Volná menstruace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
21.3.18 10:49
@lachtanice86 píše:
Už jsem to slyšela a znám paní která to praktikuje a říká že je to dobré. A já nad tím přemýšlím.

Mno, to asi clovek muze provozovat jenom doma rekla bych. Nebo pujdes takto do prace, v tramvaji nechas krvavy flek na sedacce? V praci nechas krvavy a hnijici flek na posltrovane kancelarske zidli a v restauraci taky? Jako, odhlidnouct od toho, jak casto by ses prevlekala? Protoze vlozku ci tampon si vymenis par krat za den, predpokladam, ze kalhoty asi ne a menstruacni krev dokaze pekne smrdet, obzvlaste pokud je nekolik hodin stara a diky telesnemu teplu se uz zacina rozkladat.

Nebo budes mit na sobe sukni a bude ti to stekat pekne po nohach az do bot, nebo pri delsim krou budes kropit koberce v praci?

Mnamka.

Ja bych rekla, ze volna menstruace je v podstate s menstruacnimi kalhotkami. Tece to volne z tela do prirodniho materialu a zaroven to nevypada odpudive… protoze to odpudive je a nema to nic spolecneho s nejakym tabu. Kdyz nekdo prijde s kolacema potu kolem podpazi do prace a smrdi, tak by ti to prislo odpudive. Ale zapachajici skrvna v rozkroku ma byt ok? Ja se nestacim divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
21.3.18 10:51

Ano slyšela jsem o tom. Též v tom smyslu, že se má žena naučit cíleně ovládat svaly dělohy, takže krev vytéká pouze tehdy, když chce. Podle mě to funguje jen částečně. Také se mi zdá, že třeba krvácím slabě a když jdu na záchod a vše povolím, vyteče najednou větší množství krve. Ale že by to šlo zcela bez hygienických pomůcek, tak to teda ani omylem. To je podobná ptákovina, jako bezplenková metoda. Asi 10 % čůrání se zachytí do speciálního kelímku a těch 90 % je všude. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
21.3.18 10:52

Mmch ještě k historii, dřív ženy v podstatě nemenstruovaly, protože byly stále těhotné, kojící… a pak po přechodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
21.3.18 10:54
@klamonožka píše: Článek jsem prolétla jen zběžně, takže mi možná něco uniklo, ale o „volné menstruaci“ jsem slyšela v trochu jiném smyslu, než že to prostě ze sebe člověk nechá téct… :roll: Slyšela jsem, že je to o tom „natrénovat“ si svoje svalstvo v dotyčné oblasti, aby se ta krev držela uvnitř a teprve když jde člověk na WC, tak svalstvo uvolní a tam z něj krev vyteče…
Což si já osobně (u sebe) nedovedu představit, ale věřím, že jsou ženy, které to opravdu dokážou nacvičit a natrénovat. Pak by to asi bylo v pohodě. :nevim:

Samozřejmě, že to je jiné. Je to o tom, že se žena naučí ovládat pomocí svalů pánevního dna okamžik vypuštění krve a udělá to záměrně na záchodě. Ženy, co to praktikují, popisují tlak v podbřišku podobný plaku moči v močovém měchýři. Prostě cítí, že se jim chce a jdou. Jde to nacvičit.
O co šlo běžkyni v článku popravdě netuším, ale tohle není volná menstruace, to je prasárna. Respektive prasárna pohledem západní civilizace, proto jí nechci soudit.
Moc nechápu komentáře blee, fuj a podobně, když nemám páru o tom, o co ve skutečnosti jde.

P. S. Já toto nepraktikuji, nicméně neodsuzuji a už vůbec ne to, o čem vím holé prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6697
@Bábrdl píše:
Tomu se říká vědomá menstruace.

Já jsem o tom slyšela i ve spojení s názvem „volná menstruace“. To, co se popisuje v úvodním článku, snad nemůže nikdo v praxi v dnešní době praktikovat (snad leda jako formu nějakého happeningu, jako ta ženská, co tak běží maraton…). :think:

http://kalisek.cz/…a-menstruace
http://lucieharnosova.cz/…-menstruace/
https://www.emimino.cz/…uace-272536/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
@Tiger-lily píše:
Ano slyšela jsem o tom. Též v tom smyslu, že se má žena naučit cíleně ovládat svaly dělohy, takže krev vytéká pouze tehdy, když chce. Podle mě to funguje jen částečně. Také se mi zdá, že třeba krvácím slabě a když jdu na záchod a vše povolím, vyteče najednou větší množství krve. Ale že by to šlo zcela bez hygienických pomůcek, tak to teda ani omylem. To je podobná ptákovina, jako bezplenková metoda. Asi 10 % čůrání se zachytí do speciálního kelímku a těch 90 % je všude. :mrgreen:

bezplenkova funguje docela dobre, mam kolegyni, ktera to praktikuje se svym novorozenym mimcem. Pry to trva tak cca mesic, nez si miminko zvykne a pak to misu dokonce vyzaduje a videla jsem na vlastni oci, ze to fakt funguje. Vyzaduje to ale, aby to dite bylo opravdu casto vysazovane na tu misu a jak mi kolegyne rekla (kdyz jsem jevila zajem), ze si u mne nedovede predstavit, ze bych na to mela nervy. A ma pravdu…

Jinak o tom zadrzovani menstruacni krve jsem slysela taky od teto lehce sahle kolegyne. Prej nejaka jeji kamoska to tak ma. Dobre, nerikam, ze to nefunguje, ale vam by se chtelo cely den krecovite svirat panevni svalstvo, aby nic neteklo a bat se, ze pri kychnuti, zakaslani, zasmani nebo dosednuti na zidly to naraz vsechny vyhrcne ven? Na tohle bych taky nemela nervy.

