Volat sociálku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.5.13 10:23

Volat sociálku?

Ahoj holky,
vůbec nevím jak se mám zachovat. Včera jsme se s přítelem rozhodli, že půjdeme do zoo s našim 7 měsíčním synem. Volala jsem i kamarádce, která má stejně staré mimčo. Vzali s sebou i syna jejího přítele z bývalého vztahu. Měl zrovna narozeniny. Už na první pohled působízanedbaně. Už jsem ho několikrát viděla, takže mě to tak neudivovalo, ale Zuzka (ta moje kamarádka) mi zase popisovala příběhy o něm.
Martin se s Karlou seznámil už dávno. Karla tehdy byla šikovná romka, vychovaná v rodině bílých rodičů, kteří si ji adoptovali. Starala se o domácnost, o rodiče… jenže pak začala pít a Martin to po půlroce už nevydržel a odešel od ní. Za měsíc přišla, že je těhotná a že si dítě nechá. Martin ji nutil k potratu, protože věděl, že se o miminko nepostará a bude dál chlastat. Jenže ona si dítě nechala a pila dál. Pila celé těhotenství, pije i teď. Teď je Tomáškovi 8 let. Už nepije tak moc, protože na to nemá peníze, ale když náhodou nějaké peníze má, všechny je prochlastá. Martin poznal Zuzku, když byli Tomovi 3 roky, takže od té doby má přehled o dění. Prý když k nim kluk přišel, byl vždycky špinavý… Za nehtama, za ušima, pupek. Smrděl, spodní prádlo si mění jen když se jde koupat a to prý u nich nikdy nedělá. Až když ho ona do vany nažene, tak jde, ale samotného ho to ani nenapadne. Kartáček na zuby nemá. Prostě nemá žádné hygienické návyky… Neumývá si ruce.. Karla když ho k nim nabalí, dá mu třeba 4 mikiny, ale ani jedno pyžamo a spodní prádlo. Tomášek u nich skoro každé jídlo vyzvrací. Karla to svaluje na to, že je to tlusťoch a přežírá se, ale Zuzka říkala, že vyzvrací i sebemenší porci. Je to kus chlapa, není to žádné vyžlátko. Chodí už podruhé do první třídy pomocné školy. Ve svých 8 letech umí poznat asi 6 barev a napočítat do 8. Čísla do 4 umí i napsat. Jak dělají jednotlivé zvířata nemá vůbec tušení a prostě všechno co byste čekaly od 5 letého dítěte, které má jít za rok do školy, tento 8 letý vůbec, ale vůbec neumí. Neumí ani moc mluvit, málo co vyskloňuje, snad žádná věta není gramaticky správně. Neměl by si ani s čím hrát, kdyby nebyly Vanoce, svátky a narozeniny, kdy mu nakoupí Zuzka s Martinem. Dřív ji to tak nevadilo, ale teď co má taky dítě, štve ji že vedle jejího miminka sedí špinavé dítě, které šahá na všechno v bytě, co následně strká do pusy její syn. Měl by chodit do logopedie a mižná i k psychologovi, protože je nejspíš hyperaktivní. Tomáš je nezvladatelné dítě, které v životě nepoznalo výchovu. Od 3 let co Zuzi ví, ho Karla vypustila ven a vracel se až večer, když měl hlad. Pokaždé když za ním přišli, tak řekla, že nkde venku lítá a fakt lítal. Přitom vedle bytu je hlavní cesta… Karla chce pořád zvyšovat alimenty, že nemají peníze a Tomáš má hlad, ale co dostane prochlastá. Jsou bezradní Zuzka žene Martina do toho, ať to začne nějak řešit, ale on říká, že přece nenapřáská svoje dítě na sociálce, aby šel do děcáku. Vzít do péče si ho nechtějí, jsou rádi že utáhnou součastnou domácnost. Jenže Tomášek navíc včera řekl, že maminka nevaří, že lidé za Albertem jídlo vyhazují. To už byla poslední kapka a teď se Zuzkou zvažujeme, jestli už opravdu nevolat sociálku. Jestli nezvrací proto, že má zkažený žaludek z kdo ví jakého jídla. Myslím, že už to měli udělat dávno.
Udělá s tím sociálka vůbec něco? Je oblečený, má kde spát, matka ho nemlátí, má ho ráda když je střízlivá, ale ve škole si nikdo nevšimnul??? Ten kluk jde cítit na 100 kilometrů…
Píšu anonymně, nechci aby si to přečetla rodina. Jména jsem si vymyslela. Teď prosím o radu. Je mi toho dítěte líto. Děkuju a omlouvám se za rozsah

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tomata
6.5.13 10:28

:roll: :roll: pokud bych někdy měla podezření na zanedbání péče nebo týrání, tak hned bonzuju, a nezakládám diskuze :roll: máš snad mozek ne? tak ho používej!

