Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pekny vecer ![]()
dneska jsem nejak nahodou zjistila, ze mam pod nehtem na prstenicku, takovou zvlastne jinou kuzi. Jakobych tam mela k normalni kuzi jeste neco smetloucce ruzoveho navic. Jakoby se mi ta kuze pod nehtem „preformatovala“ z casti (male casti) na to ruzove neco. Je to pod nehtem, ale v te casti, kdy uz je nehet prerostly pred luzko. Snad to popisuju dobre :/.. A v praci, kdyz jsem ten nehet „pritlacila“ k prstu, naprasklo to a tak polovicka kapky cire tekutiny vytekla ven. Na jinych prstech to nemam. Jen na tom samem prste (prstenicku) na druhe ruce.
netusite nekdo, co by to mohlo?.. Prst neboli, neni natekly, cerveny apod.. Kdybych neocumovala, jak mam nalakovane nehty, ani si toho nevsimnu. Vyfotit to bohuzel nejde a asi by stejne nebylo nic videt..
Dekuji vsem za odpovedi ![]()
Stalo se mi to něco podobného nebo jiného(?) na nohách - příčinu vím. Šla jsem dlouho z kopce a bota mě tlačila do palců. Pak mi kůže pod nehty zčervenala a časem vytékala průhledná tekutina (nějaký druh puchýře?). Do dneška mi v těch místech nehet nedrží (už to je 25 let).
Taky mi prijde, ze je to hrozne moc podobne puchyri. Vlastne bych klidne rekla, ze to puchyr je. Mam specificky tvar nehtu na tehle prstech. Vic „dokulata“, takze mi vic obepina luzko. No a ja si hrozne rada lakuju nehty (prvni moznost byla, zda to neni z olejicku, co pouzivam, ale to jsem zavrhla, pac by to bylo vsude a navic az po trictvrte roce uzivani mi to prijde jako blbina) a ted mam francii, takze mi ty spicky nehtu jeste vice prilehaji. Asi zmenim tvar nehztu a nebudu delat francii.. :/.. Propichala jsem to, odchlipla tu kuzi a kapla tea tree oil. Ted premyslim, zda to zalepit, aby se mi to priliplo zpet k nehtu, nebo to nechagt dychat :/