přírodní)…
Takže za mě vede ten kokosový olej. Nemůžem si ho vynachválit celá rodina. Je vhodný právě i na velmi citlivou pleť - mají ho i v dm drogerii…
Nemažem vůbec ničím a myjem jen čistou vodou, malé jsou 4,5 měsíce a má nádhernou, voňavou a hebkou pokožku ![]()
Takže za mě, pokud nemá miminko samo od sebe nějak suchou pokožku, tak se mazat vůbec ničím nemusí ![]()
@LuciKo píše:
Já mažu bio kokosovým olejem lisovaným za studena. Mažu jen po koupeli. Ten olej má univerzální použití. Je vhodný na masáže, do koupele, na vlasové zábaly, i do jídla a k tomu moc krásně voní…
Jinak kosmetiku nepoužívám, protože obsahuje škodlivé syntetické oleje,parabeny, sles, apod. ( a to dokonce i většina té přírodní)…
Takže za mě vede ten kokosový olej. Nemůžem si ho vynachválit celá rodina. Je vhodný právě i na velmi citlivou pleť - mají ho i v dm drogerii…
To zní zajímavě. U čeho ho mívají? U dětských věcí?
@chuanitka ne spíše u jídla, nevypadá to jako olej, je to tuhé a bílé, rozpustí se teplem. Pokud si dobře pamatuju tak bílý nebo průhledný obal a modrá samolepka. Na synovi jsem kokosový nezkoušela, jen na sobě, přijde mi že se mandlový líp vstřebává a „nemastí“ tolik.
Mají to mezi těma eko a bio výrobkama k jídlu.
Bílá nebo pruhledná krabička.
kdyz se mala narodila,tak jsem mazala olivovym ,normalne z obchodu
ja bych nemazala ani jednim, rozhodne ne dlouhodobe…
slunecnicovy olej po delsi dobe vysusuje a olivovy je docela hutny. Mazani neni moc potreba, ale olej se hodi na masaze deti, zklidni je to, muze to byt soucasti ritualu.
jeden z nejlepsich je makadamiovy, ma podobne slozeni jako lidska pokozka, dobra je i jojoba, nebo smes s jojobou, mandlovy olej, makovy (ditko pak voni jako makova buchta) a dalsi. cas od casu prostridat.
jukla bych na stranky Nobilis tilia nebo eone.
jen na mazani bych ho asi nepouzivala, neni tolik treba.
no mala mela po narozeni vysusenou kuzi,takze bylo potreba mazat,olivovy mi poradili primo v porodnici a pak i midwife a opravdu pomohl