Volná menstruace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Verun83
21.3.18 16:55

Cetla jsem o vedome menstruaci. Tohle podle clanku a fotek je spis o tom, nepouzivat hygienicke veci pri ms, a nechat krev volne tect. Coz mi teda prijde dost ujety. Menstruace preci neni tabu, jak pisi v clanku, vsichni o ni vi a normalne se da o ni mluvit. Tak nechapu, proc by melo byt potreba chodit s krvavym rozkrokem mezi lidma. Co je na tom pohodlneho, mit mokry kalhoty i kalhoty? Zakrvacenou sedacku a postel atd. Nechutnost. To muzem rovnou kakat do kalhot a chodit tak…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.18 18:26
@Tiger-lily píše:
Psala jsem, že to do jisté míry praktikuju. Takže před dětmi bych to vůbec nechápala a nedokázala nějak ovládat. Po dětech se ve mně samo něco změnilo a funguje to u mě opravdu tak, že se ráno vzbudím skoro čistá a pak opravdu na záchodě odejde větší množství krve najednou. Ale rozhodně bych neriskla vyrazit někam naostro. Třeba při pohybové aktivitě to udržet nejde, funguje to, jen když jsem delší dobu v klidové poloze, třeba když déle sedím a pak jdu na záchod, tak to docela jde.Ovšem z článku jsem tedy nepochopila, jestli jde o protest akci proti tomu, že ženy z chudých zemí nemají dostatek hygienických potřeb, nebo je to propagace té metody, kdy se žena cíleně učí svoji menstruaci ovládat, nebo že jako nepoužívat nic a všude trousit krvavé stopy :nevim:

Taky to umím ovládat - v mládí jsem to ovládat nedokázala, ale teď ve středním věku ano. Ale podotýkám, že mám hodně pevné svaly, protože cvičím pilates a další cviky, které právě ten „vnitřek“ těla zpevňují. Navíc mám hodně úzkou pochvu, kvůli které jsem ani nemohla porodit přirozeně. A rozhodně to není o tom, že bych ty svaly křečovitě zatínala - prostě ve svalech pochvy mám přirozený tonus, který to drží a teprve když na záchodě svaly uvolním a zatlačím, tak ta krev odchází. Vložku ale samozřejmě při menses nosím, to zas nejsem šílenec :-), ale mám ji spíš pro jistotu, málokdy něco skončí v ní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.19 00:40

Ahoj holky, pouzivam vlozky a pritom zadrzuji menstruaci. Menstruaci jsem mivala vzdy hodne silnou, trvala pres tyden, prvni dva dny co hodinu na zachod ze by mi jinak uz protekla vlozka, ci tampon nebo i kalisek. I v noci jsem kolikrat letela na zachod. Nekam jet pro me bylo utrpeni. A za posledniho pulroku se to dost zmenilo. Zacala jsem to zadrzovat nejak intuitivne. Uz nemam takovy strach. Ani jsem nevedela ze je to metoda. Je to o posilovani panevniho dna, kdyz ji proste dole sevrete, staci jemne, nic krecovytyho, jak kdyz vite ze se vam tak za hodinku bude chtit curat. Pak na toalete, kdyz se uvolnite na curani tak uvolnite vsechno. Citim se ted mnohem prijemneji, nedesim se kdyz mam vstat po delsi dobe. V noci se vyspim a pak proste rano to jdu vypustit. Nemam behem hodiny preplnenou vlozku. Kdyz to mam hodne, tak chodim zhruba po dvou hodinach a jsem v klidu. Neprijde mi to mene hygienicke nez treba tampony a kalisky. Nikdy me nenapadlo ze to jde i jinak, prijemneji. Rozhodne za me pro silnou menstruaci je to osvobozeni od stresu, jestli si stihnu jit vymenit vlozku/tampony. Zkusim se na to vice zamerit a uvidim jak to pujde dal. Jsem vic klidnejsi. Predtim jsem mela dny kdy bych nejradsi nesla ani do prace a zustala radsi na zachode cely den. I cesta pul hodiny do prace byla jen tak tak rychle letet na zachod. Menstruaci mam stale silnou, ale velka cast konci rovnou v toalete a cim dal vice me prestava omezovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.19 00:53

Ahoj holky, pouzivam vlozky a pritom zadrzuji menstruaci. Menstruaci jsem mivala vzdy hodne silnou, trvala pres tyden, prvni dva dny co hodinu na zachod ze by mi jinak uz protekla vlozka, ci tampon nebo i kalisek. I v noci jsem kolikrat letela na zachod. Nekam jet pro me bylo utrpeni. A za posledniho pulroku se to dost zmenilo. Zacala jsem to zadrzovat nejak intuitivne. Uz nemam takovy strach. Ani jsem nevedela ze je to metoda. Je to o posilovani panevniho dna, kdyz ji proste dole sevrete, staci jemne, nic krecovytyho, jak kdyz vite ze se vam tak za hodinku bude chtit curat. Pak na toalete, kdyz se uvolnite na curani tak uvolnite vsechno. Citim se ted mnohem prijemneji, nedesim se kdyz mam vstat po delsi dobe. V noci se vyspim a pak proste rano to jdu vypustit. Nemam behem hodiny preplnenou vlozku. Kdyz to mam hodne, tak chodim zhruba po dvou hodinach a jsem v klidu. Neprijde mi to mene hygienicke nez treba tampony a kalisek. Zkusim se na to vice zamerit. Mam to stale hodne, ale vetsina konci rovnou v toalete. Driv jsem mela problem i dojet do prace. Je to pro me vysvobozeni. Nedrzim to stale. Spis to vnimam, ze bych si uz mela dojit na toaletu. Mene me to omezuje. Je dobre znat samu sebe.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa