Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@T.Hololinka Tohle se stalo bratrovi, nechal po tankování peněženku na autě ale on tam měl kromě dokladů týdenní tržbu pak nějaký dolary a eura prý asi tak celkem za 150 tisíc a nevrátilo se nic ani doklady
@Gladys píše:
Ano, vrátila bych, jsem typ, který automaticky hlásí prodavačkám, že mi vrací o stovku víc. Zkrátka mi to nepatří, vrátím to.
Já jsem tedy našla na procházce v parku kde skoro nikdo nechodí na zemi v trávě ležet 1000,– tak jsem si jí nechala. Nevím komu bych jí měla vracet, když tam nikdo nikde nebyl koho by to mohlo být.
@my2 píše:
Vrátila. I mě se za poslední dva roky stalo, že jsem někde zapomněla peněženku a vrátila se mi i z penězi
Peněženku apod. asi vrátila. Kdybych našla na chodníku třeba stovku, tak to ne, to bych si nechala. A kdyby mi dal bankomat víc peněz, tak se přiznám, že by mě to ani nenapadlo
![]()
@Anonymní píše:
Já jsem tedy našla na procházce v parku kde skoro nikdo nechodí na zemi v trávě ležet 1000,– tak jsem si jí nechala. Nevím komu bych jí měla vracet, když tam nikdo nikde nebyl koho by to mohlo být.
obvykle se nalezené věci nosí na policii
@Anonymní píše:
Tak u tohoto vůbec nevidím důvod to někam vracet
Majitel se dohledat nedá ![]()
Kdybych věděla, komu to patří, vrátila bych (i se mi to stalo, vracela jsem 500 eur
)
S prodavačkama taky diskutuju, aby se nepředaly
A vrací se mi to, tuhle jsem odvlála bez vrácených peněz na pětistovku (Kč) a po návratu za 5 minut, kdy mi to došlo, tam na mě čekaly.
@anickadomnik píše:
obvykle se nalezené věci nosí na policii
hmm a jak myslíš, že policie vypatrá majitele nalezené samostatně ležící tisíci koruny v parku? ![]()
@Gladys Mě se to stalo naposledy před týdnem v obchodě, nechala jsem tam ležet peněženku u pultu, protože malá se jala krámovat mrazák se zmrzlinou
, tak jsem tak rychle vypadla, že peněženka tam zůstala no a paní prodavačka za měnou běžela až do auta ![]()
A přesně to je důvod proč bych vrátila
Příspěvek upraven 06.05.13 v 21:46
Já bych to vrátila. Jednou jsem našla telefon, docela dobrou nokii, v restauraci a vrátila jsem ho obsluze. Přítel mi pak nadával, že by to nikdo jinej neudělal, že si ho nechí, ale já měla čisté svědomí. Mě se nikdy nic nevrátilo, ztratila jsem dvakrát kabelku, jednou v ní byl mobil, podruhé 2500kč.
Ale kamarád teď na docela velké akci v Praze ztratil foťák, dobrý, zrcadlovku a našla se. Našel ji pořadatel, kdyby ho našel někdo jiný, tak se obávám, že by ho už neviděl.
Ahoj, našla jsem pánskou peněženku v košíku v tescu a dala jsem ji na informace. Je fakt, že paní na informací z toho byla vyvalená, když tam potom našla asi 4000,– dívala se na mě jako na exota. Vracela jsem to hlavně kvůli dokladů, když mi ukradli pěněženku, tak bych byla za takového exota, co vrací věci vděčná.
Ano, vratila jsem penezenku s vetsi hotovosti, jeste jsem se blbec doma pochlubila jaka jsem dobra duse, no dostalo se mi jenom narku
otazka je, jestli bych to udelala znova ![]()
@Knihomyš jo jo mě už prodavačky znají, vždycky se smějou s čím se vrátím dneska
Ja mohu napsat svoji zkusenost… kdyz jsem vencila psa kousek od baraku, nasla jsem na zemi penezenku se vsim vsudy… tehdy se rozjizdel facebook a me napadlo najit tu osobu tam… nepostestilo se, tak jsem zacala v penezence smejdit a nasla jsem karticku od jakyhosi chovatelskyho klubu, tak jsem hledala na netu a nasla jsem stranky te holky, ktera byla na dokladech. Mela tam cislo, tak jsem ji zavolala. Byla uplne hotova, nadsena… bylo to jen par minut od chvile, kdy zjistila, ze penezenku nema a uz do telefonu brecela radosti. Tak jsme se sesly u parku a ja ji penezenku vratila.
Podotykam, ze to byla slovenka a penezenka obsahovala asi 300 euro… a ani by me nenapadlo na penize sahnout. Jedine nad cim jsem v ten moment nalezu premyslela, jestli by nebylo lepsi ji tam nekde nechat, kdyby se ten clovek pro ni vracel. Ten pocit dobreho skutku mi za to stal a jeste trocha adrenalinu pri detektivni praci ![]()
Příspěvek upraven 06.05.13 v 21:48