Příspěvek upraven 21.03.18 v 10:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
21.3.18 10:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19987
21.3.18 10:56

@warita svou odpověď jsem doplnila. Já o volné ms slyšela ve spojitosti když žena ovládá svoje svaly a nikde flek nenechá. A nad tím přemýšlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
21.3.18 10:57
@warita píše:
bezplenkova funguje docela dobre, mam kolegyni, ktera to praktikuje se svym novorozenym mimcem. Pry to trva tak cca mesic, nez si miminko zvykne a pak to misu dokonce vyzaduje a videla jsem na vlastni oci, ze to fakt funguje. Vyzaduje to ale, aby to dite bylo opravdu casto vysazovane na tu misu a jak mi kolegyne rekla (kdyz jsem jevila zajem), ze si u mne nedovede predstavit, ze bych na to mela nervy. A ma pravdu…

Tak samozřejmě, když budeš trávit 8 hodin denně s miminem nad mísou, zvyšuješ velmi tu pravděpodobnost, že se ti něco podaří zachytit. ;)
A koukám, že jsem taky popletla termín „volná“ a „vědomá“ ms. Volná si opravdu nedokážu v našem prostředí představit. Je asi zásadní rozdíl mezi zemědělkyní z rozvojové země a např. učitelkou v čr. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6697
21.3.18 10:58
@jessikka píše:
Samozřejmě, že to je jiné. Je to o tom, že se žena naučí ovládat pomocí svalů pánevního dna okamžik vypuštění krve a udělá to záměrně na záchodě. Ženy, co to praktikují, popisují tlak v podbřišku podobný plaku moči v močovém měchýři. Prostě cítí, že se jim chce a jdou. Jde to nacvičit.
O co šlo běžkyni v článku popravdě netuším, ale tohle není volná menstruace, to je prasárna. Respektive prasárna pohledem západní civilizace, proto jí nechci soudit.
Moc nechápu komentáře blee, fuj a podobně, když nemám páru o tom, o co ve skutečnosti jde.P. S. Já toto nepraktikuji, nicméně neodsuzuji a už vůbec ne to, o čem vím holé prd.
:palec:

Jo. Mám pocit, že ten článek byl buď spíchnutý trochu horkou jehlou a pisatel/ka si zapomněla zjistit některé zásadní informace, nebo, spíš, je napsaný tak, aby působil skandálně vyvolal co největší odezvu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
21.3.18 10:59

@warita S tou vědomou ms to částečně praktikuju. Po porodech mi jde mnohem lépe svaly dělohy ovládat, ale i tak něco proteče, takže to rozhodně není tak, že bych chodila úplně free a jednou za hoďku ze sebe šla něco na záchod vymáčknout. Asi nejsem ten správný typ, co dokáže své děloze poručit na slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
21.3.18 10:59
@lachtanice86 píše:
@warita svou odpověď jsem doplnila. Já o volné ms slyšela ve spojitosti když žena ovládá svoje svaly a nikde flek nenechá. A nad tím přemýšlím.

ok, chapu. No za zkousku to stoji. Dej pak vedet, jak to postupuje. Ja to praktikovat nebudu, ale zajima me to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.3.18 11:00
@jessikka píše:
Moc nechápu komentáře blee, fuj a podobně, když nemám páru o tom, o co ve skutečnosti jde.P. S. Já toto nepraktikuji, nicméně neodsuzuji a už vůbec ne to, o čem vím holé prd.

napsala jsem fuj schválně.. dovedeš si představit, že někoho podobného budeš mít např v práci? mi by bylo stydno i za dotyčnou.. a ano, napsala jsi to dobře, je to prasárna. proto za mne fuj.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.18 11:02

V úvodním článku je napsáno, že tím ženy vyjadřují svoji svobodu a že se nenechají ničím omezovat. Zajímavé, pro mě je tedy tato představa spíše dost omezující.

No, raději si ponechám svobodu toho, že si můžu kdykoliv a kdekoliv sednout během svých dnů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
21.3.18 11:02
@klamonožka píše: :palec:Jo. Mám pocit, že ten článek byl buď spíchnutý trochu horkou jehlou a pisatel/ka si zapomněla zjistit některé zásadní informace, nebo, spíš, je napsaný tak, aby působil skandálně vyvolal co největší odezvu. :think:

Přesně. Dle mého ta druhá možnost. Potřebují co nejvíc publicity a sdílení, aby vydělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí