Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, Vojtovku mohu jen doporučit. Cvičila jsem s nedonošenou dcerou (porodní váha 590g) celkem cca 2 roky. A troufám si říct, že právě díky vojtovce se vyvíjela tak jak má a dnes je z ní šikovná 5ti letá slečna a nikdo na ní nic nepozná. Za mě vojtovka super ![]()
Vetsina deti takto ze zacatku prepadava
uprav ji vzdy rucicky, prepadnout nenechej. Zkousej na brisko vic u sebe-lehni si-polosedni-a dej si ji na bricho na sebe.To deti vetsinou vic bavi a prkne si zaposiluji.
A jinak neboj, s jednim ditetem jsem taky cvicila a brala jsem to sportovne, nedelala z toho vedu. Mozna i diky tomu mi u toho neplakala a behem par tydnu se krasne srovnala
Mela jsme to s chlapeckem to same, take byl nestabilni, mel spatne rucicky. Poslali nas z neurologie na Vojtovku, po 14 dnech cviceni se zacal pretacet na brisko sam. Takze jeho to nastartoalo pekne. Ted uz dohani holky, v 8,5mesich zacal lezt po kolinkou a stavet se na nozicky. Cvicili jsme asi 3mesice, a to pak uz ani ne, protoze se pak sam porad pretacel.
Dekuju moc za vase zkusenosti. Ja bych to asi taky tolik neresila, kdyby to nehrotila moje doktorka. Byla uplne rozhorcena, ze tohle by se ve 3 mesicich vubec nemelo objevovat.
Moje mala byla taky nestabilni na brichu. Bohuzel nas poslala dr. na cviceni az kdyz to nebylo lepsi ani v 7 mesicich. Ted ji bude 15. mesicu. Leze a stavi se, ale do samostatne chuze mame daleko. Tak bud rada, ze to budete resit uz ted. A treba budete cvicit jen chvilku a bude to dobre.
Jo tak urcite je dobre, ze zacneme cvicit co nejdriv.Ja se tomu nebranim, je mi jasny, ze pak v pozdejsim veku by se to treba napravovalo hur. Uvidime, co ukaze neurologicky vysetreni.Jen me zneklidnilo, jak na nas doktorka koukala jak na nejaky exoty, ze s tim mame problem..
@zzzuzzzannna píše:![]()
Jo tak urcite je dobre, ze zacneme cvicit co nejdriv.Ja se tomu nebranim, je mi jasny, ze pak v pozdejsim veku by se to treba napravovalo hur. Uvidime, co ukaze neurologicky vysetreni.Jen me zneklidnilo, jak na nas doktorka koukala jak na nejaky exoty, ze s tim mame problem..
To jsou ti doktori a jejich tabulky
Nenech se rozhodit, dobre ze vas zkontroluji, ale bud v klidu, vse dozene ![]()
Dekuju! Jo verim, ze to bude dobry. Trenujem na brisku doma a uz ji to jde zase o neco lip..:)
Mam dotaz ohledne Vojtovky…moc jsem nepochopila jak dloubo cvicit a ty cviky stridat… fyzio ma dovolenou a uz bych to chtela cvicit spravne…
Je to 3 minuty drzet bod na pravem zebru, pak otocit a 3 minuty na levem, celkove cvicit 6 minut…
Anebo 2 minuty leve, dve minuty prave, dve minuty zase leve a dve minuty zase prave, celkem 8 minut.
A nebo je to jedno? Ja jen vim ze se museji odcvicit obe strany, sle v jakem poradi, jestli se to ma stridat a jak dlouho to nevim.
Fyzio mi rikala ze drzet dokud 3× beudela ocekavanou reakci. Coz ale mne prijde, ze bud to nevidim dobre a neodhadnu, nebo to 3× za jedno drzeni zvladbe i do minuty… jak cvicite vy?
Mluvim o „dloubani mezi zebra pod prsem“ ![]()
Mam dotaz ohledne Vojtovky…moc jsem nepochopila jak dloubo cvicit a ty cviky stridat… fyzio ma dovolenou a uz bych to chtela cvicit spravne…
Je to 3 minuty drzet bod na pravem zebru, pak otocit a 3 minuty na levem, celkove cvicit 6 minut…
Anebo 2 minuty leve, dve minuty prave, dve minuty zase leve a dve minuty zase prave, celkem 8 minut.
A nebo je to jedno? Ja jen vim ze se museji odcvicit obe strany, sle v jakem poradi, jestli se to ma stridat a jak dlouho to nevim.
Fyzio mi rikala ze drzet dokud 3× beudela ocekavanou reakci. Coz ale mne prijde, ze bud to nevidim dobre a neodhadnu, nebo to 3× za jedno drzeni zvladbe i do minuty… jak cvicite vy?
Mluvim o „dloubani mezi zebra pod prsem“ ![]()
No tak dokud 3× neuvidíte břišní lis u pupiku, trvat to může minutu nebo i tři. Já jsem kluka víc jak minutu rozhodně netrapila. Zrovna tento cvik dost mamin nezvládá správně provést… Takže pak ani nevidí tu reakci