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
6.5.13 10:29

Upřímně, když jim na tom dítěti tak záleží, ať si ho vezmou k sobě. Nebo si myslí, že v děcáku mu bude líp? Když navíc nepochopí, proč tam je, když táta s novou ženou a sourozencem žijí spolu? Jestli je navíc trochu opožděný, tak to opravdu nepochopí. Myslím si, že možná ten táta by si toho kluka vzal, ale neprojde to přes tvojí kamarádku, která by se musela uskromnit na úkor svýho dítěte.

• Citovat
  • Upravit
1998
6.5.13 10:30

Ja bych to asi anonymne nahlasila..chudak kluk, sice skonci asi v decaku, ale tam se mu budou venovat, bude chodit na logopedii, nauci se hygienicke navyky..ja tam byla 12 let, tak vim, ze to neni tak hrozny. Nejhorsi je, zvyknout si zit bez rodicu a takove te rodinne lasky.. v decaku se to moc nepestuje, neni na to cas..ale spatne jsem se tam nemela, rozhodne lip, nez doma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.5.13 10:31

Mě překvapuje, že ten chlap si už dávno nezažádal o svěření do péče :nevim: Je to stejně tak jeho dítě jako její a očividně nejsou schopni se o něj postarat ani jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.5.13 10:32

Tak Martin na sociálku nepůjde, že nenapráská vlastní dítě, ale zanedbávat ho nechá úplně v pohodě. Hlavně, ať si on neumaže ručičky starostí o své vlastní dítě.
Proč by s tím měla něco dělat sociálka? Ať hejbne zadkem Martin a o SVOJE zanedbávané dítě se postará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
6.5.13 10:34

Celé mě na tom udivuje, že je dítě školou povinné a třeba škola to nehlásila? 8o Chudák dítě. Hlásit určitě jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
6.5.13 10:34

Jinak kamarádce se poměrně hodně divím, že si pořídila s takovým chlapem dítě, pro mě by to bylo poměrně varující, že ten chlap všemu roky přihlíží a nic neudělá, jaký pak bude otec tomu dalšímu dítěti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.5.13 10:35

Právě že kamarádka se o to zajímá víc než její přítel, asi by nebyla nadšená, ale srovnala by se s tím. On nemá zájem nic řesit. Řekne vždyky, že se s ní nedá domluvit a když se o tom bavíme dýl, tak hned prská, nebo odchází. :(

• Citovat
  • Upravit
1011
6.5.13 10:38

A jak psaly holky výše - tatínek by se měl postarat. Výmluva na peníze mi přijde trochu alibistická.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
6.5.13 10:38
@Anonymní píše:
Právě že kamarádka se o to zajímá víc než její přítel, asi by nebyla nadšená, ale srovnala by se s tím. On nemá zájem nic řesit. Řekne vždyky, že se s ní nedá domluvit a když se o tom bavíme dýl, tak hned prská, nebo odchází. :(

Tak to je mi té kamarádky líto, ale když nechce on, tak co asi svede? :nevim:

A neodpustím si OT. Jak si může ženská vážit chlapa, o kterým ví, že na svoje vlastní dítě kašle a nechá ho týrat? Fakt strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tomata
6.5.13 10:39
@Anonymní píše:
Právě že kamarádka se o to zajímá víc než její přítel, asi by nebyla nadšená, ale srovnala by se s tím. On nemá zájem nic řesit. Řekne vždyky, že se s ní nedá domluvit a když se o tom bavíme dýl, tak hned prská, nebo odchází. :(

děti mají být posvátné. Když se řežou nebo týrají dospělý je to jejich věc, ale dítě má být chráněno, milováno, má být o něj postaráno s láskou. Pokud to dva nezvládají, musí zasáhnout třetí, tak to prostě je.

• Citovat
  • Upravit
Tomata
6.5.13 10:40
@Baba píše:A neodpustím si OT. Jak si může ženská vážit chlapa, o kterým ví, že na svoje vlastní dítě kašle a nechá ho týrat? Fakt strašný.

asi je stejná jako on :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1166
6.5.13 10:40

Mě teda zarazilo, že se kamarádce nelíbí, že je „špinavé dítě“ vedle jejího miminka a na vše doma šahá. Tak když už nic jiného, tak ho vykoupu hned co přijde k nim na víkend, pořídím mu k nim domů kartáček, spodní prádlo, pěkný oblečení - v bazárcích se najdou hezký kousky za pár korun, takže to tvou kamarádku snad nezrujnuje. A nemusí pak chodit do zoo se špinavým a na první pohled zanedbaným dítětem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
6.5.13 10:44

:think: Tohle je jak přes kopírák, když poslouchám kamarádku, která dělá na sociálce :think: Adoptované romské dítě, slušná rodina, okolo puberty se zvrhne, má dítě s někým „bílým“, moc se nestará… Je ´to smutný.

No, když to ohlásíš, asi chlapce hned neodeberou, budou tam chodit a kontrolovat. Je možné, že pod ´hrozbou odebrání dávek se paní trochu sebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí