Je lepší mazat mimi olejem slunečnicovým než olivovým?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1360
23.4.12 14:21

já mažu malého po koupeli měsíčkovým od Weledy. A místo vlhčených ubrousků na čištění používám právě slunečnicový olej a jsem maximálně spokojená. Poradila mi to jedna porodní asistentka. Ubrousky používám, jen když někam jdeme nebo když je pokakaný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
26.4.12 20:52

Já mažu bio kokosovým olejem lisovaným za studena. Mažu jen po koupeli. Ten olej má univerzální použití. Je vhodný na masáže, do koupele, na vlasové zábaly, i do jídla a k tomu moc krásně voní…
Jinak kosmetiku nepoužívám, protože obsahuje škodlivé syntetické oleje,parabeny, sles, apod. ( a to dokonce i většina té přírodní)…
Takže za mě vede ten kokosový olej. Nemůžem si ho vynachválit celá rodina. Je vhodný právě i na velmi citlivou pleť - mají ho i v dm drogerii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
27.4.12 09:53

Nemažem vůbec ničím a myjem jen čistou vodou, malé jsou 4,5 měsíce a má nádhernou, voňavou a hebkou pokožku :*
Takže za mě, pokud nemá miminko samo od sebe nějak suchou pokožku, tak se mazat vůbec ničím nemusí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
27.4.12 13:26
@LuciKo píše:
Já mažu bio kokosovým olejem lisovaným za studena. Mažu jen po koupeli. Ten olej má univerzální použití. Je vhodný na masáže, do koupele, na vlasové zábaly, i do jídla a k tomu moc krásně voní…
Jinak kosmetiku nepoužívám, protože obsahuje škodlivé syntetické oleje,parabeny, sles, apod. ( a to dokonce i většina té přírodní)…
Takže za mě vede ten kokosový olej. Nemůžem si ho vynachválit celá rodina. Je vhodný právě i na velmi citlivou pleť - mají ho i v dm drogerii…

To zní zajímavě. U čeho ho mívají? U dětských věcí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
27.4.12 13:35

@chuanitka ne spíše u jídla, nevypadá to jako olej, je to tuhé a bílé, rozpustí se teplem. Pokud si dobře pamatuju tak bílý nebo průhledný obal a modrá samolepka. Na synovi jsem kokosový nezkoušela, jen na sobě, přijde mi že se mandlový líp vstřebává a „nemastí“ tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
28.4.12 09:35

Mají to mezi těma eko a bio výrobkama k jídlu.
Bílá nebo pruhledná krabička.

• Citovat
  • Upravit
14721
28.4.12 22:12

Mati, La kofolo, dík :kytka: Mrknu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
28.4.12 22:16

kdyz se mala narodila,tak jsem mazala olivovym ,normalne z obchodu

• Citovat
  • Upravit
14856
28.4.12 22:24

ja bych nemazala ani jednim, rozhodne ne dlouhodobe…

slunecnicovy olej po delsi dobe vysusuje a olivovy je docela hutny. Mazani neni moc potreba, ale olej se hodi na masaze deti, zklidni je to, muze to byt soucasti ritualu.

jeden z nejlepsich je makadamiovy, ma podobne slozeni jako lidska pokozka, dobra je i jojoba, nebo smes s jojobou, mandlovy olej, makovy (ditko pak voni jako makova buchta) a dalsi. cas od casu prostridat.

jukla bych na stranky Nobilis tilia nebo eone.

jen na mazani bych ho asi nepouzivala, neni tolik treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
28.4.12 22:41

no mala mela po narozeni vysusenou kuzi,takze bylo potreba mazat,olivovy mi poradili primo v porodnici a pak i midwife a opravdu pomohl

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure