Vodnatá rýma, školka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.9.25 10:23

@Snopy123 chapu, ale ja bych rekla, ze spis patrim k tem ohleduplnejsim rodicum.
A kdyz pisu co o vikendu tak jsem nemyslela preplnene hriste deti..proste nejake prazdne kde zrovna nikdo moc nebude. Ja se i bojim aby prave na nej nekdo neprskl neco dalsiho. Ale kdyz rymu temer nema a nic mu neni jinyho tak bejt zavreny doma je vazne hrozny a prave ze vloni to vypadalo taky podobne byl doma temer celou zimu a me prislo ze at ho lecim dele nebo kratce tak to furt chyta a chyta. a vetsinou to chytim i ja :zed: myslela jsem ze po tydnu uz neni nakazlivej

• Citovat
  • Upravit
891
17.9.25 10:23
@Snopy123 píše: Více

Naprostý souhlas. Zodpovědnost některých rodičů v tomto je naprosto nulová.
A nedochází jim kolikrát, že ty děti učitelkám řeknou, že ráno dostali sirupek, aby paní učitelka nepoznala, že má kašel.
:nevim: Já jako učitelka jsem byla taky pořád na hromadě. Ty děti neumí kašlat s rukou před pusou, vysmrkat se, umýt si pořádně ruce.
Ale jakmile dítě nemá teplotu, tak to rodiče neřeší. Ale že to dítě se celý den trápí, to jim je jedno. Dopoledne je náročné pro děti, každý den se cvičí s dětmi, zpívá se, tančí se, učí se a chodí se ven a ty děti to absolutně nedávají, když jim není dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
17.9.25 10:25
@Anonymní píše: Více

Můžete chytit hned, ale ten virus se u vás rozjede později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.25 10:36

@Paní Kudrnatá ale to co popisujete je neco jineho. Moje dite se vysmrka jednou za hodinu a jinak uz je fit. Zadna unava nic.

• Citovat
  • Upravit
891
17.9.25 10:38

Nebuďte tak vztahovačná, já mluvila obecně. Ne o vašem dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
17.9.25 10:43

Moje třeťačka má teď vodovou rýmu (ráno moc, přes den málo) a taky je doma. Kdyby šla do školy, tak se jí to zhorší a bude doma 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
17.9.25 10:46

Tak ona únava nemusí být žádné měřítko nemocnosti. Můj syn zvládne lítat i s teplotou a neřeší. A už se mi i stalo, že jsem ho s teplotou vyzvedla ve školce - jen mi bylo divné, proč se motá na kole cestou domů a on 38.5. Jediné co si všimla učitelka bylo, že na 15 minut usnul ve školce - on jinak nikdy nespí ve školce roky.

Jinak můj povzdech byl spíš všeobecný, ne míření přímo na tebe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.25 10:51

A při OČR se s ditetem muze jet na vylet do prirody? Nebo jak to je s vychazkama? Doma se to proste nedá kdyz je jen „dojezd“ rymy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.25 10:59

Asi jsem se spatne vyjadrila. Myslela jsem treba autem popojet 3 km treba a jit na prochazku do parku…nebo proste jen kolen baraku nebo bejt doma jak je to prosim spravne u te OCR?

• Citovat
  • Upravit
14719
17.9.25 10:59
@Snopy123 píše: Více

Ta moje třeťačka, co je teď doma s rýmou bez teploty, ve 4 letech na dovolené v Chorvatsku na horské túře šla kus před námi, pořád nám popoháněla. A najednou řekla, že je jí zima. Hmmm, bylo myslím 33 stupňů ve stínu. Tak jsem jí sáhla na čelo a řekla jsem, že se s ní vracím do kempu. Přišly jsme do stanu a měla 39,6 °C. Vůbec nebyla unavená. Chápala, že musí odpočívat, ale pořád byla plná energie a nazítří se stejnou teplotou záviděla sourozencům, že zase jdou do hor (tentokrát s kamarády) a ona nemůže, když se cítí tak dobře. No další den přišel hnusný kašel a maličko únava.

Při páté nemoci a horečce přes 39,5 °C všechny holky (1,5 roku, necelé 3 a necelých 5 let) běhaly, tančily, hrály si na netopýry (věšely se hlavou dolů). Prostě jako úplně zdravé.

Je zvláštní, že s přibývajícím věkem ty horečky často snáší hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.25 11:07

Byla bych doma a vymyslela klidový režim. Doma hrajeme deskovky, pustím i telku, jdeme na procházku. Pokud není fit, tak ji lítat na hřišti nenechávám - zpotí se, ofoukne ji a je to tu znovu.
Dcera je tento týden doma, měla jeden den rýmu, teď už 2 dny celkem ok a jako by jí nic nebylo. Zato já se synem jsme to odskákali s teplotou, rýmou a já bolestí v krku. Tolik, že je to „jen“ rýma. Vypadá téměř zdravá, ale stejně zůstane doma nejspíš i příští týden.

• Citovat
  • Upravit
7690
17.9.25 11:39

Na OČR můžeš chodit ven, žádné omezení není (teda jen na tvé úvaze, ale ne že by chodily kontroly). U nás je naštěstí vždycky na OČR muž, jak to dělají samoživitelky, bez babiček to fakt nevím. Manžel dělá ve velkoskladu tam je jich hodně, je tam už několik let a je to těžká fyzická práce takže to bere jako takový odpočinek, naopak já jdu radši do práce než být doma s dítětem, kterému kromě kašle nic není. Teď už v práci nejsem nová, ale loni jsem nastoupila v zimě a to byl syn skoro pořád doma takže štěstí, že mám toho chlapa.
Sirup teď dávám ráno taky :oops: Zrovna dneska ráno jsem zapomněla a hned mi učitelka řekla, že jí přijde, že pokašlává a že když tak zavolá, ať si pro něj přijdu, zatím nevolala, tak asi dobrý, ale to je prostě každoroční diskuze, samozřejmě nemocné děti by se do školky dávat neměly, ale kdyby je tam člověk nedával pokaždé, když jen trochu zakašlou/smrknou a jinak nemají ani teplotu nic, tak to rodiče můžou dát rovnou výpověď v práci :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
17.9.25 12:13
@Marieke píše: Více

Já to chápu i z vašeho pohledu, že v práci by z vás neměli radost, kdybyste byla pořád na OČR, ale když chodí polovina třídy smrkající, kašlající a odpadavají další a další děti, tak je to pak nekonečný kolotoč. Kdyby si rodiče nechávali děti doma, tak se to tak nešíří. A učitelky jsou taky pořád nemocné a taky nemáme radost z toho, že musíme na nemocenskou a ředitelka už tím tuplem, protože nemá jak pokrýt provoz. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí