Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Čistě hypoteticky, vrátily byste kupříkladu kufřík s penězi, nebo peněženku s hotovostí, nebo kdyby vám bankomat vydal vyšší hotovost než o kterou jste žádaly? Několikrát teď podobný příběh proběhl ve zprávách a tak by mě zajímalo jaký na to máte názor, vrátit nebo ne? a proč ano nebo ne? U nás doma se na tom neshodneme, jak to máte vy?
@anickadomnik Já jsem poctivá duše, já bych to vrátila. Jinak bych se pořád užírala, kdy se mi to nějak vymstí. A kdybych našla kufřík třeba s milionem, tak mám nárok na nálezné a mě by to ke štěstí stačilo ![]()
Vrátit - nemohla bych žít s pocitem, že jsem to mohla vrátit. Ale určitě bych se snažila vrátit anonymně, nebo přes policii, nechtěla bych být ještě osočená z toho, že jsem něco ukradla - což se poslední dobou stává, jak čtu
No kdybych věděla komu ta věc patří tak asi jo, ale jak jednou jeden maník našel prachy pod vanou při rekonstrukci a odevzdal je městu tak to asi ne ![]()
Záleží asi jaký by to byl obnos peněz. Kdyby tam bylo větší množství tak bych vrátila, bych se bála o průser. Kdyby peněženka s tiskarem kde by nebyli ani doklady tak bych si asi nechala.
Já asi ano, vrátila, už z toho důvodu, že jsou všude kamery na ulicích, představa, že by mě usvědčila a já měla čelit ostudě a trestu… ![]()
Příspěvek upraven 06.05.13 v 21:39
Moje mamka, teď ve středu ztratila peněženku na benzínce. Přijeli jsem do obchodu a zjistila, že jí nemá.
Okamžitě vyrazila na benzínu a chytře jí nejspíše nechala na střeše auta a jak jela, tak peněženka spadla. Našel jí pán a dal obsluze na benzíně i s hotovostí a všemi kartami. Mamka byla docela udivená, že ještě jsou slušní lidé.
Ale ono když se to tak vezme, jde o průšvih si nechat hotovost nebo cokoliv jiného co ti nepatří. Pokud se na tebe přijde.
@Z.jev tak jsme na tom stejně, já se jednou vrátila i do obchodu protože jsem už skoro doma zjistila že jsem pod kočárem měla čaj a u pokladny ho nezaplatila:o) no a když jsme jednou kupovali holce skríně do pokojíku tak se pokladní nějk spletla a namarkovala mi 790 kč místo skoro 10,000 a vůbec jí to nepřišlo divný tak jsem jí na to upozornila, jsem ráda že nejsem jedninej poctivej blbec
Vrátila. I mě se za poslední dva roky stalo, že jsem někde zapomněla peněženku a vrátila se mi i z penězi ![]()
Tak já bych to asi vrátila, aby mě nehryzalo svědomí… ale záleželo by asi na částce. Pokud by tam bylo fakt hodně, tak bych to vrátila určitě, bych se bála, aby se na to nepřišlo apod.
Pokud by se jednalo o peněženku i s doklady tak ano. Jinak ne. Nevěřím, že by mnou odevzdaná peněženka na policii přišla do rukou majitele.
U nas doma se taky neshodneme
.Ja se teda bojim i vlastniho stinu, takze ano,vratila.Pri mem stesti bych se jen sklonila pro nalezenou vec a uz by me policie tahala za fligr.Ale zase nevim co bych delala, kdybych nasla neco treba v lese, nebo na miste, kde vim na 100% ze nejsou kamery.
Ano, vrátila bych, jsem typ, který automaticky hlásí prodavačkám, že mi vrací o stovku víc. Zkrátka mi to nepatří, vrátím to. ![]()
Tak koukám a jsem dost překvapena, nedávno jsem na tohle téma sledovala dikuszi tuším že na idnes a tam naprostá většiny lidí tvrdila že když někdo něco ztratí tak je to jeho chyba a vše patří nálezci