Vodnatá rýma, školka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.4.25 19:41

Vodnata rýma, školka

Ahoj. Nevite co by mohlo pomoct na vodnatou rymu? Dcera ma 4 roky. Chodi tyden do skolky a dalsi tyden zase doma s vodnatou rymou, bez teploty (nema ani zvysenou) nic jineho ji neni, ale do skolky ji dat nemuzu, kdyz ji to tece. Jsem uz bezradna. :-( Co by na to mohlo pomoct? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76182
13.4.25 19:45
@Anonymní píše: Více

vodnatá rýma, která nehoustne? nebude to alergie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
13.4.25 20:54

Proč bys ji nemohla dat do skolky kdyz ji nic neni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
13.4.25 21:02
@odule píše: Více

Asi tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15449
14.4.25 05:56

Nic jí není. Dej ji do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.4.25 07:15

Taky bych zkusila prověřit alergie a jinak bych jí ráno stříkla Nasivin a do školky by šla. Pokud se to takhle opakuje a v nic jiného se jí to nerozvíjí, tak není důvod, aby byla doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
14.4.25 07:20

Jestli je to jenom rýma, bez kašle a teploty a jinak je zdravá, mohla by být alergická. Co oči? Neslzí, nemne si je? Nekýchá? Teď lítá plno pylů, může jí to dráždit. My jsme si museli nechat vystavit potvrzení od doktorky, že není malý nakažlivý a může mezi děti. Jinak taky pořád nudle u nosu, ale on teda alergik je. To by jinak do školky od jara do zimy vlastně ani nemohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
14.4.25 07:27

Dcera měla v pátek rýmu lehkou a bezbarvou.Dnes se mi probudila s pokašláváním a u nosu ji visí zelený sopel. Takže já můžu na školku opět zapomenout.Byla tam týden po měsíci a půl marodění. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.25 09:49

Dobrý den, nevím si rady a tak hledám druhý názor, útěchu…Dítě jednorázově ve čt zvracelo, mělo rýmu, občas kašel..Dnes rýma trošičku.. Co zítra? Být doma dál a do školky až v pondělí? Doma je to otrava a já se bojím o vikendu ditě někam vzít, že něco chytne nového a do školky v pondělí zas nedojde🤦🏻‍♀️ 😔Dali byste ho tam už zítra? Bojím se, že se 2× vysmrká a zavolají mi ať pro něj přijdu což je celkem problém když budu v práci. Jak dlouho jste doma s dětmi co mají potom jen rýmu? Ve školce jim vadí i ta rýma asi :zed: Děkuji za info. Prosím anonym jinak smazat děkuji

• Citovat
  • Upravit
888
17.9.25 10:01

Nechat doma a pořádně přeléčit!
Dáte ho do školky a příští týden nebo za 14 dní máte znova dítě doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.25 10:05

@Paní Kudrnatá a co s nim teda do nedele kdyz je vlastne akcni jakoby byl zdravej? Normalne chodit na hriste? Dekuji za nazor.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
17.9.25 10:06

Ona i ta rýma je nemoc. Tedy pro většinu ne, ale tak asi to dítě není stále zdravé že.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
17.9.25 10:07

A to nevymyslíš žádnou akci bez publika dětí?
Na procházku, do přírody, atd… o víkendu má být 30 stupňů, tak asi bych doma neseděla, ale na kola a do bazénu bych taky na konci nemoci nepodnikala.

Já bych tedy ani dítě s rýmou netahala na hřiště plné dětí, protože nemusí to prskat na druhé, ale tak potkala jsem tam mraky dětí kde to rodič neřešil.

Příspěvek upraven 17.09.25 v 10:10

• Citovat
  • Upravit
888
17.9.25 10:08

Klidovější režim, oblékat dle počasí - hlídat at se nepotí a není mu zima, dopovat vitamíny, probiotika.. :nevim: Mezi ostatní děti bych ho nejspíš nebrala, ať se ta imunita trochu zvedne po nemoci. Někdo na něj pšikne a máte kolečko nemoci znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
17.9.25 10:17

My jsme celou loňskou zimu ve státní školce točili nějaký kašel s rýmou. Bylo to neustálé kolečko, které v různé intenzitě tam jelo opravdu celou zimu v dané třídě. Syn v podstatě od prosince do dubna ve školce nebyl a troufám si tvrdit, že i díky nezodpovědnosti rodičů, protože vodnatá rýma nic není. A když ráno jejich dítě trochu kašle, přeci se nedusí a do školky může.
A když tedy konečně přestal fajn kašel, tak přišly střevní chřipky, kdy "On Honzík ráno nechtěl snídat, byl divný. Ale my tu fotku moc chceme., tak kdyby něco zavolejte. " No a Honzík už při svačině ohodil půlku stolečku a hle… dali jsme si to doma všichni včetně dětí u stolečku…
Někdy mě přístup rodičů překvapuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí