Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Tomata píše:
asi je stejná jako on
Martin si ho brává často, snaží se mu pomoct jak to jde, ale do péče ho nechce. Nevíme proč. O dítě s kamarádkou se krásně stará, miluje ho, pomáhá
Anonymní, a jak to vidí kamarádka, dokázala by se o toho kluka starat? Kdyby ho měli v péči, tak stejně by bylo spousta péče na ní… Pokud má ona pocit, že by to zvládla, tak ať mu šlápne na krk a požádá o svěření do péče.
Doporučuju na baby-café deníčky O mé rodině a jiné zvířeně od Kačiátka (http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…), tam je dobře vidět, že maminka nemusí být vždycky jen biologická a občas to osud zamíchá tak, aby se potřebným dostalo pomoci i od těch, kteří vlastně pomáhat nemusí a sami toho mají ažaž
@Anonymní píše:
Martin si ho brává často, snaží se mu pomoct jak to jde, ale do péče ho nechce. Nevíme proč. O dítě s kamarádkou se krásně stará, miluje ho, pomáhá
množná by mu čmoudík kazil image šťastné, krásné rodinky. Ještě k tomu je opožděný, to taky není žádná hitparáda.
@Anonymní píše:
Chlapa dělaj činy, ne huba plná keců. Kdyby byl co k čemu, tak proboha nenechá týrat vlastní dítě. A týrání to teda je. MAtka alkoholička, dítě hladové, špinavé, zanedbané, od 3let samo venku. Hlavně že tatínek je v pohodě a má doma jiné děťátko, které teda tak miluje.
Jestli kamarádce na tom klukovi tak záleží, tak jí nezbyde než zatlačit na muže, ať se laskavě vzpamatuje.
Zcela evidentně má kluk dva rodiče, které vůbec nezajímá. To, že neumí barvy, počítat, nemá hyg. návyky… za to snad nemůže jen ta matka, ale i otec. Měl se zajímat, starat dříve, třeba by pak z kluka rostlo normální, neopožděné dítě. Na sociálku bych to ohlásila zcela určitě
Včera mi řekla: Já to dítě prostě doma nechci, ale tohle už je moc. Nemůžu kvůli svému pohodlí a životní úrovně nechat zničit život jednoho dítěte. Takže podle mně, by to zvládla. Nechce, ale asi by se musela smířit s tím, že vedle miminka má ještě dítě svého chlapa
@ynax no tak ono to opoždění nemusí být jen péčí, je to i vrozené
samozřejmě že tady je chlapec zanedbaný a kašle na něj jak otec tak matka, a přítelkyně otce, bude taky případ ![]()
Nechápu, tak ho vykoupu, koupím mu sprcháče, šampony, kartáček, pastu, spodní prádlo, kalhoty atd. a nenechám ho chodit špinavýho
(jako u nich doma)
No, není to snadná situace.
Když si ho vezmou, asi všichni víme, kam to podle statistik směřuje (na cestu, kterou se vydala i jeho máma), ale když si ho nevezmou, tak je to špína chlap, když nechá trpět vlastní děcko.
Myslím, že by mohlo zabrat „bububu“ od sociálky (vezmeme, nebudou dávky) a více péče od otce a macešky. A nebo i bububu od otce (půjdu k soudu, že ti dávám alimenty a kluk nemá ani pyžamo).
Kdyby si ho víc brali, mohli by na něj i nějak výchovně působit a pečovat o něj.
Chjo, já jsem skeptická, ale to bude věkem ![]()
Podle toho, co tu čtu, tak by se dítě nemělo dobře ani u táty. Představa odstrkovaného dítěte, kterého se snaží nevlastní rodič za každou cenu zadaptovat… U takovéhleho dítěte bude zapotřebí hodně lásky a tolerance. Ne předělávat násilím, ale pomalu, jemnými krůčky, nenásilně motivovat. Dost pochybuju, že by to tvá kamarádka zvládla, pokud už teď považuje to dítě za obtížný hmyz.
Ale otázka zněla, zda volat sociálku. V takovémhle případě ano, protože pokud mají pocit, že se o něj máma nedokáže dobře postarat, ale zároveň ho nechtějí domů, tak asi není jiná možnost.