Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Korbu mame dorjan 84cm…ale misto tam bylo. Ta taška jde trochu „pomuchlat“ aspoň tam pak prcek nebyl tak ztraceny…a v zimě super misto fusaku. Ten jsem neměla. Na fotu doma dospava ![]()
@Fonty Dííky,to jste mě potěšila, že se to tam vleze akorát stačí pohledat a přeměřit
![]()
Ahoj, skrz čtvrté patro bez výtahu jsem se rozhodla místo korby koupit vložnou tašku. Chtěla jsem se zeptat, zda je možné tašky napasovat na všechny kočárky, nebo se musí párovat výrobci. Našla jsem nějaké univerzální, ale nikde jsem moc nenašla přímý popis způsobu, jak to tam připevnit, nebo přímé vyjádření, že to jde.
Konkrétně mi jde o to, že budeme mít letní mimi, tzn. se do tašky bude muset naprat i s fusakem. Skrz to bych klidně zainvestovala do rostoucí tašky Gesslelin C1, jenže ten konkrétně jde jen na Gesslein, ne?
A s těmi rozměry taky poraďte, vy, kdo máte zkušenosti s taškou, fusakem a půlročním mimi - do jakého rozměru se vám v pohodě vlezl? Vím, že po půl roce může bez tašky na sporťák…
Jinak jsem našla nějaké, které jsou předělat na fusak, ale úplně jsem to taky nepochopila - vyndáš pevnou spodní část, jasně, ale připevníš tam nějaké vyteplení, nebo? To by bylo fajn, takové univerzální.
Moc děkuji. ![]()
A vy ten kočár budete tahat do 4.patra? Nebo zůstane dole? Pokud jde jen o to, jak vynesete miminko do schodů, tak se opravdu dá v ruce. Já toto taky řešila a ta vložná taška je oproti korbě dost nekomfortní a malá. My zvolili korbu a mimča jsem nosila (nosím) v ruce.
Jinak půlroční se mi už skoro nevejde do korby s fusakem, ta vložná taška je určitě menší…
Neexistuje žádný pravidlo, že po půl roce může do sportaku…tam může, až když umí dítě sako stabilně sedět. Takze každý jindy. Ale právě proto, že korby se dělají malý a děti se tam nevejdou moc dlouho, vozí se pak ve sportaku v poloze v lehu. Co máš za sportak? Co chces za tasku? Logicky nemůžeš mít tašku větší, než je plocha lůžka ve sportaku. A nejjednodušší bude vzít kočár do obchodu a tašku tam zkusit přidělat. Nebo objednat, zkusit a případně vrátit. Půlroční mimino s fusakem se ti nevejde často ani do korby, natož tak do vložné tašky, ty bývají maličký.
@Thomassss No máme sklep, takže ne, ale pročetla jsem si různé zkušenosti a přišlo mi to praktičtější - dítě může spát, nemusím ho vyndávat do nosítka (protože v korbě ho až nahoru nosit nechci), když jdu ven, tak si ho nahoře hezky nachystám a pak jen nasadím… Ta taška gesslein je právě dost velká, tam by se vlezla i s fusakem, ale zase asi nejde univerzálně připevnit na jakýkoliv kočár a gesslein nechci.
@Midaku Nemám ještě nic, sháním informace a jako prvorodička mám z obrovského výběru zamotanou hlavu.
Myslela jsem přendání do sporťáku, který se sklopí do lehu.
@wiwiOL a jak to teda chceš mít? Budeš mít jen sporťák, v němž v ložnici tašku, kterou budeš nosit do patra? Pak vyber velký sportsk s nafukovacím koly odpruzeny, s dlouhou střechou. A co největší tašku. A prodávají se i jakési nástavce nebo jak se to jmenuje, které připnes okolo madla a podnozky sportaku a máš ho jakoby uzavřený, jak korbu. Každopádně pokud ti jde čistě o ty schody, koupila bych normální kočár a dítě nosila po schodech v nositku autosedačce, později v ruce. Nebo klidně v nějaké no name mini vložné tašce. Ale o komfort hlubokého kočárku bych se neochudila.
@wiwiOL píše:
@Thomassss No máme sklep, takže ne, ale pročetla jsem si různé zkušenosti a přišlo mi to praktičtější - dítě může spát, nemusím ho vyndávat do nosítka (protože v korbě ho až nahoru nosit nechci), když jdu ven, tak si ho nahoře hezky nachystám a pak jen nasadím… Ta taška gesslein je právě dost velká, tam by se vlezla i s fusakem, ale zase asi nejde univerzálně připevnit na jakýkoliv kočár a gesslein nechci.
Já bych prostě vzala miminko do náruče a přenesla a raději měla normálně hluboký kočár. Aspoň za mě tedy.
