Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Steeve, vím že dotazů je hodně a stále se opakující, ale mám dvě děti syna 4,5 a dceru 7 měsíců syn má autosedačku 9-36 kg Recaro jsme s ní spokojení, ale už z ní vyrůstá
proto chceme pořídit pro něj novou autosedačku a rozhodujeme se jakou budeme jí přehazovat mezi dvěmi auty takže isofix asi raději ne…pro dceru bych taky potřebovala doporučit nějakou do které bych jí chtěla tak kolem 1 roku dávat nyní mám maxi cosi vajíčko už z něj taky pomalu vyrůstá
Na ceně moc nezáleží, chci hlavně pro oba bezpečí, pohodlí a aby se dala polohovat…děkuji moc
Syn ti ve 4,5 letech vyrůstá ze sedačky 9-36kg???Nemáš tam někde překlep??? ![]()
Nemá tam být třeba 9-18?
ne nemám je to auotsedačka trochu jinak dělaná než třeba cybex pro větší děti však se na ní koukni je dost úzká a syn tím, že je dost velký 120 cm a 21 kg tak už mu už je dost těsná…
Taky se mi to nějak nezdá, aby ti ve 4,5 letech vyrůstal ze sedačky 9-36kg - ta přece vydrží už „nafurt“ až z ní vyroste, tak už ji nepotřebuje vůbec, ne? A pokud budete kupovat synovi novou sedačku, tak dcera zdědí tu jeho, ne?
no ne každá, opravdu záleží jak je dělaná…potřebuji pro dceru ještě jednu do druhého auta samozřejmě že ta jí zůstane…ale je už 3,5 r. stará tak nevím Steeve tvrdí že životnost je 4-6 let no tak uvidíme…
aha, mě právě ukazovala sestřenice, že koupili 9-36 a že postupně „roste s dítětem“ a v poslední fázi se už používá jen jako podsedák. Takže měli vajíčko a teď tuto, která už by měla malé vydržet, ale s tou životností mě to překvapilo, jdu to někde pohledat. Zase jsem o něco chytřejší. Člověk se pořád učí a dozvídá nové a nové věci.
natulinko, to Recaro 9-36 roste s dítětem až do 15cm, jen se musíš pozorně podívat do návodu, sundat pásy, povilit pojistku a pak roste výše , jako ostatní.
takže ji přestavte a nechte synovi
pro 7 měsíční dítě stejně není ta 9-36 vhodná, určitě ještě počkejte, Pro přestup do posměrné sedačky, např. kategorie I tedy 9-18 musí dítě mít nejméně 9kg, 9měsíců a samo sedět, čím déle však bude v protisměrné sedačce tím lépe, protisměr je pro nejmenší děti nejbezpečnější a potom jděte s dcerou do sedačky 9-18, mezi nejlepší 9-18 patří mezi isofixovými: Römer Safefix plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix nebo Maxi-cosi Pearl s FamilyFix, a bez isofixu Römer King plus, Besafe IZI Comfort X3 nebo Maxi-cosi Tobi- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti
děkuji Steeve, to my víme že se to dá nadzvednout, ale je spíš pro něj dost úzká hlavně v zimě…ty Cybex mi přijdou mnohem širší nebo Maxi cosi Radio co říkáš na ně z hlediska bezpečnosti? A co Recaro v testech ho nikde nevidím je to dobrá autosedačka?Dceru určitě ještě teď dávat do velké sedačky nebudu až kolem roku budu se snažit, aby ve vajíčku vydržela co nejdéle…pokud čouhají nožky je to problém nebo jen nesmí přečuhovat hlavička?díky moc..jsou nějaké sedačky v kategorii 15-36 a 9-25 co mohu použít v jednom autě s isofixem a v druhém bez něj jen připevnit pásy?
těch sedaček 9-18 a 15-36 co jdou na isofix i na pásy je dost.
ze sedaček 15-36 co je s isofixem a v druhém autě použijete na pásy jsou nejlepší Römer Kidfix, Concord Transformer T, Cybex Solution X
u kat. 9-18 Römer Safefix plus, Römer Duo Plus, Besafe IZI Combi isofix- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti
Recaro je z bezpečnosti průměr, pohybuje se kolem 3 hvězdiček, záleží na modelu.
díky Steeve, snad už teď něco vyberu a najdu někde dobrou cenu, bude to docela palba..ještě jeden dotaz na malou když je ve vajíčku čouhají jí nožičky je to z hlediska bezpečnosti problém?
to už je poslední dotaz, hezký den přeji
natulinko, samozřejmě ty isofixové jsou dražší než sedačky bez isofixu, taky jsou bezpečnější, koukni ke mě, každou chvíli jsou na nějaké sedačky akce: http://autosedacky.mimishop.cz/
z vajíčka můžou koukat nožičky, to ničemu nevadí, nesmí koukat hlava a nesmí jít pásy pod ramínka