Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Samozřejmě,zas mám problém.
Před chvílí mě 2krát píchla vosa.Má to nějaký negativní dopad na vyvíjející se plod? Bojím se o mimi,Začal se od té chvíle pěkně hemžit. ![]()
Ja myslim, ze pokud nejsi alergicka, tak se nic stat nemuze. Mimco by se nejspis setkalo s timto alergenem pripadne poprve, a to se taky nic nedeje.
Neplasi mimco, protoze plasis ty? Nebo si toho proste vic vsimas.
Taky si myslím, že se nic stát nemůže. Ber to tak, že bys celý těhu nesměla nikdy nikam chodit, a to je nesmysl. Buď v pohodě.
Asi jo, asi plaším. ![]()
V člověku to ale hrkne,jak to vlastně je s mimčem, jestli to zvládne.
Co kdyby ale mělo slabé srdíčko nebo tak? Ještě jsem se s tím nikde nesetkala. Ale není nad vlastní zkušenost ![]()
Neboj, pokud nejsi alergická, mělo by to být v pořádku.
Moje máma byla bodnutá vosou asi v osmém měsíci, sice si stěžovala, že to bylo nepříjemné, protože k normální „těhotenské“ oteklosti navíc přibyla ta vosí, ale celkově se nic nedělo. A já, která jsem v jejím velikém břiše v té době přebývala jsem taky v pohodě. Akorát mám panickou hrůzu z vos a sršní. Docela by mě zajímalo, jestli je to tímhle prenatálním zážitkem. ![]()
ahoj, taky si myslím, že vosí bodnutí - pokud ty sama necítíš něco neobvyklého, by miminku uškodit nemělo.
mm
ahojky
v polovině těhu mě dostaly dvě včely a ve 28 tt jedna vosa.o) vůbec mě nenapadlo že by to mělo mít nějakej dopad na mimi a taky nemělo…
Spíš jsem si říkala že je to třeba dobře, že malej nebude třeba alergickej na vosí a včelí píchance.o))))
Užívej si těhu a neboj se takovejch maličkostí… vždyť je to příroda, ne nukleární zbraň.o)))
Pěkný zbytek těhu přejí
Markéta a Michal 4 měsíce a dva dny
mako,
výborná odpověď
moc jsem se pobavila. a navíc je to pravda, že když nejde o nukleární zbrań, tak je to v pohodě
![]()
jana+kačenka 6m