@Midaku Děkuji za zkušenosti, primárně mi jde o ty schody. Ale asi nakonec opravdu koupíme korbu a nebudeme nic řešit. Až teda na výběr konkrétního kočárku, to je taky disciplína.
neměla bys nějaký tip? S velkou korbou skrz letní mimi, čtyřkolka, ideálně gelová kola, do lehkého terénu a za rozumný peníz (i s korbičkou tak 13 000,–). Jsem postupně odrazována od všech kočárů, které jsem vybrala. ![]()
@Midaku píše:
@wiwiOL a jak to teda chceš mít? Budeš mít jen sporťák, v němž v ložnici tašku, kterou budeš nosit do patra? Pak vyber velký sportsk s nafukovacím koly odpruzeny, s dlouhou střechou. A co největší tašku. A prodávají se i jakési nástavce nebo jak se to jmenuje, které připnes okolo madla a podnozky sportaku a máš ho jakoby uzavřený, jak korbu. Každopádně pokud ti jde čistě o ty schody, koupila bych normální kočár a dítě nosila po schodech v nositku autosedačce, později v ruce. Nebo klidně v nějaké no name mini vložné tašce. Ale o komfort hlubokého kočárku bych se neochudila.
Tak já třeba žádný “komfort hlubokého kocarku” nezažila
..každopádně tahat dítě v autosedacce do 4.patra- já teda měla problém ho odnést i k autu z bungalovu..navíc dítě nemusí do sportaku až když sedi - když je do úplného lehu a za mě dítě rozhodne nemusí byt v půl roce ve vlozne tašce ale v dobrém fusaku ve sportaku v lehu..ale každé dítě je individuální, maly nemohl byt v hluboké-jinak totiž od 4mesicu řval jak tur, ze nic nevidí (i když mel strisku pryč)..takže jsem 6mesicu pracně vybírala nejlepsi kocar dle mých požadavku a s dlouhou korbou, abych s nim jezdila cca těch 5 měsíců a pak šel do sportaku..ten byl ale u původního kocarku hrozne velkej a tezkej (salsa air),takže jsem šla do tohoto s tím, ze pro druhé poridim ten “kokon”- idealka když potrebujes už domu, ale dítě ti spi a nemůžeš ho nechat dole v chodbě ![]()
@wiwiOL píše:
@Midaku Děkuji za zkušenosti, primárně mi jde o ty schody. Ale asi nakonec opravdu koupíme korbu a nebudeme nic řešit. Až teda na výběr konkrétního kočárku, to je taky disciplína.neměla bys nějaký tip? S velkou korbou skrz letní mimi, čtyřkolka, ideálně gelová kola, do lehkého terénu a za rozumný peníz (i s korbičkou tak 13 000,–). Jsem postupně odrazována od všech kočárů, které jsem vybrala.
Já měla jako sporťák britax bmotion 4+, má gelová kola, čtyřkolka, lehký terén v pohodě, za mě super že má polohování nohou(vadili mi kočárky bez něj), dlouhá střecha proti slunci a délka ležení u sporťáku je 105cm, taky super. A jde dát do uplného lehu, takže případně můžeš dát s fusákem. Ale netuším jak jsou na tom korbičky, vím že se dají pořídit různé na něj. I na něj dáš vajíčko rommer.
@wiwiOL Ahoj, měla jsem origo vložnou tašku ke kočárku Hoco, upevňovala se pomocí „kolíků“, které se zastrčily do otvorů po stranách konstrukce kočárku, tak držela pěkně na místě.. Výhody- pokud dítě usnulo, vyndala jsem ho i s taškou, ale obvykle se stejně vzbudilo cestou k bytu (nemáme výtah) nebo hned při vytahování tašky z kočárku- musela se naklonit, aby šly vyndat ty fixační kolíky. Děti vážily už při narození skoro 4 kg, takže přečkaly v tašce cca 6 měsíců (oba přes zimu i ve fusaku) a pak šly stejně do sporťáku.. Dobrou volbou byla taška třeba na návštěvě, kdy v ní prcek může spát.. Další výhoda tašky je nižší hmotnost proti korbě (která je ale zas prostornější a má vlastní boudičku, prostě každé má své pro a proti)..
Dřív vyráběl univerzální vložnou tašku Emitex, ale předpokládám, že se jen položí na ložnou plochu sporťáku bez dalšího upevnění..
U druhého kočáru jsem kombinovala různou značku korby a sporťáku, nasazení přes adaptéry, protože jsem nechtěla za origo korbu dávat tolik peněz..
@Midaku píše:
Neexistuje žádný pravidlo, že po půl roce může do sportaku…tam může, až když umí dítě sako stabilně sedět. Takze každý jindy. Ale právě proto, že korby se dělají malý a děti se tam nevejdou moc dlouho, vozí se pak ve sportaku v poloze v lehu. Co máš za sportak? Co chces za tasku? Logicky nemůžeš mít tašku větší, než je plocha lůžka ve sportaku. A nejjednodušší bude vzít kočár do obchodu a tašku tam zkusit přidělat. Nebo objednat, zkusit a případně vrátit. Půlroční mimino s fusakem se ti nevejde často ani do korby, natož tak do vložné tašky, ty bývají maličký.
Maličký? Mně se do vložné tašky vejde 16m dítě
. Je to naopak větší jak korby.