Vrácení zboží do 14 dnů, eshop

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
110
20.8.25 20:38

Vrácení zboží do 14 dnů, eshop

Ahoj,
asi dostanu čočku, nicméně bych potřebovala poradit.
Koupila jsem monitor dechu pro miminko, který fungoval jen jednou a podruhé už nezapl. Nic nepomohlo, vyzkoušeno vše, monitor je prostě nefunkční. Stal 3500,–, je to prostě pro mě dost peněz. Navíc teda monitor dechu, očekávám, že bude fungovat, jak má.
Potřebuji ho vrátit, je kupovaný a doručeny 4 dny zpátky. Měla bych mít tedy 14 dnů na to ho vrátit.
Vrátí nám v takovém případě peníze? Píše se, že je možnost vrátit bez udání důvodu, nicméně nesmí být znehodnocené. Jenže kdo kdy kde a jak určí, co se monitoru stalo nebo nestalo.

Kdyby stal tolik a fungoval, tak super, ale na jedno zapnutí 3500 mi přijde bohužel dost a jsem z toho akorát pěkně naštvaná no. 8o

Nevíte, jak by to mohlo být? Dekujiiii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
425
20.8.25 20:49

Co ho normálně reklamovat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
20.8.25 20:50

@SOVIČKA93
Jenže vrátí peníze v takovém případě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
20.8.25 20:51
@Karinananka píše: Více

To asi ne.. ale můžou vám zaslat nový funkční.. Nebo vy už o něj vůbec nestojite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
20.8.25 20:57

@SOVIČKA93
Nestojím. Musela jsem rychle zaběhnout pro jiný do elektra. Nechtěla jsem dítě přes noc nechávat bez monitoru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
20.8.25 21:02

V tom případě vám nezbývá než to zkusit a vrátit zboží v dané lhůtě. A modlit se aby to někdo nezkoušel a nezjistil, že nefunguje :think: Obchodní podmínky jste pročetla pořádně? Není tam nic o tom když je zboží nefunkční?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
20.8.25 21:06

Toto my napsala AI

Ano, ve 14denní lhůtě pro vrácení zboží můžete zboží vrátit, i když je nefunkční. Zákon o ochraně spotřebitele vám dává právo odstoupit od smlouvy uzavřené na dálku (např. v e-shopu) do 14 dnů od převzetí zboží, a to bez udání důvodu. To znamená, že zboží můžete vrátit i v případě, že je vadné nebo nefunkční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
20.8.25 21:07

@SOVIČKA93
Právě jsou popsány jednom dvě situace - vraceni nepoškozeného zbozi do 14 dnů od převzetí (no haha, když to přijelo vlastně nefunkční a asi nemám povinnost to nikde hlásit?) nebo klasika reklamace do dvou let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7905
20.8.25 21:11

Nevidím důvod ho takto vracet. Normálně reklamuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
20.8.25 21:16

@Sonmi
Nojo, jen mi jde o to, zda vrátí peníze nebo ne. Druhý monitor mám, o toto už nestojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3016
20.8.25 21:16
@Sonmi píše: Více

Ale už má nový a o tenhle původní, až za 30 dnů vyřídí reklamaci a pošlou jí nový kus, už nestojí. A pak už ho jako vrácené zboží nevezmou, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3016
20.8.25 21:17

Normálně bych ho vrátila bez udání důvodu. Hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16165
20.8.25 21:17

Vrať a uvidíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
20.8.25 21:21

Přehled od AI

Pokud zakoupené zboží z e-shopu nefunguje, máte právo ho do 14 dnů vrátit a požadovat vrácení peněz. Toto právo vyplývá z občanského zákoníku a umožňuje spotřebitelům odstoupit od smlouvy uzavřené na dálku bez udání důvodu. Pokud prodejce odmítá vrácení peněz, obraťte se na Českou obchodní inspekci nebo spotřebitelské organizace.

Takže by to mělo být v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
20.8.25 21:25

@SOVIČKA93
Super, dekujiiii, al a ty jsi mě zachránila. Neuměla jsem se dopidit odpovědi. Přeji dobrou noc a velké díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák