Připásání dítěte uprostřed zadní sedačky

4817
16.2.11 22:22

Připásání dítěte uprostřed

Ahojky,
mám dotaz ohledně připásání dítěte na zadní sedačce uprostřed.. Chceme jet s kamarádkou a třema dětma autem na výlet, ale naše auto má uprostřed jen dvoubodový pás, tak jestli je to vůbec možné takhle dítě připoutat?Jedná se o sedmiletou holčičku.. :nevim: Máte některá zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30309
16.2.11 22:26
vercicek píše:
Ahojky,
mám dotaz ohledně připásání dítěte na zadní sedačce uprostřed.. Chceme jet s kamarádkou a třema dětma autem na výlet, ale naše auto má uprostřed jen dvoubodový pás, tak jestli je to vůbec možné takhle dítě připoutat?Jedná se o sedmiletou holčičku.. :nevim: Máte některá zkušenosti?

Mam obavu,ze na takhle velky dite uz neni na dvojbodak nic! :nevim:
U nas neni ofiko ani nic dvojbodovyho na variantu 0-13 a 0-18 kil,ale sedacky existuji(Chicco,Peg Perego)a jsou bezva-a v jinych zemich se take na dvojbod pouzivaji bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.11 22:34

No jedine podsedak a dvoubodak, ale je to hodne o usta. Ani nechci presne vedet, co s takovym deckem udela naraz, ktery by v sedacce zvladlo bez problemu. Ja bych dala jednu sedacku vedle ridice a na dvoubodak sla sama, kdyz by nebylo zbyti :think: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
16.2.11 22:37

Přesně tak, dítě dát dopředu na autosedačku 15-36kg (pokud fakt nemáte, pak podsedák :evil: ) a jít doprostřed na dvoubodový pás sama. Také jsme tak s kamarádkou a třemi dětmi jezdily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.11 22:38

Urcite bych ale dala dopredu dite s nejlepsi sedackou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
16.2.11 22:39

Můžu se jen zeptat - ona může být vepředu sedačka po směru jízdy? To jsem nevěděla… :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
16.2.11 22:40
Lucyus12 píše:
Můžu se jen zeptat - ona může být vepředu sedačka po směru jízdy? To jsem nevěděla… :oops: :oops: :oops:

Muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
16.2.11 22:43
asha píše:
Lucyus12 píše:
Můžu se jen zeptat - ona může být vepředu sedačka po směru jízdy? To jsem nevěděla… :oops: :oops: :oops:
Muze.

Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
16.2.11 22:44

Holky díky.. my jsme to právě s kamarádkou nemoli nikde najít :nevim: Je to tedy pěkně blbé :roll: Kamarádka má pro ní i normální sedačku, ale furt to nemůže bejt dokonale připoutaný.. chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
16.2.11 22:45

dejte dítě do autosedačky vepředu, pokud je airbag, tak tu autosedačku jenom posunout co nejdál to půjde. jinak do 18ti kg zde existuje na dvouboďák Romer Eclypse. a já jinak měla Graco vajíčko na dvouboďák, tady sice chybí homologace na dvouboďák, ale v anglii a americe jsou běžně používané. já to jinak řešit nemohla, autosedačka je myslím hodnocená 4 hvězdičkami v crash testech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2087
16.2.11 22:46
Lucyus12 píše:

Samozřejmě že může :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.2.11 22:49

Nepises jak velke mate auto a jestli jsou vzadu tri regulerni sedacky nebo jako klasika - dve sedacky a uprostred takova mezisedacka.

Udelala bych to jak pisi holky - ta nejlepsi sedacka dopredu i s ditkem a kamaradka dozadu doprostred mezi dve sedacky.

Pokud je kamoska prdelata a ramenata bude trpet pokud tedy nemate MPV typu VW Sharan, Renault Grand Scenic, Seat Alhambra a podobne rodinne auta.

My mame pomerne velke a vysoke auto kombika, necele tri roky stare, vzadu sedacky obe na isofix a ja mezi nima jak sardinka, je fakt ze modelkovske miry teda bohuzel nemam :lol: , prdeli jsem byla tak zapasovana, ze jsem se ani nemusela poutat, o ramenou ani nemluve… :roll:

• Citovat
  • Upravit
31594
16.2.11 23:19

Já jen dodám, že nejlepší POSMĚRNÁ sedačka dopředu, pokud nemáte přístupné ovládání na vypnutí předního airbagu, tak se dopředu nesmí dát sedačka protisměrná (ono je to logické, po posměrnou sedačku bude airbag fungovat správně, protisměrnou by vymrštil ze sedadla)
Přední sedačku posunout co nejdále od airbagu, jeden dospělý na dvouboďák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101696
16.2.11 23:25

Ještě doplním, že z hlediska zákona by bylo možné, aby na tom dvouboďáku jelo i dítě, ale z hlediska bezpečnosti bych do toho nešla.

§ 6
(1) Řidič motorového vozidla je kromě povinností uvedených v § 4 a 5 dále povinen
f) přepravovat ve vozidle kategorie M1 a N12), které je vybaveno zádržným bezpečnostním systémem a ve kterém jsou na zadním sedadle již umístěny 2 dětské autosedačky a nedostatek prostoru neumožňuje umístit třetí dětskou autosedačku, třetí dítě starší 3 let a menší než 150 cm na zadním sedadle pouze, je-li toto dítě za jízdy připoutáno bezpečnostním pásem,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
17.2.11 00:09
asha píše:
Lucyus12 píše:
Muze.

Ale musí být vypnutý airback ne?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario